Put people first

Ignite 2023 – de hoogtepunten

Microsoft Ignite 2023 is voorbij. Met ruim 100 aankondigingen over een breed scala aan onderwerpen, waaronder over de Windows 365 Cloud PC en heel veel kunstmatige intelligentie via Copilot. Van Microsoft 365 Copilot, de Sales Copilot, Copilot for Service, Copilot for Azure tot de Copilot Studio. Het gaat om heel veel inzet van assistenten in jouw werk, waarbij jíj achter het stuur blijft zitten.

Wij volgden dit event natuurlijk op de voet. En onze collega en Microsoft-expert Harold van de Kamp deelt in deze blog de hoogtepunten uit de verschillende keynotes graag met jou. Én legt hij uit deze oplossingen mensen in hun kracht zet.

Samen ontwikkelen

“Naast het bijwonen van keynotes namen we deel aan round table-sessies, waar we met een select gezelschap spraken over de nieuwste ontwikkelingen. Tijdens deze sessies gaf Microsoft niet alleen meer informatie, maar boden ze ook de mogelijkheid om zelf input te leveren. Discussies aan te gaan en gezamenlijk het product verder te verbeteren,” deelt Harold enthousiast. “We luisterden naar alle keynotes vanuit ons perspectief, met als doel de meest intuïtieve, veilige en duurzame medewerkersbeleving voor onze klanten te creëren. Deze beleving draagt bij aan de overgang naar meer Human Centered organisaties, waar de kracht van mensen centraal staat.”

Dit item delen:

“Copilot, de innovatie die het speelveld verandert.”

Een paar ontwikkelingen op een rij
• Copilot voor Teams-vergaderingen
• Copilot voor Teams-chat
• Copilot voor Teams-kanalen
• Copilot voor Whiteboard
• Copilot voor Teams-telefoongesprekken

  • Stemisolatie in Teams-vergaderingen
  • Mobiele app voor Windows 365 Cloud PC
  • Windows app
  • Windows 365 GPU-ondersteuning
  • Windows 365 AI-mogelijkheden
  • Beveiliging Cloud PC verhogen via watermerken

Game Changer Copilot

Copilot gaat onze wereld flink veranderen. En Copilot voor Microsoft Teams blijft belangrijk. “Ben je bijvoorbeeld aan het vergaderen en kom je er na 5 minuten pas in? Of moet je de meeting eerder verlaten? Dan heeft Copilot een samenvatting voor jou. Zie het als een assistent die ervoor zorgt dat je goed aangehaakt blijft. Het is niet een optie waarvan je zegt ‘leuk dat het kan’, maar het is gaaf en vooral heel handig! Waarbij Microsoft algauw naar een niveau gaat, waarbij we niet meer zonder kunnen”, vertelt Harold enthousiast.

In de whiteboard kun je bijvoorbeeld post-its plakken. Het is mogelijk om informatie in een presentatie te laten zetten, de notulen te delen, een samenvatting te maken en veel meer. “Misschien wel nóg meer, want Microsoft vraag ook aan ons -en aan jou, de eindgebruiker- welke functionaliteiten hier allemaal nog meer bij kunnen.”

Stemisolatie in Teams-vergaderingen

En wat dacht je van stemisolatie tijdens je Teams-vergaderingen? “Dat je stem herkend wordt als je in een rumoerig koffietentje werkt. Als er een kind kletsend voorbijloopt, terwijl je in een meeting zit. Teams herkent jouw stem en filtert al het overige eruit, zodat je en je collega’s nóg gemakkelijker samen kunnen vergaderen.”

Last but not least > Copilot Studio

Ook deze ontwikkeling behoort tot de favorieten van Harold. “Het is een laagdrempelige manier die de organisatie in staat stelt om zelf een Copilot te maken. Gericht op jouw mensen en wensen. Dus heb je een applicatie waar je dit graag op toepast? Dat kan dus! En dat vind ik heel gaaf. Dat Microsoft het op deze manier mogelijk maakt om alles in één geheel te zetten. Waardoor slimme organisaties ontstaan, die mensen op de eerste plek zet en je de ultieme employee experience creëert.”

Technisch versus strategisch

Microsoft Ignite ging natuurlijk niet alleen maar over de nieuwste features. Maar ook over het feit dat je je als organisatie strategisch moet voorbereiden op de inzet van (generatieve) AI. Want het zonder doordacht plan technisch aanzetten van Copilot is bijvoorbeeld géén goed idee. Zelfs mogelijk gevaarlijk. Laat je daarom goed adviseren en begeleiden. Investeer tijd om scenario’s in kaart te brengen. Om ervoor te zorgen dat Copilot ingezet kan worden op het dagelijkse werk om waarde toe te voegen. Anderzijds wil je dat de inzet van de verandering, behorende bij de implementatie van Copilot, voorspelbaar en goed verloopt.

Veiligheid & controle

Ten slotte wil je als organisatie veilig houden wat geheim is en voldoen aan wet- en regelgeving. Daarom is het vooraf inregelen van Governance, Security en Compliance-zaken essentieel voorafgaande de inzet van Copilot essentieel. Harold: “Bezint eer gij begint”, doe je dat goed, dan is de inzet van Copilot een zeer logische, innovatieve, essentiële en verantwoordelijke keuze.”

“De Windows 365 Cloud PC heeft nóg meer features! Zodat je overal kan werken, vanaf ieder apparaat, zoals jij dat wil.”

Beveiliging verhogen door een watermerk toe te passen binnen de Cloud PC

Daarnaast ging het ook veel over de Windows 365 Cloud PC. En ook deze ontwikkelingen licht Harold graag toe: “Nieuw is de inzet van een watermerk. Bescherming tegen schermafbeeldingen en sabotagebescherming voor zowel Windows 365 als Azure Virtual Desktop zijn nu beschikbaar. Bescherming tegen onbevoegde toegang tót en manipulatie ván gegevens. Het watermerk houdt gevoelige informatie beschermd én handhaaft de integriteit van organisatorische gegevens. Het resultaat? Met een gerust hart alleen, met je collega’s en externen veilig, digitaal (samen)werken.”

Mobiele app voor Windows 365 Cloud PC

“Ik heb de Windows 365 Cloud PC nu ook op mijn telefoon. Deze app is tijdens Microsoft Ignite 2023 gelanceerd*. En wat mij betreft een hele mooie ontwikkeling. Want dit betekent dat je nu ook vanaf je mobiel bij al je pc’s kunt”, vertelt Harold. Ben je bijvoorbeeld op vakantie en is er een collega ziek, dan kun je dus via je mobiel inloggen en een stukje werk oppakken. Waardoor het werk op kantoor gewoon door kan gaan. “Uiteraard allemaal veilig, want dat is juíst de kracht van de Windows 365 Cloud PC. Je werkt altijd in de beveiligde bedrijfsomgeving.”

(*Momenteel nog in de testfase. Interesse? Neem dan contact met ons op, dan laten we je zien hoe het werkt.)

De Windows app

“Met deze app kun je laagdrempelig bij al je Windows pc’s, waaronder je Windows 365 Cloud PC.” Harold legt uit dat er nu dus één app is, waar alles samenkomt onder één dak. In plaats van allemaal verschillende applicaties. “Alles is gelijkgetrokken in één uniforme app. Wat het ook qua adoptie laagdrempeliger maakt.”

Windows 365 GPU-ondersteuning

“Nog zo’n mooie ontwikkeling is de graphics processing unit (GPU) voor de Windows 365 Cloud PC. Waar voorheen het digitale reken- en tekenwerk een organisatie enorm kon belasten qua capaciteit. Kun je dit alles nu in de Cloud PC plaatsen. Denk aan grafisch ontwerp, rendering van afbeeldingen en video’s, 3D-modellering, gegevensverwerking en visualisatietoepassingen. En gemakkelijk op- en afschalen hoort óók tot de mogelijkheden.” Harold vervolgt: “Je hoeft je geen zorgen meer te maken of je lokaal wel genoeg ruimte hebt. Of jouw medewerkers wel voldoende capaciteit op hun laptops hebben bijvoorbeeld.”

Windows 365 AI-mogelijkheden

Harold: “AI kijkt naar hoe je als organisatie het budget zo efficiënt mogelijk kan inzetten. Klanten helpen kosten te verlagen, efficiëntie te verhogen en de beveiliging en het beheer van Windows 365 Cloud PC’s verder te vereenvoudigen. Bijvoorbeeld het toepassen van AI om de inzet en het gebruik van Cloud PC’s te beoordelen. En aanbevelingen te doen om organisaties te helpen hun investeringen in Cloud PC’s beter te voorspellen én de juiste omvang te geven. Hiermee is de Windows 365 Cloud PC dus nooit te duur.”

Veel van deze ontwikkelingen worden binnenkort uitgerold. En misschien klinkt het nog als toekomstmuziek, maar dit wordt gemeengoed. Wil jij hier meer over weten? Bij e-office laten we mensen écht goed samenwerken met de techniek van Microsoft. Dus ook de Windows 365 Cloud PC en Copilot. En wist je dat wij de Copilot functionaliteiten kunnen aanbieden ín de Cloud PC-omgeving? Meer weten? Stel je vraag hier.

Stel hier jouw vraag aan Harold.