Put people first

Van 3×3 naar 7×7 in Microsoft Teams vergadering

Het zal zo ongeveer in groep 3 zijn, dat je te maken krijgt met de tafeltjes. Hoofdrekenen dus. Nu vervaagt die kennis misschien gedurende de jaren, maar Microsoft houdt ons scherp door het aantal deelnemers tijdens je Teams-vergadering nogmaals te vergroten. Van 3×3 mensen zichtbaar, naar 7×7 mensen zichtbaar in Microsoft Teams. Met onze snelle hoofdrekenkunsten komen we dan toch écht op 49 mensen uit!

Aankondiging 7×7 mensen zichtbaar

Op dit moment is er een previewversie beschikbaar gesteld, maar de gewone eindgebruiker zoals jij ziet deze update nog niet. Helaas! Voor ons is het nog eventjes wachten, maar deze aankondiging is natuurlijk al heel fijn. Een concrete datum voor de grote uitrol is nog niet gegeven, dus dat houdt het nog even spannend. Maar een previewversie is in ieder geval een positief signaal. Wat vooral erg leuk en goed is om te zien, is dat Microsoft rekening houdt met de wensen en behoeften vanuit de gebruikers en hier dan ook direct op inspeelt.

Onderwijs

Eén grote groep hoofdgebruikers is op dit moment het onderwijs. Aangezien we toch al met de tafeltjes bezig waren, blijven we maar eventjes bij dit onderwerp. Mensen in het onderwijs hebben in korte tijd veel aanpassingen moeten doen. Ondanks alles hebben ze er daarmee voor kunnen zorgen dat hun lesprogramma’s zelfs online gewoon door konden gaan. Maar nog steeds zijn niet alle leerlingen uit één klas zichtbaar. Voor docenten is dit dan ook een gekoesterde wens. Zo kan je met de studenten toch iets meer interactie krijgen. Of de studenten zelf hier blij mee zijn, is nog even de vraag… Zij moeten straks wel echt om half 9 ‘in de les zitten’ én gedoucht zijn. Je camera uit omdat je toch niet in beeld bent is geen excuus meer…

To be continued…

Naast de uitbreiding naar 7×7 mensen zichtbaar in een Microsoft Teams-vergadering, zijn er meer ontwikkelingen, voortkomend vanuit onder andere het onderwijs. Maar we kunnen uit ervaring spreken, dat het voor de zakelijke markt ook een mooie ontwikkeling is dat Microsoft met nieuwe functionaliteiten komt. Wat die functionaliteiten gaan zijn? Alvast een tipje van de sluier: klinkt het bekend om gedurende een sessie gezamenlijk te starten, maar vervolgens bijvoorbeeld 2 aan 2 iets uit te werken, om vervolgens weer gezamenlijk je bevindingen te delen? Ja? Dan word jij héél blij van een update die ook de komende periode beschikbaar komt.

Kunnen we je helpen bij online samenwerken, onder andere in Microsoft Teams?

Dit item delen: