Put people first

Hoe voeg je je eigen achtergrond toe in een Microsoft Teams-vergadering?

Nog niet zo lang geleden kwam Microsoft met een update, die het mogelijk maakt om in Microsoft Teams tijdens een meeting uit diverse achtergronden te kiezen. Ideaal natuurlijk, nu een groot deel van Nederland thuiswerkt, je woonkamer niet altijd opgeruimd is en ook je slaapkamer niet altijd de gewenste professionele uitstraling geeft. Een achtergrond instellen zorgt ervoor dat je kunt vergaderen vanuit een strak ingericht kantoor, voor een tros ballonnen of zelfs op een zonnig strand.

Een eigen achtergrond instellen is een kwestie van een paar klikjes en je hebt zo jouw eigen achtergrond in Microsoft Teams. Lees hieronder hoe je dat doet!

 

Videobellen met een achtergrond in Microsoft Teams

Hoe stel je een achtergrond in tijdens een vergadering in Teams? Dat doe je door voor een meeting dit schuifje om te zetten:

En tijdens een meeting doe je dit door in de volgende menubalk op de drie puntjes te klikken:

Voor een eigen achtergrond, klik je op ‘Achtergrondeffecten toepassen’. Rechts in beeld staan nu verschillende opties met standaard achtergronden. Daarboven staat ‘+ Nieuwe toevoegen’.

Wanneer je op deze optie klikt opent een nieuw venster van verkenner. Nu kun je eenvoudig navigeren naar de map waar je de gewenste achtergrond hebt opgeslagen. Zo kies je makkelijk je eigen achtergrond in Microsoft Teams!

Vond jij dit een handige tip? Deel deze blog dan met jouw collega’s! Meer hulp nodig bij het gebruik van Microsoft Teams voor jouw organisatie?

Meer weten over dit onderwerp?
Dit item delen: