Put people first

Hoe helpt artificial intelligence jouw bedrijf om betere besluiten te nemen?

Hybride werken betekent digitaal werken. Dát betekent werken met veel data. En het gaat al snel om meer data dan wij als mensen kunnen beoordelen. Daarom zetten wij data-analyse en artificial intelligence (AI) in om al deze data te analyseren, structureren en visualiseren.

Vertrouw jij al op de beslissingen van AI? Wij wel! Waarom? In deze blog vertellen we meer over het grote voordeel van artificial intelligence: AI helpt namelijk bij het maken van betere beslissingen.

AI de voorspeller

Veel bedrijven kenmerken zich door veel intelligentie aan de randen van de organisatie. Daar worden dagelijks de beslissingen genomen. Dan is het toch logisch dat je wil dat deze beslissingen de juiste zijn om het beste uit de organisatie te halen? Hier hebben we meteen de kracht van AI te pakken! Artificial intelligence maakt namelijk gebruik van wiskunde, data en technologie. Wij mensen kunnen dat ook, maar deze techniek kan dat veel beter. Maar vooral ook sneller en constanter.

AI voorspelt. Dat kennen we bijvoorbeeld van Netflix. Wanneer je die ene Sci-Fi serie uitgekeken hebt, heeft de streamingdienst al drie nieuwe suggesties voor je opgezocht. En warempel, deze vind je nog leuk ook. Data-analyse en AI kunnen dat ook voor jouw organisatie verzorgen. Zodat je patronen ontdekt en nieuwe inzichten vergaart, waardoor mensen geholpen worden de juiste keuze binnen de organisatie te maken.

Tijd over voor betere beslissingen

Het algoritme van AI helpt ons dus. Maar naast voorspellen biedt AI ons nog veel meer. Wanneer je met behulp van artificial intelligence bijvoorbeeld dashboards inricht om grote hoeveelheden data te structureren en visualiseren. Dan heb je alle informatie op één plek en creëer je een eenduidig beeld. In plaats van dat mensen zelf op zoek gaan naar informatie en eigen rapportages maken, geef je ze de juiste handvatten om allemaal dezelfde informatie te zien. Naast dat het tijd scheelt en duidelijkheid biedt, schept het ook ruimte voor inzichten. En deze inzichten helpen je jouw werk goed te doen. Heel waardevol dus!

AI is jouw nieuwe, slimme collega

Is het dan niet eng om (een deel van de) beslissingen in handen van een computer te leggen? Nee. AI is een hele mooie tool, die zich steeds verder ontwikkelt. Wij mensen richten de dashboards en filters in en kiezen wat we met deze informatie willen doen. Artificial intelligence is dus geen vervanger van medewerkers, maar juist die ene hele slimme en efficiënte collega. Waar je van kunt leren, mee samenwerkt en die ervoor zorgt dat je tijd overhoudt om jouw werk goed te doen. Het is een fantastische techniek om op basis van data betere beslissingen te nemen.

Zonde om het niet te doen!

Profiteer daarom van de beschikbare data in jouw organisatie. Of het nu gaat om financiële data, documenten, data die gezien wordt door sensoren of ingekochte data. Allemaal belangrijk. En je hebt waarschijnlijk beschikking tot veel meer rijke data. Deze big data kun je bijvoorbeeld met behulp van gepersonaliseerde dashboards aan de mensen binnen jouw organisatie tonen. Het zijn digitale overzichten waarin je specifieke gegevens verzamelt, van een financieel overzicht tot de verzuimbalans. Alles is mogelijk. Voor het vergaren van inzichten of het maken van analyses. Én niet te vergeten het nemen van betere besluiten.

Put People First

Om de toegevoegde waarde van AI kun je niet meer heen. En we kunnen je ook de zekerheid geven dat ook jóuw organisatie genoeg rijke data bezit. Zonde om daar niets mee te doen. Of jouw kostbare tijd aan te besteden, omdat het toch meer is dan je denkt. Wij helpen je daarom graag. Want er zijn verschillende tools en oplossingen beschikbaar om data te structureren en visualiseren. Daarmee zet je jouw mensen op de eerste plek. Want met behulp van deze gepersonaliseerde, rijke dashboards houden zij tijd over voor hun werk en hebben ze de juiste handvatten om betere beslissingen te nemen.

Ben je benieuwd welke oplossing het beste bij jouw organisatie past? Ons AI & Dashboard team helpt je graag!

Hoe pas jij hybride werken toe in jouw organisatie?
Dit item delen: