Put people first

Viva, de paraplu van Microsoft

Werkplekken zijn niet meer plaatsgebonden en daarom is het belangrijk om vandaag nog na te denken over hoe jij jouw mensen verbindt én tegelijkertijd de werkcultuur behoudt in het hybride werkveld. Afgelopen maand schreven we al over Microsoft Viva: het Employee Experience Platform. We legden per module uit waarom onze put people first-gedachte zo goed bij dit platform past. Deze maand vertellen we meer over de voordelen en de paraplu-functie die Viva binnen het Microsoft portfolio krijgt.

Microsoft Viva zet mensen op de eerste plaats

Sinds de pandemie is de wereld veranderd. Mensen werken op afstand en dat betekent ook een andere manier van samenwerken. En er is geen weg meer terug. We mogen weer terug naar kantoor, maar veel bedrijven kiezen voor een hybride werkvorm. Digitale oplossingen maken het werken op afstand gemakkelijker, maar hebben ook impact op het welzijn van mensen. Hoe zorg je er dan voor dat mensen in hun kracht worden gezet, ongeacht waarvandaan ze werken? Microsoft Viva is een holistische oplossing waarin samenwerken, welzijn en leren worden samengevoegd. Organisaties kunnen daarmee medewerkers maximaal ondersteunen.

Holistisch beeld van jouw organisatie

Voorheen zagen we veel puntoplossingen bij organisaties. E-mail, Microsoft Teams, HRM software en bijvoorbeeld een leersysteem. Met behulp van slimme technologie brengt Microsoft Viva deze onderdelen bij elkaar. En ook mensen komen op een gemakkelijke manier samen. Ze kunnen op ieder moment van de dag, vanaf iedere locatie productief zijn. Maar werken afdelingen wel samen zoals jij dat bedacht hebt? Met de hulp van AI krijgen managers, als ook medewerkers, inzicht in of en hoe zij efficiënt hun werk kunnen doen. Zo krijg je een holistisch beeld van jouw organisatie met behulp van een platform dat jouw mensen in hun kracht zet.

De paraplufunctie van Viva binnen het Microsoftportfolio

Microsoft Viva bestaat uit een aantal basis componenten waarbij Microsoft Teams het hart vormt. Daar komt alles samen voor de medewerker. Via Viva Topics, Viva Connections, Viva Learning en Viva Insights wordt alle kennis en expertise binnen jouw organisatie benut. Geen losse of complexe oplossingen, maar begrijpelijke informatie. En het is een open platform. Technologisch gemakkelijk te koppelen aan eigen systemen, want Viva maakt gebruik van de data die jouw organisatie al bezit. Content en mensen worden samengebracht, zodat je één integrale oplossing hebt. Geautomatiseerd én verrijkt met AI, waardoor Viva steeds slimmer wordt! En jouw organisatie dus ook.

Microsoft Viva in de praktijk

Microsoft Viva verbetert dus de werknemerservaring. Het platform stimuleert persoonlijk welzijn en de veerkracht in de organisatie, met persoonlijke inzichten die beschikbaar zijn met elke Microsoft 365-licentie. Maar hoe zien we dat terug? We hebben een mooi voorbeeld:

Een organisatie maakte zich tijdens de lockdown zorgen, want liepen de medewerkers de kantjes ervan af nu ze thuis moesten werken? Om het antwoord op onder andere deze vraag te krijgen, waren ze geïnteresseerd in data uit Microsoft Viva. Wat bleek… De productiviteit was juist verdubbeld! En dermate dat medewerkers dat niet lang meer vol konden houden. Dus in plaats dat ze de duimschroeven moesten aandraaien, zoals ze zelf hadden verwacht, gingen ze juist een interne campagne voeren zodat medewerkers beter voor zichzelf gingen zorgen. En dat is gaaf! Hoe technologie mensen op de eerste plaats zet.

Hoe gaat het met jouw organisatie?

Microsoft Viva maakt gebruik van data. Je zou kunnen zeggen; Viva werkt data driven. Je werkt met harde feiten en ziet direct hoe het met jouw organisatie gaat. Waarbij privacy altijd geborgd is. Je ondersteunt mensen met welzijn hoog in het vaandel. Ben jij op zoek naar slimme oplossingen voor jouw organisatie? Naar waardevolle data om mensen nog meer in hun kracht te zetten? Bij e-office snappen we als geen ander dat het om mensen gaat. Daarom brengen wij technologie en mensen samen. Met de hulp van tools én adoptie, want mensen trainen zodat zij hun vak goed kunnen uitvoeren vinden wij belangrijk. Meer weten? Onze specialisten vertellen je graag meer!

Meer weten over dit onderwerp?
Dit item delen: