Put people first

Waarom Power BI jouw organisatie helpt om datagedreven beslissingen te nemen

Hoe zorg ik er nou voor dat mijn medewerkers op basis van de juiste inzichten goede beslissingen nemen? Deze vraag horen wij steeds vaker. En het antwoord is heel eenvoudig: met behulp van Power BI. Een krachtige tool die informatie verzamelt en visualiseert. Ook wel bekend als dashboarding. Of wanneer we het nog iets technischer maken, hebben we het zelfs over Artificial Intelligence (AI). Maar wees gerust, dit is geen technische blog. We leggen je juist uit hoe en waarom je met data jouw mensen helpt.

Dashboarding voor betere beslissingen

Er is een immense hoeveelheid data beschikbaar. In de wereld, maar ook binnen jouw organisatie. Informatie uit bijvoorbeeld Microsoft Dynamics 365, Azure SQL Database, Salesforce, Excel of SharePoint. Helaas ontbreekt het vaak aan inzicht en structuur. Gegevens staan overal of zijn juist onvindbaar en iedereen interpreteert de data weer anders. Zonde. Maar hier hebben we meteen de zin van Power BI te pakken, want datavisualisatie in de vorm van dashboarding maakt een wereld van verschil in hoe je binnen een organisatie tot -betere- beslissingen komt.

Datagedreven keuzes

Een dasboard kun je zien als jouw cockpit. De plek waar vanuit je jouw organisatie aanstuurt. Daarmee hoef je minder te vertrouwen op je onderbuikgevoel, maar maak je datagedreven keuzes. Want wanneer je alle waardevolle informatie uit jouw organisatie in een visualisatie ziet, kun je filteren op de parameters waar jij op dat moment de behoefte aan hebt. Ook maak je bijvoorbeeld betere analyses én dus ook betere beslissingen. Daarmee haal je meer uit investeringen, uit mensen en de ICT. Want de basis is vaak al aanwezig, het enige wat ontbreekt is de juiste architectuur en visualisatie.

De winst voor mijn organisatie

Benut daarom jouw big data en profiteer van nauwkeurigheid, consistentie en een sterkere besliskracht. De voordelen? We zetten er drie op een rij:

1. De voordelen van Power BI voor mensen

Bij e-office zetten we mensen op de eerste plaats; #putpeoplefirst. Maak je gebruik van Power BI? Dan zet je ook jouw medewerkers centraal. Je geeft ze een tool waarmee ze inzicht kunnen vergaren om betere beslissingen te nemen. Denk aan KPI’s of rapportages. Hoe we dat doen? Er zijn ontzettend veel Microsoft Azure-diensten om te combineren tot een Power BI- of Data Analytics-architectuur. Ofwel Dashboarding. Door deze apps te verbinden met jouw data modelleer en visualiseer je gegevens, in eigen huisstijl.

2. De voordelen van Power BI voor teams

Wanneer je dashboarding gebruikt, werk je moeiteloos samen aan dezelfde data. Rapporten en inzichten deel je eenvoudig via Microsoft Office-toepassingen, zoals Microsoft Teams en Excel. Daarmee bevorder je strategische acties en snellere datagestuurde beslissingen. Samen word je zo beter en haal je ook nog eens het maximale uit jouw data én technologie.

3. De voordelen van Power BI voor de veiligheid

Is al die data in één overzicht, beschikbaar voor iedereen, dan wel veilig? Zeker! En daar moeten we ook een nuance in aanbrengen, want je verdeelt zelf de rollen. Wie toegang heeft tot welke gegevens. Maar binnen deze oplossingen profiteer je wel altijd van end-to-end-databeveiliging. Jouw data is dus beter beschermd. Ook wanneer je buiten de organisatie werkt of data exporteert, blijft deze beveiliging werken.

Wil jij ook jouw data maximaal benutten? Ervoor zorgen dat jouw mensen de juiste gegevens voor ogen krijgen om betere beslissingen te maken? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

Hoe pas jij hybride werken toe in jouw organisatie?
Dit item delen: