Put people first

Vijf dingen die jij nog niet weet van Microsoft Teams

De tijden zijn veranderd… Van werken op kantoor naar volledig thuiswerken of wellicht een combinatie hiervan. Eén ding is zeker; je moest opzoek naar een nieuwe manier van werken. Terwijl jij deze nieuwe manier van werken eigen probeert te maken, staat Microsoft niet stil. Zij luisteren naar de gebruikers en voeren aanpassingen door in onder andere Microsoft Teams om het samenwerken te vergemakkelijken.

Zo zijn er betere presentatiemogelijkheden, kan je reacties geven tijdens een vergadering én kan je tijdens een call de geluiden van je partner, kind of buurman onderdrukken voor je collega’s. Wat een uitkomst! In deze blog vertel ik, Elvira Verduin, hoe je gebruik kan maken van deze nieuwe functionaliteiten:

1. Kies de gewenste dia, zonder dat iedereen dit ziet

Presenteer je een PowerPoint-presentatie vanuit de desktop- of web-app van Teams? Dan heb je de mogelijkheid om bepaalde dia’s over te slaan of gemakkelijk terug te gaan naar een dia. Kies voor de PowerPoint-optie als je inhoud gaat delen. Klik op ‘Ga naar dia’ linksonder in de presentatie (of typ G) om een miniatuurweergave van elke dia te bekijken en kies de gewenste dia.

2. Snel terug naar waar jij als laatste mee bezig was

Met het pijltje ‘terug’ (linksboven in de Teamsomgeving) kan je nu door je muisaanwijzer hierover te bewegen snel terug naar waar jij als laatste mee bezig was. Denk aan gesprekken, kanalen, apps, tabbladen, bestanden en nog meer. Kies een item uit de lijst om direct terug te gaan naar die plek in Teams.

3. Reacties in Teamsvergaderingen

Inmiddels is het mogelijk om met ‘reacties’ in vergaderingen te laten zien hoe je je voelt. Je kan kiezen uit: like, hartje, applaus en lachen.

4. Focus modus

Als je tijdens het presenteren liever geen personen in beeld hebt, omdat deze je afleiden, kan je gebruik maken van de ‘focus-modus’. Deze vind je onder de drie puntjes en vervolgens klik je op ‘focus’.

5. Onderdruk achtergrondgeluiden

Heb jij veel last van achtergrondgeluiden? Onderdruk deze dan door naar je profielfoto rechtsboven in Teams te gaan. Ga vervolgens naar Instellingen  Apparaten  Ruisonderdrukking. Kies in het menu voor ‘Hoog’ om een sterkere onderdrukking van achtergrondgeluiden te krijgen.

Meer info over de nieuwste Microsoft Teams updates?

Vond jij deze tips handig en wil je meer weten over de mogelijkheden in Microsoft Teams? Neem dan contact op met onze Microsoft Business Consultant Elvira Verduin via info@e-office.com of via ons contactformulier.

Meer weten over dit onderwerp?
Dit item delen: