Put people first
AI - copilot

Copilot. Organisaties moeten zichzelf opnieuw uitvinden en íedereen wordt een CPO!

We vallen maar meteen met de deur in huis. Want de titel van deze blog vat meteen samen wat Jasper Snijder, CEO e-office, afgelopen week tijdens EBC Business Connect meekreeg. Drie dagen lang vol met interessante sessies over generatieve AI. Copilot dus. Wat jij nú al moet weten over Copilot? Dat vertelt hij in deze blog.

Op bezoek bij Microsoft

Dinsdag heen en vrijdag weer terug. Het was een bliksembezoek aan het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond. Maar dat mocht de pret niet drukken. Jasper neemt ons mee: “Microsoft had een aantal van zijn toppartners vanuit Nederland uitgenodigd, waaronder e-office. Gaaf om hier onderdeel van te zijn. Woensdag en donderdag waren twee volle dagen, met allemaal inspiratiesessies. We werden bijgepraat over de toekomst van Copilot en AI. En vrijdag sloten we af met een halve dag aan rondleidingen in de cybersecurityomgevingen van Microsoft.”

Dit item delen:

“De combinatie van mens, organisatie en data is actueler dan ooit!”

Copilot voor Microsoft 365

Jezelf opnieuw uitvinden

Als bedrijf moet je jezelf opnieuw uitvinden. “De business én banen gaan veranderen als gevolg van AI. Laat je daarom informeren over wat Copilot is en wat je hier allemaal mee kan”, legt Jasper uit. “Begin klein. Start met een aantal use cases, ervaar de voordelen en als je deze gevonden hebt, kun je Copilot verder in de organisatie uitrollen. En vergeet hierbij de adoptie niet! Enorm belangrijk om de integratie van Copilot tot een succes te maken.”

Begin zo snel mogelijk!

“De buzz gaat steeds sneller en wacht op niemand. Microsoft had ooit de ambitie om op ieder bureau op deze planeet een computer te hebben, zodat we ons werk beter kunnen doen. Dat is nu ‘Copilot on every desk’. Want hiermee creëer je een hele hoop power! Generatieve AI helpt mensen productiever te worden. Betere beslissingen te nemen, beter samen te werken dan we ooit hebben gekund. Dus: haak je niet aan op deze nieuwe technologie, dan word je traag. En veel te kostbaar”, benadrukt Jasper.

Door Copilot wordt AI heel toegankelijk en toepasbaar voor mensen zonder AI-ervaring. De mogelijkheden die iedereen nu al tot zijn beschikking heeft, zijn enorm. “Zelf gebruiken wij Copilot bijvoorbeeld ook tijdens ons directieoverleg. Het voordeel? Na de sessie krijgen we direct een samenvatting met alle actiepunten, uitgewerkt door Copilot. Superhandig!”

Datagedreven werken? Copilot.
Te weinig personeel? Copilot.
Toekomstbestendig werken? Copilot.
Employee experience verbeteren? Copilot.
Efficiënter werken? Copilot.

Reken maar uit je winst!

In Redmond heeft Jasper een hele hoop technologie gezien, waarbij alles om AI draait. En dit komt dus met een razend tempo naar ons toe. Jasper vervolgt: “Het toepassen van AI is dusdanig versimpelt dat het voor bijna iedereen te gebruiken is. Een compleet Power BI dasboard samenstellen? Prima, je hoeft alleen maar de juiste vragen te stellen.”

Jasper vertelt dat hij Copilot omarmt en hier zelfs al de eerste efficiëntieslag mee maakt: “Waar ik bijvoorbeeld voorheen vier uur over een PowerPoint-presentatie deed, is dat mij met de hulp van Copilot binnen een uur gelukt. En dát scheelt een hele hoop tijd. Tijd die ik in andere zaken of de voorbereiding van mijn presentatie kan steken.”

Even voorstellen: de CPO

Eigenlijk is het heel simpel: door de juiste vragen te stellen, kun je jouw werk gemakkelijker maken. Hoe? Jasper: “De rol van de mens is essentieel. Je wil samenwerken met Copilot. En daarvoor is het belangrijk dat jij de Chief Prompt Officer (CPO) wordt. Het stellen van de juiste vragen goed beheerst. Want iedere Copilot heeft een piloot -de mens dus- nodig om de juiste vragen te stellen. Zo is iedereen in de toekomst een CPO.”

“AI is only as good as your data.”

Vergeet je data niet!

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, stipt Jasper het onderwerp datamanagement aan. Want Copilot gaat werken met de data in je bedrijf. Data governance, datamanagement en data security zijn key. “Dit wil je dus goed inregelen, om ervoor te zorgen dat de output van AI goed is. Stel je hebt van een document tien verschillende versies opgeslagen, waarvan in versie 1 verkeerde informatie staat en eigenlijk alleen versie 10 up-to-date is… AI ziet dit verschil niet, dus gebruikt alle documenten, waardoor de output niet klopt. Ook kan het zijn dat bepaalde documenten vertrouwelijk zijn en dus niet openbaar voor iedereen. Met goede afspraken is dit te voorkomen”, aldus Jasper.

Wij willen jou inspireren

Net als ons enthousiast? e-office zet Copilot als dienst neer. We helpen jou. En inspireren je. Zodat je jouw werk efficiënter kunt doen, met Copilot als persoonlijke assistent. Je te laten begrijpen hoe je goede prompts schrijft -Hallo CPO!-. En natuurlijk ook hoe je optimaal datagedreven werkt.

Wil je hier meer over weten? Hier lees je alles over Copilot. Ga jij nu al aan de slag? Volg dan onze workshop Copilot for Microsoft 365 Adoption Accelerator.

PS: Is Copilot niet heel duur? Reken je per licentie en beheer per maand, misschien wel ja. Maar als je kijkt naar hoeveel tijd je met Copilot bespaart. Én wint. Dan zijn die licentiekosten maar een hele kleine investering voor al die extra productiviteit en vooral positieve employee experience!