Viva Insights.

Wat is Viva Insights?

Viva Insights geeft op individueel, managers- en organisatieniveau inzicht over het gebruik van Microsoft 365, focustijd en werkdruk. Want nooit eerder was het zó belangrijk mensen te helpen om alles even los te laten en maximaal te profiteren van hun kostbaarste bezit: tijd.

Individueel niveau

Op individueel niveau helpt Viva Insights je om contact te onderhouden met collega’s, maar het waakt er ook voor dat je voldoende tijd maakt voor pauzes, leren of werk waarbij focus vereist is. Insights helpt je om de vager wordende lijn tussen werk en privé niet verder te laten afzwakken en je te stimuleren om aan het eind van je werkdag je taken af te vinken, te herplannen voor morgen, focustijd in te boeken, een meditatiesessie te starten of om écht werk af te sluiten.

Managersniveau

Voor managers biedt Viva Insights datagestuurde inzichten en aanbevelingen om de gezondheid en het succes van hun teams te verbeteren. Hierbij wordt honderd procent rekening gehouden met de privacy en veiligheid van de medewerkers. Inzichten voor managers zijn namelijk pas beschikbaar bij teams vanaf vijf personen en niet terug te redeneren naar één persoon. De gegevens van de individuen worden geanonimiseerd en vervolgens samengevat in metingen op groepsniveau.

Organisatieniveau

Viva Insights toont ook op organisatieniveau hoe het gaat met de gezondheid en het succes van de teams en groepen medewerkers binnen je organisatie. Insights hanteert hierbij data en signalen uit Teams, Outlook en andere Microsoft 365-apps. Omdat Viva Insights data uit al deze Microsoft 365-apps gebruikt, is Viva Insights hét Datadriven Employee Experience platform. Met het advies uit deze data kun je direct en concreet aan de slag met het optimaliseren van je Employee Experience.

Zo krijg je met Microsoft Viva Insights onder andere antwoord op waardevolle vragen die de efficiëntie en het werkgeluk naar een hoger niveau zullen tillen, zoals:

  • Hoe gaat het met de gezondheid van het personeel?
  • Is er wel voldoende tijd om ergens gefocust aan te werken?
  • Moeten we nieuw personeel aannemen omdat de werkdruk van het team te hoog is?

Persoonlijke inzichten met het PowerBI dashboard

Viva Insights gebruikt de samenwerkingstools van Microsoft 365 als bron voor de data. Vergaderingen, e-mails, chats, noem maar op. Deze data wordt overzichtelijk samengebracht in een PowerBI dashboard. Dit dashboard zorgt voor overzicht in de samenwerkingscultuur en de ervaringen van medewerkers binnen je organisatie. Door deze data te verrijken met je eigen bedrijfscontext, HR- en salesdata, ontstaat er een uniek inzicht in gedrags- en samenwerkingspatronen in jouw organisatie.

Met dit persoonlijke inzicht zul je als organisatie profiteren van de volgende voordelen:

  • Laat individuen beter & efficiënter presteren
  • Krijg inzicht in het welzijn van medewerkers
  • Stimuleer de samenwerking tussen teams
  • Verwerf als organisatie een sterkere positie in de markt

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact met ons op.

Put people
first met
Viva Insights

Ook jouw organisatie is afhankelijk van kostbare mensen. Zij zorgen immers dat de organisatie een bestaansrecht heeft! Met Viva Insights zet je de mensen in je organisatie op de eerste plek. Medewerkers hebben een schaars onderdeel, namelijk tijd. Daarnaast is hun gezondheid cruciaal. Het is daarom belangrijk dat de mensen – de kern van de organisatie – de juiste middelen krijgen om goed, prettig en veilig te kunnen opereren. Door de juiste inzichten te verschaffen aan de individu, de manager en leiders van organisatie, maakt Viva Insights het mogelijk om beslissingen te maken op basis van gekwantificeerde gegevens, in plaats van enkel op onderbuikgevoel.

Benieuwd naar hoe e-office jou kan helpen?

Neem contact met ons op

Meer tools uit ons
Viva Portfolio

Viva Topics

Met Viva Topics verbeter je de employee experience door kennis en expertise door je hele organisatie heen te delen. Verbind experts aan vragenstellers en creëer een centrale plek voor informatie. Op deze manier ontlast je medewerkers van het zoeken naar informatie.

Viva Connections

Viva Connections biedt de mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot gegevens en taken, relevant nieuws, communicatie, mensen en bronnen. 

Viva Learning

Viva Learning draagt bij aan het creëren van een leercultuur binnen je organisatie. Het is een gecentraliseerde leerhub in Microsoft Teams waarmee je leervaardigheden in je dag integreert. 

Bij e-office geloven we in de kracht van mensen. Vanuit die overtuiging zorgen wij al sinds 1991 dat medewerkers, teams en organisaties optimaal samenwerken. Hoe we dat doen? We beginnen bij mensen. Altijd. Die betrekken we bij ieder proces. En we geven hen de juiste tools om optimaal samen te werken, want dan zijn ze op hun best. Zo ontstaan energieke teams, waarin kwaliteiten, ervaringen en inzichten elkaar moeiteloos vinden.

Contact

Gerelateerde blogs