Put people first
eo-mascot-featuredimageViva Insights

Viva Insights

Wat is Viva Insights?

Viva Insights geeft op individueel, managers- en organisatieniveau inzicht over het gebruik van Microsoft 365, focustijd en werkdruk. Want nooit eerder was het zó belangrijk mensen te helpen om alles even los te laten en maximaal te profiteren van hun kostbaarste bezit: tijd.

Individueel niveau

Op individueel niveau helpt Viva Insights je om contact te onderhouden met collega’s, maar het waakt er ook voor dat je voldoende tijd maakt voor pauzes, leren of werk waarbij focus vereist is. Insights helpt je om de vager wordende lijn tussen werk en privé niet verder te laten afzwakken en je te stimuleren om aan het eind van je werkdag je taken af te vinken, te herplannen voor morgen, focustijd in te boeken, een meditatiesessie te starten of om écht werk af te sluiten.

Managersniveau

Voor managers biedt Viva Insights datagestuurde inzichten en aanbevelingen om de gezondheid en het succes van hun teams te verbeteren. Hierbij wordt honderd procent rekening gehouden met de privacy en veiligheid van de medewerkers. Inzichten voor managers zijn namelijk pas beschikbaar bij teams vanaf vijf personen en niet terug te redeneren naar één persoon. De gegevens van de individuen worden geanonimiseerd en vervolgens samengevat in metingen op groepsniveau.

Organisatieniveau

Viva Insights toont ook op organisatieniveau hoe het gaat met de gezondheid en het succes van de teams en groepen medewerkers binnen je organisatie. Insights hanteert hierbij data en signalen uit Teams, Outlook en andere Microsoft 365-apps. Omdat Viva Insights data uit al deze Microsoft 365-apps gebruikt, is Viva Insights hét Datadriven Employee Experience platform. Met het advies uit deze data kun je direct en concreet aan de slag met het optimaliseren van je Employee Experience.

Zo krijg je met Microsoft Viva Insights onder andere antwoord op waardevolle vragen die de efficiëntie en het werkgeluk naar een hoger niveau zullen tillen, zoals:

  • Hoe gaat het met de gezondheid van het personeel?
  • Is er wel voldoende tijd om ergens gefocust aan te werken?
  • Moeten we nieuw personeel aannemen omdat de werkdruk van het team te hoog is?

Persoonlijke inzichten met het PowerBI dashboard

Viva Insights gebruikt de samenwerkingstools van Microsoft 365 als bron voor de data. Vergaderingen, e-mails, chats, noem maar op. Deze data wordt overzichtelijk samengebracht in een PowerBI dashboard. Dit dashboard zorgt voor overzicht in de samenwerkingscultuur en de ervaringen van medewerkers binnen je organisatie. Door deze data te verrijken met je eigen bedrijfscontext, HR- en salesdata, ontstaat er een uniek inzicht in gedrags- en samenwerkingspatronen in jouw organisatie.

Met dit persoonlijke inzicht zul je als organisatie profiteren van de volgende voordelen:

  • Laat individuen beter & efficiënter presteren
  • Krijg inzicht in het welzijn van medewerkers
  • Stimuleer de samenwerking tussen teams
  • Verwerf als organisatie een sterkere positie in de markt

Schrijf je nu in voor onze
Microsoft Viva Workshop!

Put people first met Viva Insights

Ook jouw organisatie is afhankelijk van kostbare mensen. Zij zorgen immers dat de organisatie een bestaansrecht heeft! Met Viva Insights zet je de mensen in je organisatie op de eerste plek. Medewerkers hebben een schaars onderdeel, namelijk tijd. Daarnaast is hun gezondheid cruciaal. Het is daarom belangrijk dat de mensen – de kern van de organisatie – de juiste middelen krijgen om goed, prettig en veilig te kunnen opereren. Door de juiste inzichten te verschaffen aan de individu, de manager en leiders van organisatie, maakt Viva Insights het mogelijk om beslissingen te maken op basis van gekwantificeerde gegevens, in plaats van enkel op onderbuikgevoel.

e-office
Duwboot 20
3991 CD Houten

KVK30134449

BTWNL 805035266B01

Contact