Put people first

Windows 365: veilig werken

Cyberdreigingen zijn helaas aan de orde van de dag. Steeds vaker worden Nederlandse bedrijven aangevallen door hackers. Niet alleen multinationals, maar ook het MKB is steeds vaker slachtoffer van cyberaanvallen waarbij regelmatig sprake is van een datalek.

Dit item delen:

“Uit onderzoek blijkt dat bij een datalek maar liefst 98% van de gevallen veroorzaakt wordt door menselijk handelen.”

Voor een veilige omgeving zijn zowel mens, organisatie als techniek van belang

Maarten Spekschoor, Microsoft 365 consultant e-office: “Mijn ervaring is dat veel cybersecurity incidenten (onbewust) veroorzaakt worden door menselijk handelen. Denk aan een wachtwoord op een post-it, accountgegevens delen via mail of het klikken op een phishinglink in de mail. Uit onderzoek blijkt dat bij een datalek maar liefst 98% van de gevallen veroorzaakt wordt door menselijk handelen. Laat e-office toevallig de expert zijn in het onderdeel mens! Te vaak wordt er bij cybersecurity alleen gekeken naar het technische aspect. Voor een veilige omgeving zijn zowel mens, organisatie als techniek van belang.”

Waar moet je dan aan denken als het over veilig werken gaat? In deze blog vertelt hij er meer over.

NIS2

Aankomend jaar zal in Nederland een aanvullende cybersecurityrichtlijn gaan gelden voor sectoren die van vitaal belang zijn voor de Nederlandse maatschappij: de NIS2. Dit is de nieuwe Europese cybersecuritywet die organisaties beter moet beschermen tegen cyberaanvallen. Ook hierbij zal het gaan over zowel de mens, organisatie als techniek.

Benieuwd of jouw omgeving veilig is? Wij kunnen een korte security scan uitvoeren om de status van de beveiliging en bewustwording te testen!

Oplossing:
– Mens & Organisatie

Medewerkers bewust maken van de risico’s rondom cybersecurity is van cruciaal belang. Bijvoorbeeld door middel van een phishingtest, social engineering en bewustwordingstrainingen. Voor de organisatie is het van belang dat binnen de governance beleidsregels zijn gedefinieerd en de risico’s in kaart zijn gebracht.

– Techniek: Windows 365 Cloud PC

Windows 365 is een moderne werkplek waarbij bedrijfsdata nooit meer lokaal opgeslagen is en de eindgebruikers wel de bekende Windows 11 omgeving gebruiken. Met het gebruik van de Windows 365 Cloud PC ben je als organisatie veel minder bezig met het zelf inrichten van de juiste securityonderdelen maar kun je wel vertrouwen op een veilige werkomgeving!

Windows 365 Cloud PC is gebouwd op Microsoft Azure, dat ingebouwde veiligheidsfuncties heeft, zoals multi-factor authentication, encryptie en thread protection. Met de Windows 365 Cloud PC kunnen werknemers veilig en veelzijdig hybride werken.

Meer weten over de NIS2? Wij helpen je graag!