Put people first

Werkt jouw organisatie met Microsoft Teams en SharePoint? Profiteer dan van de integratie met Viva Connections!

Creëer doelgerichte communicatie. Hoe en waarom? Dat vertellen we je graag!

Onze communicatiestromen nemen toe. Maar hoe hou je deze als organisatie beheersbaar? Want we werken allang niet meer met zijn allen tegelijkertijd en vanuit hetzelfde kantoor. We gebruiken ook weleens -omdat we dat gewoon makkelijker vinden- eigen tooling om even wat met collega’s te overleggen of delen. En precies dát zorgt voor communicatiechaos en risico’s. Want als organisatie wil je het liefst alle data op één veilige plek borgen. Onmogelijk? Zeker niet! Microsoftoplossing Viva Connections is daar een mooie applicatie voor.

Op 30 juni vertellen onze collega’s Frank van Attekum en Marjan Timmer je daar tijdens ons Viva Connections webinar meer over. En wil je nu alvast meer weten? Lees dan verder!

Door de bomen het bos niet meer zien

Vaak zien we dat er meerdere communicatieplatformen per gebruikersdoelgroep beschikbaar zijn. We zijn meer in teams gaan werken en gebruiken ook daar weer verschillende kanalen voor. En daar ligt vaak nog een intranet of SharePoint naast ook. Daarmee groeit dus het aantal plekken waar je informatie kunt vinden. Maar wat vind je dan waar? Een vraag die we steeds meer horen nu we hybride werken, waardoor medewerkers door de bomen het bos niet meer zien. En dat is niet nodig!

Frank legt uit: “Er zijn vaak te veel tools en schaduw IT (applicaties die niet in beheer zijn door de organisatie) en dat maakt het werken er niet toegankelijker of efficiënter op. Kijk daarom eens per doelgroep wat handig is als het gaat om communicatie. Wat past er nu écht bij jouw organisatie? Want scheer je alles over één kam, dan is de informatie voor de ene persoon te summier en juist te log voor de ander.”

Minder tools en hoge adoptiegraad

Viva Connections brengt het communicatiestuk samen binnen Microsoft Teams. Hoe werkt dat dan? “De meeste organisaties hebben Microsoft Teams inmiddels omarmd, dat hoeven we dus niet meer uit te leggen”, vertelt Marjan. “Viva Connections integreert met deze tool. Je krijgt er als medewerkers dus niet nóg een tool bij, maar profiteert van ‘nieuwe’ functies om nóg efficiënter te communiceren en samen te werken. En dát maakt de adoptie binnen de organisatie een stuk gemakkelijker. Het maakt niet uit of je vanaf je PC of mobiel werkt, jij gebruikt de functie zoals jij dat wilt. Zo stem je de communicatie ook beter af op je doelgroep.”

Microsoft Viva Connections – mis het momentum niet!

‘Ik zet Viva Connections wel aan dan.’ Maar zo simpel is het helaas niet. Daarmee zeggen we niet dat het ingewikkeld is, maar wél dat er meer nodig is. “Vaak zit deze optie al in de licentie, dus extra kosten maken is niet nodig. Maar wees jezelf ervan bewust dat je maar één momentum hebt om een nieuwe toepassing te lanceren. Dus dat moment wil je pakken. Zorg er daarom voor dat alles goed landt binnen Microsoft Teams en jouw organisatie snapt wat de meerwaarde is. Dat Viva Connections een centrale plek krijgt en vooral ook draagvlak binnen de organisatie. Zodat niet alleen de IT-manager het snapt en de meerwaarde erkent, maar ook de HR-manager of communicatiemanager. Het doel is namelijk niet om de techniek uit te rollen, maar om mensen beter te bereiken en te informeren. En dat is voor íedereen binnen een organisatie van belang. Snappen ze het niet? Dan mis je de boot en een tweede kans krijg je niet meer”, vertel Marjan ons.

Nieuwe tijden, nieuw intranet

“Zie het als een nieuwe manier van nieuwslezen”, aldus Frank. “Niet meer de post-it op je bureau, maar alles op één centrale plek. Voor iedereen. Je wil het beheersbaar houden. En veilig. Niet meer communiceren via 100 kanalen, maar via één. Intranet of SharePoint integreren. Dat maakt het voor iedereen overzichtelijker en beheersbaarder. Zónder dat je daar zelf al te veel aan moet beheren. Want na een goede training kunnen mensen het ook zelf doen. En dát ontlast IT.”

Back in control met put people first

Bij e-office spreken we de taal van de IT-manager, maar juist ook die van de eindgebruiker. Dus print jij die nieuwsbrief nog uit voor je medewerkers? En wil je minder beheer, maar wél meer controle over jouw organisatie? Zien al jouw medewerkers door de bomen het bos niet meer en ervaart men communicatiechaos? Dan helpen wij jou graag weer back in control!

Meld je hier aan voor ons gratis webinar -ook als je 30 juni verhinderd bent, we delen graag de terugkijklink met je- of neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Webinar Microsoft Viva Connections: hoe breng je orde in de communicatiechaos én maak je de koppeling met SharePoint?
Dit item delen: