Put people first

Waarom schrijven zo belangrijk is én 8 tips om dagelijks te schrijven

Schrijven kent vele voordelen. Eén van de belangrijkste: je zorgt goed voor jezelf! Daarom gaven wij al onze klanten een pen. Daarmee willen wij stimuleren dat zij in 2022 aan hun wellbeing, productiviteit en effectiviteit werken. Én hopelijk doen ze hetzelfde voor hun medewerkers. Put people first dus. Maar wat zijn dan die voordelen? Wij vroegen het aan Peggy Simons, CEO 24papershop.

Begin vandaag nog met schrijven

Schrijven is bijvoorbeeld belangrijk voor de ontwikkeling van je lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat je nadenkt en geeft gedachten structuur. Maar het helpt ook bij het verwerken van emoties -schrijf het van je af- en geeft je inzicht. Schrijven is dus een effectief middel om jezelf én anderen beter te begrijpen. Wanneer dat lukt, werk je ook beter samen. En zo zijn er veel meer redenen te noemen. We deelden daarom het e-book ‘15 redenen waarom schrijven zo belangrijk is en 8 tips hoe je jezelf dwingt tot schrijven’ van Peggy Simons inclusief een mooie schrijfpen met onze klanten. En in deze blog delen we de tips ook graag met jou.

8 tips van Peggy: hoe zelf dagelijks te schrijven?

1. Verplicht jezelf iedere dag tot schrijven. En zeg tegen jezelf dat je iedere dag gáát schrijven. Het maakt niet uit wat er gebeurt op de dag, je gaat schrijven.

2. Reserveer ook tijd om te schrijven. Bijvoorbeeld in ochtend. Het voordeel daarvan is dat er nog niets anders op je pad is gekomen dat tijd vraagt.

3. Begin klein. Je hoeft niet direct te starten met 1.000 woorden. Wanneer je eenmaal bezig bent, wordt het steeds makkelijker.

4. Begin ergens. Pak een onderwerp dat je interesseert of bezighoudt en schrijf je gedachten erover op papier. Je zult merken dat het steeds makkelijker gaat.

5. Zorg dat er geen afleidingen zijn. Zet je telefoon uit, ga rustig ergens zitten. Pak een goede bak koffie of een lekkere kop thee.

6. Zorg voor een inspirerend notitieboek. Eentje waarvan je blij wordt om erin te schrijven. En die je ook mooi vindt om mee te nemen of juist op tafel te laten liggen. Zie jouw notitieboek als een ‘papieren schatkistje’. En kwalitatief goede notitieboeken kun je tot de eeuwigheid bewaren!

7. Zorg voor goed schrijfmateriaal. Een pen, vulpen of rollerball. Iets dat lekker in de hand ligt en goed over je papier glijdt.

8. Hou vol! Hou vol! Hou vol! Want dát is de basis waarom dingen lukken.

Schrijven is permanent

Het vastleggen van gedachten, notities of verhalen op papier is permanent. En papier is een geduldig medium. Want papier bestaat al vele honderden jaren en kunnen we ook vaak aanschouwen in musea. De oude Egyptenaren schreven al op papyrusrollen.

De teksten die we schrijven blijven dus jaren goed. En lopen niet de kans om gewist te worden zoals computers, harde schijven of mobiele telefoons. Óf de kans om gekraakt te worden. Je hoeft ze ook niet met wachtwoorden te beveiligen. En wat is nu leuker dan op zolder oude schriften van vroeger te lezen? Net zoals het bekijken van oude foto’s.

Dus begin vandaag nog met schrijven. Put people first. Zodat je in 2022 de wellbeing, productiviteit en effectiviteit van jezelf én jouw medewerkers stimuleert!

Meer weten over hybride werken, net-zero impact en wellbeïng?
Dit item delen: