Put people first

Viva Learning: dé tool waarmee je het beste uit jouw mensen en organisatie haalt!

Wat biedt jouw organisatie aan groei- een leermogelijkheden? Of hebben jullie geen tijd? Of nog erger: heeft het geen prioriteit? Dat moet anders! De afgelopen jaren is er steeds meer een gelijkwaardige relatie ontstaan tussen werkgevers en werknemers. Niet meer top-down, maar equivalent. Het gaat om geven en nemen. Maar hoe kun je jouw mensen nóg meer binden aan de organisatie? Simpel: investeer in groei en ontwikkeling. Daar laat je niet alleen jouw mensen mee groeien, maar ook jouw organisatie. Need we say more? Misschien wel, lees daarom onze blog óf meld je direct aan voor onze webinar: ‘Benut het talent van medewerkers: leer & ontwikkel met Microsoft Viva Learning’ (hoef je niet te lezen, vertellen wij het je gewoon).

Onze collega’s Kelly van der Laan en Susan Soleimani geven je in deze blog alvast een sneak preview van het webinar.

Leren integreren

Kelly: “Met Viva Learning maak je van leren een vast onderdeel van de werkdag. En zo trek je het ook gemakkelijker naar je toe, omdat de drempel veel lager is. Dát wil je. Want de concurrentie op de arbeidsmarkt is groot en als je jouw mensen niet de ruimte en tooling biedt om zichzelf te ontwikkelen, raak je ze kwijt. Medewerkers vinden het namelijk steeds belangrijker om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Een onderzoek van LinkedIn wees al eens uit dat 94% van de werknemers langer in een bedrijf blijft als zij meer zouden investeren in hun leer- en ontwikkelproces.”

Belang van ontwikkeling is groter dan ooit!

Waar men vroeger tot hun pensioen -misschien wel vastgeroest- in dezelfde functie bleef hangen, wil men nu dus groei en ontwikkeling. “Het belang van leren en ontwikkelen is groter dan ooit. Organisaties en haar mensen moeten zich klaarmaken voor de toekomst. Dat betekent wendbaar zijn én blijven. Dat is natuurlijk ook tweeledig. Als mens wil je beter worden in je werk. En als organisatie wil je dat jouw mensen zich kunnen ontwikkelen. Daar heeft iedereen dan weer profijt van.”

Controle over jouw eigen carrière

De verantwoordelijkheid om te leren ligt dus bij de werkgever én werknemer. “Je wil de controle over je eigen carrière behouden. En in de basis gewoon je werk goed uitvoeren. Daarvoor kun je simpelweg niet stilstaan, want ontwikkelingen -in alle branches- volgen elkaar in rap tempo op. En als werkgever moet je daar dus in investeren, in die ontwikkeling. In de vorm van tijd, financiën, maar ook adoptie en awareness. Want je kunt nóg zo’n mooie tool hebben, mensen moeten wel weten dat deze er is én wat ze ermee kunnen doen”, besluit Kelly.

Hoe haal jij het beste uit jezelf?

“Met Viva Learning koppel je bestaande leersystemen aan een Microsoft Teams-omgeving. En dat op een hele laagdrempelige manier. Makkelijker kunnen we het niet maken, wél leuker!” Kelly vertelt enthousiast verder: “Vaak zien we dat mensen in een apart Learning Management System (LMS) moeten inloggen en dat is precies waar je ze kwijtraakt. Extra moeite en dat wil je niet. Nu is het dus mogelijk om leersystemen in jouw eigen werkomgeving te integreren. Zo wordt het onderdeel van je dagelijkse routine. Viva Learning is een mooie tool die ervoor zorgt dat je leren in jouw werkdag integreert.”

LMS koppelen met Microsoft Teams

LMS koppelen dus gemakkelijk met Teams. Maar Viva Learning kan nog veel meer. “Het is een lerend systeem. Viva Learning plant sessies voor je in, beveelt cursussen aan op basis van jouw leer- en kijkgedrag. En het zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je op “niet storen” staat als je aan een training begint, waardoor je gefocust kunt leren. En voor de leiders van de organisatie zitten hier ook voordelen aan, want je kunt de leercurve van jouw mensen volgen. Hun ontwikkeling zien, ontdekken waar de leerbehoefte ligt en bijhouden of bijvoorbeeld de benodigde certificaten worden behaald. Maar ook op basis van deze gegevens jouw learning en development (L&D) programma aanpassen”, legt Kelly ons uit.

Denk dus goed na wat de doelen van jouw mensen zijn. (spoiler: dan kom je vanzelf tot de conclusie dat leren heel belangrijk is!) Viva Learning draagt bij aan de employee experience. De tool zet jouw mensen op de eerste plaats, waardoor ze kunnen groeien en ontwikkelen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op of-én volg ons webinar!

Meer weten over Viva Learning: dé tool waarmee je het beste uit jouw mensen en organisatie haalt?
Dit item delen: