Put people first

Vier praktische tips voor HCL Verse 2.0

HCL Verse 2.0 is de unieke web-gebaseerde e-mail client waar al je e-mail, agenda en acties op een toegankelijke manier worden samengebracht en weergegeven. De client is naadloos te integreren met HCL Connections, HCL Connections Docs en HCL Sametime. Het heeft minder rommel en meer duidelijkheid om je in contact te brengen met de mensen die het belangrijkst voor je zijn. Ontworpen voor mobiele apparaten en krachtig gemaakt met HCL’s analyse en geavanceerd zoeken. HCL Verse werkt voor jou, en niet andersom! Om werken in HCL Verse nog makkelijker voor je te maken, hebben we vier praktische tips voor HCL Verse 2.0 verzameld.

 

1. Sorteer je mail op contactpersoon.

Klik op een persoon bovenin de balk en bekijk al het mailverkeer met hem of haar. Zo heb je alle communicatie eenvoudig gebundeld bij elkaar. Mensen waar je vaak contact mee hebt, of waarvan je snel e-mail terug wil kunnen vinden, kun je markeren als favoriet. HCL Verse geeft zelf suggesties van mogelijk belangrijke personen. Wil je daarnaast ook nog op de hoogte blijven van alles wat er speelt in bepaalde communities of rondom personen? Zet ze dan vast! Zo focus je op mensen die er voor jou toe doen. Je kunt eenvoudig personen toevoegen of verwijderen uit de personenbalk.

2. Markeer de e-mail als actie vereist is.

Een e-mail ontvangen waar je nog wat mee moet doen? Deze mail kun je markeren met ‘Actie gewenst’. Zo raak je to do’s nooit kwijt.

Wanneer je berichten hebt gemarkeerd als actie, verschijnen deze in de lijst met actie-items. Daar kun je eenvoudig je actie-items bekijken, rangschikken en beheren. Een rood pictogram betekent dat de vervaldatum is verstreken.

3. Houd bij wie nog moet reageren op jouw e-mail.

Niets zo vervelend als lang moeten wachten op een reactie op je bericht. Maar nog vervelender is het, als er meerdere mails wachten op antwoord. Markeer in HCL Verse eenvoudig een e-mail met ‘Wachtend op’. Geef je een datum mee, dan herinnert Verse je automatisch wanneer het antwoord nog moet komen. Net als bij actie-items, vind je in de lijst ‘wachten op’ alle items waar de ontvanger jou nog een antwoord verschuldigd is.

4. Werk met een schone inbox.

Word jij ook onrustig van veel mails in je inbox? HCL Verse helpt je overzicht te houden en rust te bewaren. Reageer op inkomende e-mails door ze te verplaatsen naar de prullenbak, óf ze te verwijderen uit je inbox, maar ze wel te bewaren. Je kunt ze ook markeren zoals hierboven omschreven, als actie of wachtend op.

Je kunt meerdere berichten selecteren en ermee werken door ofwel de afbeeldingen van individuele personen in de berichtenmap te selecteren, ofwel door de berichten zelf te selecteren. Je geselecteerde berichten verschijnen in de berichtenweergave, waar je ze allemaal kunt markeren als gelezen of ongelezen, ze allemaal kunt verwijderen of ze naar een map kunt verplaatsen.

 

Kom je er niet uit, of wil je meer weten over de mogelijkheden van HCL Verse voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en vraag naar Roelf Slump.

Meer weten over dit onderwerp?
Dit item delen: