Put people first

HCL Connections: wat zijn de vijf voordelen voor jouw organisatie?

Weet jij of jouw team goed samenwerkt? Zit er structuur in de projecten? En weet iedereen waar de juiste informatie staat? HCL Connections is een samenwerkingsplatform in de breedste zin van het woord en helpt bij het beantwoorden van bovenstaande vragen. e-office Contract Manager Services Roelf Slump vertelt ons meer over de voordelen van HCL Connections voor jouw medewerkers én daarmee dus ook voor jouw organisatie.

HCL Connections in het kort

HCL (voorheen IBM) is een no-nonsens technologiebedrijf dat doet wat het belooft en e-office is HCL businesspartner. “We kiezen onze partners zorgvuldig uit en naast dat HCL een mooi bedrijf is, bieden ze goede oplossingen. HCL Connections is er daar één van”, vertelt Roelf. “Het is een samenwerkingsplatform waar alle disciplines samenkomen. Doordat je met communities werkt, heb je alle relevante informatie op één plek. Bestanden, nieuws, conversaties, blogs, forums, rapportages; alles blijft bij elkaar. Daarnaast kunnen organisaties HCL Connections ook als intranet inzetten, zo komt het platform nog beter tot zijn recht.”

De vijf voordelen van HCL Connections

HCL Connections zet met haar oplossing mensen op de eerste plaats door te kijken hoe zij zo goed mogelijk kunnen samenwerken. Eén van de voordelen is dat jouw medewerkers verbonden en betrokken blijven bij de organisatie. Maar er zijn nog veel meer voordelen! We zetten de belangrijkste op een rij:

1. Tijd besparen
Wanneer we moeten zoeken naar bestanden en informatie verspillen we kostbare tijd. Het zorgt er ook nog eens voor dat het delen van kennis moeilijker wordt. HCL Connections biedt een samenhangend platform, met alle relevante informatie op één plek. Daarmee is zoeken verleden tijd, bespaar je dus tijd en houd je de focus op jouw werk in plaats van randzaken.
2. Flexibel & beter samenwerken
Je werkt plaats- en tijdonafhankelijk. En dát maakt jouw organisatie flexibel. Daarnaast is HCL Connections ook beschikbaar voor externe partijen. Wil je samen met de klant aan een project werken? Dat kan! Je hebt de mogelijkheid om via welk device dan ook met jouw projectteam samen te werken.
3. Persoonlijk samenwerkingsplatform
Omdat HCL Connections zich aanpast naar jouw behoeften en processen, heb je niet meer te maken met onnodige handelingen. Deze oplossing kijkt als eerste naar hoe jouw medewerkers werken, niet naar de tools en applicaties zelf. En dat vormt de basis voor een persoonlijk samenwerkingsplatform.
4. Eigen intranet
Iedere medewerker krijgt te zien wat voor hem of haar belangrijk is. En de layout is naadloos aan te passen aan de huisstijl van jouw organisatie.
5. Vergroten werkplezier
Zaken als projectmanagement, communicatie en bestanden delen verlopen soepeler. Je vindt alle collega’s en informatie binnen één overzichtelijke community en dat vergroot het werkplezier. Je hoeft immers niet meer door verschillende tools en applicaties om te vinden waarnaar je op zoek bent en dát scheelt een hoop irritatie. Je koppelt eenvoudig wat jij nodig hebt en kunt er op vertrouwen dat al deze informatie op één plek blijft.

Sociaal platform

Conclusie: HCL Connections is een sociaal platform met vele voordelen. Is er dan een groot verschil met Microsoft Teams? Roelf legt uit: “Binnen Microsoft Teams benut je maar een deel van de ‘connectie’. Heb je in Teams bijvoorbeeld iets gelezen, dan is het daarna weg. Ook staan documenten vaak op verschillende plekken. Binnen HCL Connections blijft alle informatie op dezelfde plek.” En er is meer. “Onder de hoofd-communities kun je ook sub-communities hangen. Er zijn veel standaardfunctionaliteiten, maar indien gewenst kunnen we bij e-office ook speciale widgets ontwikkelen die bij de wensen van jouw organisatie passen.”

HCL Connections 7

“Veranderingen in technologie stoppen nooit en in 2021 komen er spannende ontwikkelingen aan”, vertelt Roelf enthousiast. “Q1 2021 komt de nieuwste versie van HCL Connections uit en deze versie heeft als belangrijkste verandering dat je standaard kunt samenwerken met Microsoft Teams en SharePoint. Vanaf dan integreer je eenvoudig forums, bestanden, blogs en meer binnen jouw community. Een ander belangrijk nieuw onderdeel binnen HCL Connections 7 is dat je bestanden als PDF kunt exporteren. En tot slot krijgt de omgeving een mooie update”, besluit Roelf.

Ben je benieuwd wat HCL Connections voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan hier contact met ons op.

Meer weten over dit onderwerp?
Dit item delen: