Put people first

Microsoft Teams lanceert nieuwe feature: Breakout Rooms

Microsoft heeft niet stilgezeten! Sinds onze laatste blog met Microsoft Teams updates, zijn er weer een hoop nieuwe features gelanceerd. Zoals een nieuwe look van je audio- en video-instellingen wanneer je deelneemt aan een teamsvergadering, het toekennen van diverse rollen aan de deelnemers, het toevoegen van een eigen achtergrond tijdens een vergadering én het vastpinnen van berichten in kanalen. Maar sinds kort is ook dé functionaliteit waar gebruikers massaal om vroegen beschikbaar in Teams: Breakout Rooms! En daar zijn vooral onze klanten in het onderwijs heel erg blij mee. In deze blog vertellen we je meer over het gebruik en de voordelen van Breakout Rooms voor een optimale samenwerking.

Beter samenwerken met Breakout Rooms in Teams

Met Breakout Rooms in Teams is het nu mogelijk om subvergaderingen aan te maken binnen je teamsvergadering. Vooral leraren zaten hier al lang op te wachten, omdat je nu eerst een algemene introductie kunt geven in de hoofdvergadering om vervolgens in kleinere groepen te brainstormen of aan een opdracht te werken. Vervolgens heb je de mogelijkheid om weer samen te komen in de hoofdvergadering om de resultaten te bespreken. Ideaal voor het online lesgeven, maar uiteraard ook voor online trainingen, vergaderingen en andere groepssessies!

De voordelen

Met Breakout Rooms is het organiseren van een hoofdvergadering met subvergaderingen dus snel en overzichtelijk. Als organisator heb je controle over de diverse subvergaderingen, omdat je alle chatgesprekken en gedeelde bestanden in kunt zien, zonder eraan te hoeven deelnemen. Je kunt een algemene aankondiging met één klik delen in alle subvergaderingen én vanuit een subvergadering kan je ook weer makkelijk terugschakelen naar de hoofdvergadering om bijvoorbeeld een vraag te stellen. Deelnemers van de diverse groepen kunnen trouwens niet zien wat er in een andere subvergadering wordt gezegd, dat kan alleen de organisator.

Waar vind ik Breakout Rooms?

Wanneer je de organisator bent van een teamsvergadering, krijg je de optie om Breakout Rooms aan te maken. Selecteer de optie ‘aparte vergaderruimten’ om Breakout Rooms te creëren. Bepaal in hoeveel subgroepen je de hoofdgroep wil verdelen en hoe je de deelnemers wil verdelen (automatisch of handmatig). Kom je er niet uit? Dan helpen onze Microsoftconsultants je hier uiteraard graag bij tijdens speciale updatesessies, waarin je meer uitleg krijgt over de nieuwste updates van Microsoft Teams. Aanmelden hiervoor kan bij onze Microsoft consultant Elvira.

En nu; welke updates kunnen we nog meer verwachten in Teams?

Online lesgeven en online vergaderen wordt met de komst van Breakout Rooms al een stuk gebruiksvriendelijker. Maar om het werken op afstand ook de komende tijd steeds makkelijker te maken, blijft Microsoft Teams zich continu ontwikkelen. Zo staat voor januari 2021 nog een uitrol van de PowerPoint presentatorweergave in Teams op de planning. Dit betekent dat wanneer de presentator een PowerPoint-bestand selecteert in de ‘delen-balk’ van Teams, de presentatorweergave automatisch wordt geopend. De presentator kan de huidige slides, de notities en een miniatuuroverzicht van alle slides in het deck zien en de deelnemers zien alleen de presentatieweergave. Zo wordt Teams bij elke update weer een stukje gebruiksvriendelijker.

Ben jij benieuwd hoe wij jou kunnen helpen bij online samenwerken, onder andere in Microsoft Teams? Of heb je vragen over functionaliteiten van Microsoft Teams? Neem dan hier contact met ons op. Onze Microsoft consultant Elvira vertelt je er graag meer over. Bijvoorbeeld tijdens een online meeting via Teams ;-).

Meer weten over dit onderwerp?
Dit item delen: