Put people first

Hybride werken: organisaties die weer fulltime naar kantoor gaan redden het niet!

Inmiddels kunnen we stellen dat we niet ‘gewoon’ terug naar kantoor gaan, maar kiezen voor hybride werken. Hoe zorg je er dan voor dat jouw medewerkers in een hybride werkvorm toch fit en gezond blijven? Mentaal als ook fysiek. In deze vierde blog uit onze reeks ‘weer terug naar kantoor post-corona’ vertellen we je daar meer over. Ken jij bijvoorbeeld de term Weeting al? Ja? Goed bezig! Nee? Na het lezen van deze blog wel én heb je de eerste Weeting al (met ons) ingepland.

Mensen zijn geen machines

We laten veel werk door machines doen en mensen gebruiken we voor complex en uniek werk. Daarin wil je dat ze zoveel mogelijk zelfstandig in staat zijn om keuzes te maken. Collega’s op te zoeken als dat nodig is. Maar ook dat ze een goede balans vinden tussen werk en privé. Dat ze niet uit balans raken omdat ze maar continu denken door te moeten werken. Het is daarom belangrijk een omgeving te creëren waar er goed voor jouw mensen gezorgd wordt. Waak er daarom als organisatie voor dat je niet dagelijks alle kennis en energie uit ze trekt, maar je juist voor ze zorgt. Anders redden je mensen het niet en teken je daarmee tegelijkertijd het doodvonnis voor jouw organisatie!

Jouw mensen zijn topsporters

Kijk je naar een voetbalteam, dan is het doel dat ze zo goed mogelijk presteren. Als trainer let je op de wellbeing van jouw mensen. En in het geval van een blessure zoek je naar een oplossing waardoor de speler zo snel mogelijk weer het veld in kan. Het draait om mensen en je wil dat het topspelers worden. Dat ze gezond en getraind zijn. En wanneer het niet zo goed met ze gaat, sta je voor ze klaar. Met de juiste zorg is het mogelijk om ze zo snel mogelijk weer terug in het veld te krijgen.

Wist je dat het verschil tussen topsport en het bedrijfsleven niet zo groot is? Want wanneer we het woord voetbal uit de term voetbalteam halen en het woord trainer vervangen door de nieuwe manager, dan omschrijft bovenstaande exact hoe organisaties optimaal samenwerken. Hoe je mensen op de eerste plaats zet en je ze de benodigde handvaten geeft om extra goed in hun vak te worden.

De kracht van wandelen

Eén van de dingen die we bij e-office bijvoorbeeld doen om onze mensen fit en gezond te houden, is onze Ommetje Challenge, waarbij we elkaar uitdagen om zo veel mogelijk ommetjes te maken. Goed voor je lichaam én geest! En daarnaast hebben we ook de Weeting geïntroduceerd: een wandelende meeting. Twee eenvoudige veranderingen die mensen alert, geïnspireerd, gemotiveerd én fit houden. Ja, dat doet een beetje beweging met een mens. Wist je dat 30 minuten wandelen per dag goed is voor:

  • 30% minder kans op een beroerte
  • Een bescherming van het hersengedeelte dat wordt geassocieerd met planning en geheugen
  • 36% verlaging van de symptomen van depressiviteit
  • Het risico op diabetes wordt zelfs met 3500 stappen per dag met 29% verlaagd
  • Daarnaast wordt ook het risico op hart- en vaatziekten drastisch verlaagd
  • Én je verlaagt met 50% je risico op obesitas
  • Tot slot kan het jouw levensduur met bijna twee jaar verlengen!

Put people first

Dus plan die Weeting in. Kijk hoe jij als organisatie het beste werkklimaat – thuis en op kantoor – voor jouw mensen faciliteert, en wees vooral zuinig op je mensen. Want goed opgeleide mensen zijn schaars en al helemaal mensen die zich vol passie voor jouw organisatie willen inzetten.

Wil je hier meer over weten? Met ons meepraten over dit onderwerp, een Weeting met onze specialisten, jouw visie delen of heb je gewoon een vraag. We komen graag in gesprek!

Hoe pas jij hybride werken toe in jouw organisatie?
Dit item delen: