Put people first

Hoe is het om te starten met een nieuwe baan in coronatijd?

Guus Simons vertelt

Bij e-office geloven we in de kracht van mensen en daarom zetten wij ze op de eerste plaats. Zo zorgen wij ervoor dat medewerkers, teams en organisaties optimaal samenwerken. En meer dan ooit vinden deze samenwerkingen online plaats. Werken op afstand betekent niet dat we met zijn allen stil moeten staan. Integendeel, want optimaal samenwerken kan juíst goed online. Dus een stagiair die in coronatijd moet starten? Geen probleem. In dit blog vertelt Guus Simons hoe hij bij ons is terechtgekomen én hoe hij het samenwerken op afstand ervaart.

In 2020 afstuderen. Of toch niet?

“Februari 2020 was het dan eindelijk zover. Als vierdejaars student Commerciële Economie zou ik starten met afstuderen. Althans, dat dacht ik. Want het coronavirus hield de wereld in zijn greep. Het bedrijf waar ik in eerste instantie mijn afstudeerstage zou volgen, was actief in de festivalbranche. En de effecten van het coronavirus zorgden ervoor dat er helaas geen budget noch tijd meer beschikbaar waren om een stagiair te begeleiden”, vertelt Guus. Dus ging hij noodgedwongen op zoek naar een andere organisatie. “Via LinkedIn kwam ik bij een bedrijf in de bouwsector terecht. Ze hadden een leuke en uitdagende opdracht klaarliggen, echter bleek ook dit bedrijf veel last te hebben van de gevolgen van het coronavirus en ging mijn afstudeerstage helaas weer niet door.”

Afstuderen bij e-office

Guus moest voor de derde keer op zoek naar een stagebedrijf. “In mijn zoektocht naar een nieuwe stageplek heb ik direct de hulp van mijn netwerk ingeschakeld en al snel kreeg ik de naam e-office te horen. Na mijn eerste gesprek met Veerle Huinen, Marketing & Communicatiespecialist e-office, was ik direct enthousiast en inmiddels ben ik al een maand actief als afstudeerstagiair bij e-office”, vertelt Guus ons.

Hoe is het dan om vanuit huis met een nieuwe baan te beginnen? Om je collega’s nog nooit in het echt ontmoet te hebben? “Het was voor mij erg wennen, maar ik werd vanaf dag één door iedereen bij e-office goed opgevangen. De ervaring van het bedrijf met betrekking tot online samenwerken is voor mij een echte eyeopener. Het is fijn om te zien dat daar goede afspraken over zijn én iedereen beschikt over de juiste tools.”

Fijne en flexibele (online) samenwerking

“Meetings via Microsoft Teams variëren bijvoorbeeld van verschillende kennismakingsgesprekken tot echte marketing- en salesmeetings. En naast de zakelijke meetings is er gelukkig ook de mogelijkheid om even bij te kletsen met collega’s. Ondanks de afstand hangt er een goede sfeer én is alles bespreekbaar. Ik word nauw betrokken bij verschillende processen en krijg de kans om zelf input te geven. Uiteraard hoop ik dat we zo snel mogelijk op kantoor aan het werk kunnen, zodat ook de ‘koffieautomaat gesprekjes’ weer wat vaker gevoerd kunnen worden”, besluit Guus.

Put people first

Ben je benieuwd wat e-office voor jou kan betekenen? Of wil je tips & tricks over hoe jij optimaal online samenwerkt met jouw collega’s? Neem dan hier contact met ons op.

Meer weten over dit onderwerp?
Dit item delen: