Put people first

Employee experience | Gooi jouw organisatie open en ga voor diversiteit!

Geven honderd mensen hetzelfde antwoord, dan heb je er eigenlijk maar één… Terwijl je binnen jouw people centric organisatie juíst wil dat diverse inzichten de revue passeren. Zodat je vanuit verschillende perspectieven een oplossing kunt bedenken. Hoe bereik je dat dan? Door middel van diversiteit binnen de organisatie. Want hoe meer verschillende soorten mensen -met allemaal hun eigen kennis, ervaring, achtergrond en meningen-, hoe groter de kans dat creativiteit  geprikkeld wordt. Al die verschillende opvattingen en inzichten zorgen voor inspiratie en een breder referentiekader.

Mensgerichte organisatievormen

In deze zesde blog uit onze employee experience serie delen wij onze kennis en ervaring. Er zijn vijf essentiële principes voor een mensgerichte organisatie. En principe vijf is diversiteit. Van mensen als pionnetjes naar weer écht mens zijn. Diversiteit zegt iets over wat wij zeggen, maar bijvoorbeeld ook over hoe we eruitzien. Waarbij huidskleur, religie of geaardheid er helemaal niet toe doen voor de organisatie. Hoe en waarom? Dat vertellen we in deze blog.

Verschuiving van resource naar menszijn

Bij klassieke organisaties zijn mensen een resource. We kregen één functie om uit te oefenen in een bepaalde tijd en werden gecontroleerd door een manager. Gelukkig weten we nu wel beter. Mensgerichte organisaties brengen namelijk vele voordelen met zich mee. Mensen kunnen weer mens zijn en krijgen zo de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. We worden misschien wel 100 jaar en onze pensioenleeftijd schuift daarom op. En we willen niet continu hetzelfde werk uitvoeren, maar onszelf uitdagen, goede energie krijgen van ons werk én van betekenis zijn. Wil je jouw mensen behouden, dan is het dan logisch dat wij als organisaties onszelf ook moeten meebewegen met de veranderende maatschappij.

Trial & error

We zijn opgeleid om voorspelbaar te zijn. Maar dat beperkt ons. Probeer daarom wat nieuws. Wees nieuwsgierig. Wétende dat je fouten gaat maken. Daar leer je alleen maar van. Je staat op en gaat weer door. Zoek naar die nieuwe kansen en mogelijkheden. Want pas je jezelf als organisatie niet aan, dan mis je de boot. Ja, aanpassen betekent ook risico’s nemen. De kunst is om deze nieuwe stappen die je neemt niet te groot te maken. Samen met jouw mensen en klanten een nieuwe weg proberen te vinden. Trial and error. Het klinkt simpel en vertrouw ons, dat is het ook.

De valkuil:

Je praat het makkelijkste met mensen die hetzelfde zijn. De kans dat je die sneller aanneemt dan mensen die ander zijn dan jijzelf, is groot. Maar daardoor mis je wél andere perspectieven. Daarom is het belangrijk om een organisatie zoveel mogelijk open te stellen voor verschillende soorten mensen. Dat is goed voor de mensen, de teams waarin ze werken en daarmee ook de organisatie. Diversiteit geeft een organisatie namelijk kleur. Creëer dus een divers team. Dat is een schone taak voor onze leiders, maar zeker ook voor de mensen zelf. Vertrouw elkaar en praat vooral ook met elkaar. Wees nieuwsgierig en kijk eens hoe de ander het doet. En leer ervan! Want anders is niet per se fout. Anders kan je misschien wel tot een nóg betere oplossing brengen.

Employee experience = inclusiviteit

Als we allemaal uniform zijn, gaan we ook uniforme antwoorden geven. Dan heb je niet veel mensen nodig. Je wil juíst vanuit diverse perspectieven een probleem benaderen. Om zo vanuit verschillende achtergronden een oplossing te vinden. Dat maakt een organisatie alleen maar rijker. Geen strakke pakken* meer en gewenste antwoorden. Daar heb je namelijk niets aan.

We moeten mensen dus niet in hokjes stoppen. Het gaat om wat jij kán en niet zozeer wie je bent. Als organisatie heb je werk en match dus daar jouw mensen op. Kijk naar een profiel en niet meteen naar de persoon, want dan koppel je daar -al dan niet onbewust- vooroordelen en verwachtingen aan vast.

*Tenzij jij daar heel blij van wordt. Dan zeggen we: ‘go for it!’ Je moet vooral jezelf kunnen zijn. En uiten.

Maak zélf een keuze

Sta open dus voor nieuwe mensen, organisatievormen én diversiteit. Want één van de grote voordelen van een diverse mensgerichte organisatie is dat je veel meer beslissingen kunt nemen. Jouw mensen zijn prima in staat om zelf keuzes te maken. Kijk maar eens wat er dan gebeurt. En hebben ze zelf het antwoord niet, dan kunnen ze het misschien samen met collega’s oplossen.

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Hoe we samen het beste uit jouw mensen halen en ze op de eerste plaats zetten? Wij denken graag met je mee.

5 essentiële principes voor een mensgerichte organisatie
Dit item delen: