Put people first

Dit zijn onze 5 best gelezen blogs van 2021

December is lijstjesmaand. En om jou uitzoekwerk te besparen, zetten (ook) wij onze 5 best gelezen blogs op een rij:

1. Microsoft zet met Viva nu óók mensen op de eerste plek!

Put people first. Iets wat we bij e-office al vanaf de oprichting in 1991 doen. Wij geloven er namelijk in dat mensen techniek voeden. En met Microsoft Viva lijkt Microsoft deze gedachte nu ook volledig te omarmen. In deze blog lichten we de vier modules van Microsoft Viva toe én legt onze senior business consultant Frank van Attekum per module uit waarom onze put people first-gedachte zo goed bij dit platform past. De hele blog lees je hier.

2. Hybride werken: traditionele wagenparken zijn van een ander decennium!

De snelwegen staan vol, want we stappen met zijn allen weer in de auto. Hebben we dan niets geleerd van de afgelopen anderhalf jaar? Hybride werken heeft zichzelf positief bewezen en tóch blijkt uit onderzoek van de ANWB dat we weer op het oude niveau zitten… En dat is zonde! Waarom? Download ons e-book. Wij delen onze visie, lessen én ervaringen over hybride werken. Of lees hier onze blog.

3. Waarom Power BI jouw organisatie helpt om datagedreven beslissingen te nemen

Hoe zorg ik er nou voor dat mijn medewerkers op basis van de juiste inzichten goede beslissingen nemen? Deze vraag horen wij steeds vaker. En het antwoord is heel eenvoudig: met behulp van Power BI. Een krachtige tool die informatie verzamelt en visualiseert. Ook wel bekend als dashboarding. Of wanneer we het nog iets technischer maken, hebben we het zelfs over Artificial Intelligence (AI). Maar wees gerust, dit is geen technische blog. In onze blog leggen we je juíst uit hoe en waarom je met data jouw mensen helpt.

4. Vijf tips om je productiviteit te verhogen met Microsoft Teams

Samenwerken met je collega’s: daar gebruiken we vandaag de dag voornamelijk Microsoft Teams voor. Met dagelijks meer dan 115 miljoen actieve gebruikers is Microsoft Teams in korte tijd dan ook het populairste platform geworden om samenwerken in Office 365 te ondersteunen. We chatten, delen documenten en videobellen er op los. Maar halen jij en je team er wel het maximale uit? Hoe blijf je als team zo productief mogelijk tijdens het thuiswerken? In deze blog delen we vijf tips om meer uit Microsoft Teams te halen om zo je productiviteit te verhogen.

5. Onze open brief: We kunnen niet ‘gewoon’ terug naar kantoor!s

26 juni verviel het advies ‘werk thuis, tenzij dit niet anders kan’. In overleg met onze werkgever mochten we maximaal 50% van onze werktijd op kantoor werken. En dát insinueert dat we in een later stadium weer 100% naar kantoor mogen gaan. Of is dat moeten?

We moeten niets, we mógen weer. En we willen juíst vasthouden aan de voordelen van de afgelopen 1,5 jaar. Dat de sporadische thuiswerkdag een sporadische kantoordag wordt. Niet andersom. Thuiswerken als regel en de kantoordag voor het sociale aspect. Waarom? Dat leggen we in deze open brief uit.

Wil je nóg meer lezen? Over adoptie en verandermanagement, AI, automatisering, digitale transformatie, hybride werken, samenwerken of bijvoorbeeld veiligheid en controle? Klik dan hier!

Meer weten over hybride werken, net-zero impact en wellbeïng?
Dit item delen: