Put people first

Hybride werken? CRM Microsoft Dynamics is essentieel voor efficiënte digitale werkplekken

Waarom? Dat vertellen we je graag.

Klinken voordelen als eenvoud, samenwerken, overal benaderbaar zijn, laagdrempelig én accuraat inzicht in klanten je als muziek in de oren? Top! Want dit zijn toch wel dé belangrijkste USP’s van een CRM.

Iedere organisatie heeft te maken met relaties. Hoe heb jij dit georganiseerd? Onze collega Ed Smits, Principal Consultant, vertelt in deze blog meer over waarom een CRM een logisch onderdeel van een zo efficiënt mogelijk ingerichte digitale werkplek is.

Inzicht voor betere beslissingen op de digitale werkplek

“Waar wij de focus op leggen? Dat digitale werkplekken overal benaderbaar moeten zijn. Laagdrempelig. En dat we eindgebruikers vooral níet vermoeien met opties die niet nodig zijn”, vertelt Ed. “Je wil dat het CRM van Microsoft Dynamics voor jou werkt en niet andersom. Dat essentiële informatie beschikbaar is, waardoor je inzicht hebt. Want door dit inzicht kun je mensen op de eerste plek zetten. En nemen zij betere beslissingen, door alle informatie die ze voorhanden hebben.”

Hoe gaat het met jouw relaties?

“Technologie moet iets toevoegen. Zo kun je met een CRM bijvoorbeeld de tevredenheid van je relaties (o.a. klanten) verhogen.” Hoe werkt dat dan precies? Ed legt het uit: “Goede customer service is enorm belangrijk voor een organisatie. En de kern zit hem in communicatie. Weet je als organisatie wat er speelt bij jouw relaties? Of belt de accountmanager over een offerte, terwijl er tegelijkertijd nog een issue loopt? Je wil toch te allen tijde weten wat er bij je relaties speelt?! Daar kan een CRM je dus bij helpen. Denk bijvoorbeeld aan een relatiekaart, waarop je in één oogopslag ziet wat er allemaal speelt bij jouw relaties. Accuraat inzicht dus.”

Nóg meer voordelen van een goed CRMdubbele klantgegevens op vier verschillende plekken? Dat is verleden tijd, want datakwaliteit staat voorop! Belangrijke contactpersonen die van baan wisselen? Je kunt ze gewoon blijven (op)volgen. 100 contacten zonder dat ze aan een organisatie gekoppeld zijn? Middels een eenvoudige check haal je deze er zo uit. Lange adresvelden om in te vullen? Dat kan veel handiger! Door een koppeling met een adressenbestand, hoef je alleen nog maar de postcode in te vullen en de plaats + straat worden automatisch ingevuld. Alles om de kwaliteit van het CRM te verhogen!

Samenwerken versus klanten

Als organisatie kun je alle relatiegerichte processen dus kwijt in een CRM. Daarmee creëer je inzicht voor jouw mensen en werk je beter samen. Want klanten en samenwerken komen op deze plek samen. Het is daarom een ideale toevoeging voor de digitale werkplek. Ed vertelt enthousiast: “Ook een volledige integratie met Microsoft Teams behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Mensen binnen de organisatie kunnen op een laagdrempelige manier zien hoe ze relaties of collega’s kunnen ondersteunen. En dat komt zowel de onderlinge samenwerking als de klanttevredenheid alleen maar ten goede!”

Microsoft Dynamics 365: de eindgebruiker moet het snappen

Een goed CRM is dus voor íedereen belangrijk. Niet alleen voor sales, marketing of de klantenservice. Maar voor alle mensen binnen én buiten de organisatie. “Ja, er zijn vele mogelijkheden. Voorop staat dat de eindgebruiker het moet snappen. Dus wij draaien het proces daarom om: eerst de behoefte van de mens, daarna volgt pas de techniek. Bij e-office vereenvoudigen wij het CRM daarom zodanig, dat je de Excel-lijsten, waar je voorheen mee werkte om alle klantgegevens in bij te houden, in no time vergeten bent. Als je jouw CRM op orde hebt, helpt dit om de juiste beslissingen (met behulp van PowerBI en AI) te nemen en je dienstverlening te verbeteren”, besluit Ed.

Dit wil je

Heb jij ook behoefte aan inzicht? Geen 100 knoppen meer om in te drukken, maar binnen een paar klikken alle informatie waar jij naar op zoek bent? Bij e-office zorgen we ervoor dat jouw CRM overal benaderbaar is, laagdrempelig voor de eindgebruiker is én een up-to-date inzicht in de relaties van de organisatie biedt. Neem hier vrijblijvend contact met ons op en we denken graag met je mee.

5 essentiële principes voor een mensgerichte organisatie
Dit item delen: