Put people first

Windows 365, de Cloud PC van Microsoft – is jouw organisatie al klaar voor de nieuwe manier van werken?

Stel je eens voor dat je vanaf elke plek, waar je ook bent, veilig kunt inloggen op jouw werkplek. Ofwel hybride werken ín de Cloud. Dat kan dus heel goed met de Windows 365 Cloud PC. Deze oplossing is veilig, flexibel, schaalbaar, gemakkelijk te beheren en je zit niet vast aan dure licenties. Need we say more? Dat het waarschijnlijk ook nog eens goedkoper is om binnen de Cloud PC de bedrijfsomgeving te beheren.

Check. Daar heb je de belangrijkste voordelen dus al te pakken! Nu al enthousiast geworden en ontstaan er direct specifieke vragen voor ons? Wij beantwoorden ze graag. Wil je toch nog meer weten over de Windows 365 Cloud PC van Microsoft? In deze blog vertelt onze Business Consultant Dominiek Verham je er meer over.

Windows 365 Cloud PC, wat kan ik daar dan mee?

De eerste verjaardag van de Cloud PC hebben we net gevierd. Hoera! En dat menen we, want de Windows 365 Cloud PC is simpel, veilig en betaalbaar. Bedoeld om een gepersonaliseerde werkplek te leveren die heel schaalbaar is. “Een jaar geleden ontwikkelde Microsoft deze oplossing om overal remote te kunnen werken. Ontstaan vanuit natuurlijke groei. Want waar we eerst nog lokaal zaten, we vervolgens naar een gemanagede omgeving gingen, hebben veel organisaties nu vooral behoefte aan een – veilige! – remote desktop. En dat kan dus. Het is een nieuwe manier van werken. Met de Cloud PC heb je namelijk vanaf ieder device met internet toegang tot jouw gepersonaliseerde werkplek”, legt Dominiek ons uit.

Veel voordelen dankzij de Cloud PC van Microsoft

“Microsoft heeft de bestaande infrastructuur versimpeld. En naast dat de werkomgeving voor de eindgebruiker gemakkelijk te gebruiken is, is het onderhoud van de Cloud PC ook een stuk minder in vergelijking met concurrerende oplossingen. Geen dure of complexe tool dus.” Dominiek somt daarbij nog een paar voordelen van de Windows 365 Cloud PC op.

10 voordelen van Windows 365 Cloud PC

  • Je werkt 100% vanuit de Cloud
  • Mensen kunnen overal werken, vanaf hun eigen device – werkplek
  • In het geval van diefstal of een crash heb je alle bedrijfsdata nog
  • Altijd een beveiligde verbinding
  • Er blijft geen bedrijfsdata achter op een device – werkplek
  • Je hebt geen technische kennis nodig voor het onderhoud
  • Extra performance nodig? Dat kan direct via een licentie-update
  • Als organisatie schakel je veel sneller
  • Je kunt iedereen een gepersonaliseerde werkplek bieden
  • De kosten zijn heel voorspelbaar en overzichtelijk.

Cloud PC als stukje van de puzzel om overal werken toegankelijk te maken

“Het is dus heel eenvoudig: mensen loggen in en kunnen aan het werk. Je bent niet meer bezig met het instellen van een PC, omdat je net van locatie bent gewisseld bijvoorbeeld, maar kunt je gewoon focussen op jouw eigen werk. De employee experience gaat op deze manier omhoog. Want de Cloud PC is er helemaal op geënt om mensen een persoonlijke ervaring te bieden. Zodat ze kunnen werken op een manier die ze al kennen.”

En wat is dan de rol van e-office in dit verhaal?

Want als het zo eenvoudig in gebruik is, kunnen we dat als organisatie dan niet zelf regelen? “Misschien wel. Maar de gebruikerservaring is té belangrijk om te vergeten. Bij e-office kijken we daarom altijd eerst naar jouw mensen. Hoe kunnen we mensen het beste laten werken en dat regelen we vervolgens van A tot Z. Wat zijn de regels van de organisatie, wat hebben mensen nodig en met welke oplossingen kunnen ze het beste ondersteund worden? Adoptie vinden wij bijvoorbeeld heel belangrijk. Want je kunt wel iets aanzetten, maar het moet ook goed gebruikt worden”, vertelt Dominiek.

Wil jij ook de employee experience van jouw organisatie vergroten? Mensen op de eerste plek zetten en profiteren van voordelen die hierboven benoemd zijn door te migreren naar de Windows 365 Cloud PC? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op. Dominiek vertelt je er graag meer over.

5 essentiële principes voor een mensgerichte organisatie
Dit item delen: