Put people first

Waarom jouw organisatie LSD nodig heeft

Oké, voordat die wenkbrauw nog verder omhooggaat en om misverstanden te voorkomen: LSD staat voor Luisteren, Samenvatten en Doorvragen. Of in het Engels Listening, Summarizing and Dig deeper.

Waarom dit zo belangrijk is? Met LSD haal je als organisatie veel meer uit de Digital Workplace. Want het is duidelijk dat hybride werken blijft, dus voor organisaties én de mensen die daar werken wordt het alleen maar relevanter om het Digital Workplace platform verder te benutten. Dat gunnen wij organisaties, maar daarvoor moeten we wél in gesprek gaan met elkaar. Onze collega Ernst Steffen, Principal Consultant, vertelt je daar in deze blog meer over.

LSD in de praktijk

“Het is als management van een organisatie belangrijk om medewerkers te enthousiasmeren rondom hybride werken. Ga in gesprek over de doelstellingen en behoeften, en níet over de technische functies van de Digital Workplace. Ofwel: doe aan business-pull en niet aan technology-push. Luister. Want pas dán kun je uitleggen hoe de Digital Workplace bijdraagt aan hun doelstellingen. Samenvatten. We willen dat mensen kunnen floreren. Dat ze autonomie en energie in hun werk hebben. En door samen te experimenteren en te leren, gaat de Digital Workplace bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen en het invullen van de behoeften. Doorvragen dus.

Digital Workplace vs bedrijfsstrategie

Een digitale transformatie is 80% cultuur en 20% techniek (onderzoek Gartner). Ernst: “Draagvlak is belangrijk om een organisatie in beweging te krijgen. Daarom moet de Digital Workplace afgestemd zijn op de bedrijfsstrategie. Vervolgens is het noodzakelijk om de managementagenda (van een afdeling, unit, team, project) scherp te krijgen. Want vanuit de uitdagingen en doelstellingen kan bepaald worden welke services relevant zijn. Daarvoor moet je dus met de medewerkers in gesprek. Door verbinding te maken met de managementagenda heb je een haakje om de services te laten landen. En dán gaat het adopteren van de Digital Workplace een stuk gemakkelijker. Luister naar de ambities van jouw mensen!”

“De Digital Workplace van een organisatie is alleen succesvol wanneer het begrepen én omarmd wordt door mensen.”

 

Waar moet je als organisatie dan beginnen?

Anno 2022 hebben veel organisaties een moderne werkomgeving beschikbaar. Helaas wordt er nog te vaak vanuit de techniek gedacht. “Uit ervaring weten wij dat functionaliteit niet de hefboom is, maar juist de uitdaging of doelstelling van een business unit, afdeling, team of project om de Digital Workplace actief te gaan gebruiken”, vertelt Ernst. Maar waar moet je als organisatie dan beginnen? Ernst vat het nog een keer samen:

  • De belangrijke eerste stap > doe niet aan Technology push, maar aan Business-pull!
  • Maak de vertaalslag tussen de bedrijfsstrategie, managementagenda en de Digital Workplace
  • Sta dus open voor de uitdagingen en doelstellingen van de medewerkers

LSD inspiratie- en moodboardsessies voor organisaties

Onze collega’s Ernst Steffen en Marjan Timmer helpen onze klanten en grotere organisaties met het op een hoger level nadenken over de digitale werkplek en mensgericht organiseren. Zij verzorgen inspiratie- en moodboardsessies om organisaties hybride werken duurzaam te helpen vormgeven. Wil jij hier nu al meer over weten of wil je dat Ernst en Marjan ook bij jouw organisatie langskomen? Laat dan hier jouw gegevens achter en we maken een afspraak.

5 essentiële principes voor een mensgerichte organisatie
Dit item delen: