Put people first

Viva Sales geeft je focus, controle én overzicht

Wij zijn enthousiast! En hopelijk jij na het lezen van deze blog ook. Waarover? Microsoft Viva Sales, de spiksplinternieuwe Viva pijler. In combinatie met onder andere Microsoft Dynamics 365 Sales (CRM) zorgt deze toevoeging ervoor dat je te allen tijde de focus hebt op jouw klant. En niet op de administratie of het bijhouden van notities over afspraken bijvoorbeeld. Hoe werkt dat dan precies? We vroegen het aan onze collega Ed Smits.

Focus op de klant

De essentie van Dynamics 365 is samenwerken met collega’s aan relaties en klanten. En om dit nóg beter te kunnen doen, heeft Microsoft Viva Sales aan het portfolio toegevoegd. “We zien regelmatig dat (sales)mensen te veel tijd kwijt zijn aan de administratie, in plaats van dat ze écht in contact staan met de klant. Viva Sales helpt daarbij. Deze mooie tool maakt een koppeling met Outlook, Teams en het Dynamics 365 Sales of Salesforce. En dat is wel heel gaaf! Want vanuit verschillende applicaties wordt relevante informatie samengebracht, zodat jij weer de regie hebt over het gesprek. Je hoeft je niet meer druk te maken over het maken van notities of het zoeken van informatie tijdens het gesprek, maar houdt focus op de klant”, legt Ed ons uit.

 

“Met Viva Sales ben jij concullega’s een stap voor. Want je krijgt alle informatie aangereikt die je nodig hebt. Én je kunt je bezighouden met jouw klant, in plaats van met de administratie.”

 

Slimme AI

Viva Sales is een intelligent systeem. “Wanneer je in Outlook markeert dat de mail van klant X komt, haalt de tool direct de gegevens op vanuit CRM. Je ziet bijvoorbeeld welke documenten al gedeeld zijn, welke interacties er zijn geweest en wie van jouw collega’s ook contact heeft met deze klant. Maar ook welke opportunity’s er zijn of de mogelijkheid om te connecten via LinkedIn en zo nóg meer informatie binnen te halen”, vertelt Ed enthousiast. “Andere systemen hebben dit niet, dus met Viva Sales ben jij concullega’s een stap voor. Want je krijgt alle informatie aangereikt die je nodig hebt en kunt je bezighouden met jouw klant, in plaats van met de administratie.”

Controle en overzicht

“De grote meerwaarde voor organisaties zit dus in controle en overzicht. Ofwel focus.” Ed gaat verder: “Zo is het mogelijk om gesprekken op te nemen. Ja, dat kan nu ook al, maar Viva Sales gaat een stap verder. Na het gesprek ontvang je namelijk een meeting summary met welke acties er zijn afgesproken en een samenvatting van wat er besproken is. Maar deze AI-functionaliteit laat je bijvoorbeeld ook het sentiment zien. Reageerde jouw klant positief, negatief of neutraal. En wat werd er dan op dat moment besproken? Hoeveel tijd was jij aan het woord en hoeveel tijd jouw gesprekspartner? Als deze informatie doet iets met je sales. Natuurlijk moet je ook zelf nadenken, maar het ondersteunt jou wel.”

“Met Viva Sales ben jij concullega’s een stap voor. Want je krijgt alle informatie aangereikt die je nodig hebt. Én je kunt je bezighouden met jouw klant, in plaats van met de administratie.”

“Met Viva Sales ben jij concullega’s een stap voor. Want je krijgt alle informatie aangereikt die je nodig hebt. Én je kunt je bezighouden met jouw klant, in plaats van met de administratie.”

Is Viva Sales ook interessant voor jou? (Ja!)

Viva Sales is natuurlijk niet alleen maar interessant voor de salescollega’s. Iedereen kan hiervan profiteren. “Je hoeft niet meer alle informatie overal vandaan te halen, maar kunt het filteren vanaf één plek. Zo kan iedereen zich focussen op wat belangrijk is, in plaats van dat je heel veel tijd kwijt bent aan het vastleggen van informatie.” Viva Sales is vanaf het vierde kwartaal in 2022 beschikbaar, maar e-office gaat er nú al mee aan de slag. Waarom? “Omdat wij ervan overtuigd zijn dat het een versneller is om mensen centraal te zetten. Het is een mooie toevoeging op de Viva-lijn en dat laten we je ook graag zelf ervaren.”

Dus wil je hier nú al meer over weten? We vertellen het je graag!

5 essentiële principes voor een mensgerichte organisatie
Dit item delen: