Put people first

Krijg inzicht in de productiviteit en onderlinge samenwerking met Workplace Analytics

Werken jouw medewerkers productief én efficiënt? En hoe verloopt de onderlinge samenwerking nu er vooral vanuit huis wordt gewerkt? In de praktijk blijkt het niet zo eenvoudig om dit inzichtelijk te krijgen. ‘Inzicht’ wordt namelijk vaak gebaseerd op subjectieve meningen van de medewerkers zelf en niet op feiten. Om een compleet en kloppend plaatje te krijgen, heb je naast de mening van medewerkers ook de bedrijfscontext én data nodig. Hoe je aan deze harde samenwerkdata komt? Die haal je uit Workplace Analytics (WPA). In deze blog vertellen we je alles over de organisatie-inzichten die WPA je geeft.

Hoe e-office Workplace Analytics toepast

Om inzichtelijk te krijgen of jouw medewerkers productief en efficiënt werken én hoe de onderlinge samenwerking verloopt, wil je bepaalde vragen beantwoord zien. Denk bijvoorbeeld aan: vergaderen we te lang (of te vaak)? Hebben we wel genoeg tijd om ons te focussen op ons werk als onze agenda overvol zit met afspraken? Hebben we genoeg een-op-een-tijd met onze managers? Met Workplace Analytics wordt dit (en meer) inzichtelijk gemaakt.

Ook bij e-office zijn we benieuwd naar de huidige stand van zaken. Daarom zijn wij Workplace Analytics aan het uitrollen binnen de organisatie. Wij hebben eerst een intern onderzoek uitgevoerd om te achterhalen wat de ervaringen van onze collega’s zijn met thuiswerken tijdens de COVID-19-pandemie. Welke lessen we geleerd hebben van thuiswerken, lees je in dit blog. En nu gaan we dus daadwerkelijke data verzamelen. We zijn heel benieuwd wat de data zegt, welke van onze eigen ‘blinde vlekken’ er naar voren komen en hoe we onze eigen organisatie kunnen bijsturen.

Inzicht in huidige bedrijfsprocessen en -cultuur

Maar hoe werkt Workplace Analytics dan precies? WPA biedt een scherp inzicht in de huidige bedrijfsprocessen en -cultuur. Vooral als je kijkt naar onderwerpen als vergadercultuur, medewerkerswelzijn en de effectiviteit van managers. WPA gebruikt data uit het dagelijks werk in Microsoft 365 om een dynamisch beeld te geven van samenwerkingspatronen van de medewerkers. Je ontvangt belangrijke informatie over de productiviteit, effectiviteit, werk/privé-balans en de belasting van je team. Zo krijg je inzicht in bedrijfspatronen en gewoontes waarop bijgestuurd kan worden.

Houd je organisatie de spiegel voor met de data uit WPA

Met Workplace Analytics krijg je data en inzichten boven water waar je anders minder snel en makkelijk achter was gekomen. De huidige stand van zaken wordt blootgelegd en -indien nodig- kan de bedrijfskoers bijgestuurd worden. Pas bijvoorbeeld de vergadercultuur aan, help medewerkers om pauzes en ademruimte in te lassen en werp een blik op de werkweek van de medewerkers. Thuiswerken is soms lastig, maar met behulp van Workplace Analytics breng je in kaart wie je kan helpen om prettig en efficiënt te werken. Ook vanuit huis. Put people first, dat is de sleutel tot succes.

Meer weten over Workplace Analytics en hoe het de onderlinge samenwerking, productiviteit en efficiëntie binnen jouw organisatie verbetert? Onze WPA-badge gecertificeerde collega’s – Jamal Gomez, Ichelle van Kleeff en Kelly van der Laan – helpen je graag verder. En natuurlijk houden wij je de komende tijd op hoogte van de uitkomsten van ons eigen onderzoek! Houd daarvoor onze website en social media kanalen in de gaten.

Meer weten over dit onderwerp?
Dit item delen: