Put people first
e-office behaalt Great Place To Work Certification™

De Great Place To Work certificering stimuleert ons om onszelf te verbeteren en te blijven luisteren naar onze medewerkers!

Begin april deelden we al dat e-office Great Place To Work Certified™ is. Geweldig nieuws waar we ontzettend trots op zijn! Maar wat is de aanleiding van deelname aan dit onderzoek? Hoe is het proces verlopen en hoe hebben we gescoord? En what’s next? People manager Vicki Schenkenberg van Mierop en CEO Jasper Snijder vertellen je in dit artikel alles over onze resultaten en ambities als geweldige plek om te werken.

“De kracht van mensen. Dat is ons uitgangspunt, de reden dat we bestaan”, begint Jasper. “Al sinds onze oprichting in 1991 staat de mens centraal in alles wat we doen. We helpen onze klanten om slimmer en prettiger te werken met behulp van technologie, maar we weten ook dat technologie niets waard is zonder de mensen die het gebruiken. Daarom investeren we veel in onze eigen mensen, zodat ze zich kunnen ontwikkelen, samenwerken en plezier hebben in hun werk.” Het is dan ook niet gek dat e-office vanaf 2007 al drie jaar op rij in de top tien van Great Places To Work heeft gestaan. “We ontvingen in 2009 zelfs een Involvement of Employees award voor onderlinge samenwerking tussen management en medewerkers. Maar we zijn inmiddels een aantal jaren verder. Nog steeds zetten we mensen op de eerste plek, dus ook onze eigen collega’s. We waren razend benieuwd hoe we nu – ruim 15 jaar na de het laatste GPTW-onderzoek – zouden scoren.”

En dus namen alle medewerkers van e-office begin dit jaar deel aan een uitgebreid onderzoek: een vragenlijst met ruim 60 stellingen, 2 open vragen, 5 demografische vragen en 3 meerkeuzevragen over werken bij e-office. Met een prachtig resultaat: “Maar liefst 81% van onze collega’s geeft aan dat e-office een geweldige plek is om te werken”, vertelt Vicki. Dat betekent dat e-office voldoet aan de hoge standaarden van Great Place To Work, een internationale organisatie die elk jaar honderden bedrijven beoordeelt op hun werkgeverschap, cultuur en medewerkerstevredenheid. “Als People manager vind ik het heel belangrijk om mensen in hun kracht te zetten door ze mogelijkheden te bieden voor ontwikkeling, maar ook door te werken aan gezondheid en vitaliteit. We kijken hierbij echt naar ieders individuele talenten en potentie. Uit het GPTW-onderzoek blijkt dat dit door onze collega’s erg wordt gewaardeerd: maar liefst 85% van de medewerkers geeft aan langdurig bij e-office te willen werken. Uiteindelijk is dat het streven: goed werkgeverschap neerzetten, waardoor mensen zich verbonden voelen en loyaal zijn aan je organisatie. Een mooi resultaat!”

Dit item delen:

“Maar liefst 81% van onze collega’s geeft aan dat e-office een geweldige plek is om te werken.”

Eerlijkheid, kameraadschap en inclusiviteit

“We zijn blij dat onze medewerkers ons waarderen en ons een hoge score geven op het gebied van vertrouwen, trots en plezier. Uit de enquête die Great Place To Work heeft afgenomen, blijkt dat 98% van onze medewerkers vindt dat ze veel verantwoordelijkheid krijgen, en dat het management eerlijk en ethisch verantwoord handelt. Ook scoorden we hoog op aspecten als respect, geloofwaardigheid, eerlijkheid, kameraadschap en zorgzaamheid.” Op de stelling dat mensen eerlijk worden behandeld, ongeacht hun seksuele geaardheid of gender, scoorde e-office zelfs 100%. “Ik ben écht heel erg trots op ons veilige en inclusieve werkklimaat”, aldus Jasper.

“Deze certificering is een mooie erkenning voor onze cultuur en onze mensen”, zegt Vicki. “We zijn een hecht team dat elkaar ondersteunt, inspireert en uitdaagt. We hebben een open en informele sfeer, waarin iedereen zichzelf kan zijn en zijn mening kan geven. Daarin durven we ook onze fouten toe te geven en ervan te leren. We zijn altijd op zoek naar verbetering en innovatie, zowel voor onszelf als voor onze klanten. Daarin is de rol van ons management ook heel belangrijk.” Jasper vult aan: “Als leiders van een organisatie moet je benaderbaar zijn, veel communiceren en transparantie bieden. Dat probeer ik vanuit mijn rol elke dag te doen. We dagen collega’s uit om met ideeën te komen en betrekken ze bij het innovatieproces. Niet stilstaan, blijven leren en creativiteit wordt bij e-office ontzettend aangemoedigd. Je moet tenslotte ‘anders’ zijn dan de standaard om je te kunnen onderscheiden van de rest! Ik beschouw het als mijn persoonlijke verantwoordelijkheid om dat te bereiken.”

“98% van onze medewerkers vindt dat ze veel verantwoordelijkheid krijgen, en dat het management eerlijk en ethisch verantwoord handelt.”

Geen eindpunt, maar een ambitie!

Jasper vervolgt: “We zijn enorm blij met deze certificering, maar we zien het niet als een eindpunt. Het is een stimulans om onszelf te blijven verbeteren en te blijven luisteren naar onze medewerkers. Zij zijn immers de belangrijkste ambassadeurs van onze organisatie. We gaan dus ook zeker aan de slag met de punten uit het onderzoek waar nog verbetering mogelijk is. We willen daarnaast meegroeien met maatschappelijke thema’s en ontwikkelingen, zoals de komst van generatieve AI in ons werk, want we willen dat e-office een Great Place To Work blijft, waar iedereen zich thuis voelt en waar we samen mooie dingen maken. Onze ambitie? Bij de beste werkgevers van Nederland horen. Om dat te bereiken blijven we de komende jaren dus investeren in onze mensen. Zij zijn de kracht van e-office!”

Ben je benieuwd hoe het is om bij e-office te werken? Bekijk dan de openstaande vacatures. Graag met ons samenwerken? Neem dan even contact met ons op.