Put people first

Effectief hybride werken | Hoe richten we onze organisatie in na Covid-19?

Afgelopen donderdag heeft onze consultant Ernst Steffen deelgenomen aan het online ICT-café, georganiseerd door Goede Doelen Nederland. De branchevereniging waarbij ruim 210 erkende -grote en kleine- goede doelen zijn aangesloten, waaronder Amnesty InternationalArtsen zonder Grenzen en Greenpeace. Hij gaf daar een inspirerende presentatie over ‘hoe onze organisatie in te richten na Covid-19’, met aandacht voor handig internationaal samenwerken, slimme werkprocessen én het welzijn van medewerkers.

Hybride werken in relatie tot klimaat en technologie

Want medewerkers hebben in de afgelopen anderhalf jaar wel bewezen dat hybride werken werkt, maar helaas is thuiswerken nog niet overal structureel ingebed. Hoe kunnen we dan de leerlessen van de afgelopen anderhalf jaar gebruiken om medewerkers nóg beter te laten samenwerken, om zo organisaties naar een hoger niveau te tillen? Daar vertelde Ernst meer over.

Hij haakte onder meer aan op de wereldwijde trends rondom klimaat en nieuwe technologie. Maar ook de inrichting van kantoor speelt een belangrijke rol. Hier werden tijdens de sessie dan ook vragen over gesteld. Bijvoorbeeld de vraag: Hoe kan ik minderen in vierkante meters? “De ambitie van de organisatie bepaalt de richting én de invulling. Waarbij het essentieel is om de input van medewerkers actief op te halen. Daarom is mijn advies: bezint eer ge begint”, legt Ernst ons uit.

Put people first

Wil je ook geïnspireerd worden om jouw organisatie klaar te maken voor hybride werken? Neem dan contact op met Ernst of één van onze andere collega’s.

Meer weten over hybride werken, net-zero impact en wellbeïng?
Dit item delen: