Put people first

e-office Moodmeter voor happy employees

De pandemie zorgt ervoor dat we met zijn allen thuiswerken. Maar hoe houd je grip op jouw medewerkers? En nog belangrijker: hoe zorg je ervoor dat jouw medewerkers happy employees zijn? Ondanks oplossingen als Microsoft Teams, HCL Connections, FaceTime of Google Meet raken we het échte contact met medewerkers kwijt. Wat speelt er binnen jouw organisatie? Hoe blijf je goed geïnformeerd? Om antwoord te geven op deze vragen, heeft e-office de Moodmeter ontwikkeld. We vertellen je in dit blog meer over de toegevoegde waarde van deze tool.

Happy employees

Online spreek je vaak dezelfde mensen. Collega’s uit je team of waarmee je samen aan een project werkt. Maar dat is geen graadmeter voor de complete organisatie. We zitten vaak in onze eigen bubbel en dat is niet representatief. Daarom schakelen we één keer per week de Moodmeter in. Dat is niet alleen voor onszelf en onze HR Adviseur interessant, maar vooral voor onze collega’s. Via verschillende kleuren kun je aangeven hoe het met je gaat en deze resultaten zijn voor iedereen realtime zichtbaar. Anoniem. Medewerkers krijgen tevens de gelegenheid om nog een extra op- of aanmerking te maken, wat de Moodmeter extra waardevol maakt.

De Moodmeter

Het doel van de Moodmeter is zo eenvoudig mogelijk meten hoe het met medewerkers gaat. Dat kan via een app binnen Teams of als losstaande Power App. Anoniem of openbaar. Het gaat niet alleen om de medewerker van dat ene team, maar om alle medewerkers. De mood van een organisatie is heel belangrijk. Is iedereen nog wel aan boord? Wat is de sfeer? Is men nog blij om voor jouw organisatie te werken? Want de tevredenheid van medewerkers is superbelangrijk voor de efficiëntie en productiviteit binnen jouw bedrijf. De Moodmeter haalt een hoop ruis weg. Je kunt wel denken te weten hoe medewerkers zich voelen, maar pas als je het vraagt, weet je het echt. Daarom is deze input heel waardevol. Je zet zo jouw medewerkers op de eerste plaats en hebt direct een feedbacktool voor het MT.

Toegevoegde waarde

Met de informatie die je uit de Moodmeter haalt, ga je aan de slag. Misschien is het nodig om besluiten aan te passen of de manier van communiceren te wijzigen. Hoe makkelijk is het als je op regelmatige basis deze informatie op een presenteerblaadje krijgt aangeboden? Dat is voor ons de toegevoegde waarde van de Moodmeter. Het zorgt er namelijk voor dat je meer grip op jouw organisatie krijgt. Dat je goed en volledig geïnformeerd bent.

Medewerkers op eerste plaats

Daarnaast is het mogelijk om het open veld te gebruiken om extra vragen te stellen. Bijvoorbeeld: Wat heb jij nog nodig van ons? Of: Wat maakt jouw thuiswerkplek nog completer? Maak het jezelf vooral gemakkelijk. Natuurlijk vervangt de Moodmeter de 1-op-1-gesprekken met medewerkers niet, maar je houdt wél overzicht. Je hebt een realistisch beeld van jouw medewerkers binnen de organisatie en dat is van grote waarde.

Wil je meer over de Moodmeter van e-office weten? We vertellen je daar graag alles over! Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over dit onderwerp?
Dit item delen: