Put people first
eo-mascot-featuredimageHCL Notes

HCL Notes

Wat is HCL Notes?

HCL Notes (voorheen Lotus Notes en IBM Notes) en de bijbehorende server Domino, zijn in veel bedrijven de smeerolie voor allerlei bedrijfsprocessen. HCL Domino is een applicatieplatform wat bekend staat om de eenvoud waarmee applicaties erop ontwikkeld kunnen worden. Daarbij worden allerlei applicaties standaard meegeleverd, waarvan mail, de kalender, to do-lijst, en discussie en teamroom applicaties de bekendste zijn. Hiermee vormt HCL Notes/Domino een volledige vervanging van bijvoorbeeld Microsoft Outlook en Exchange, maar biedt daarnaast nog veel meer mogelijkheden.

Modern (en volwassen) platform

De eerste versie van (toen nog Lotus) Notes verscheen in 1989. Dat zorgt ervoor dat HCL Notes een relatief oud platform is. Oud betekent echter niet ouderwets! Onder hoede van HCL is de modernisering van Notes in een stroomversnelling gekomen en qua achterliggende technologie zijn Notes en Domino dan ook volledig bij de tijd. Oud betekent wel dat Notes/Domino bij talloze bedrijven een plekje heeft veroverd in het IT landschap. Vaak niet meer als mailplatform, maar wel als het achterliggende systeem voor bezoekersregistratie, declaraties, vakantiedagen, CRM pakket, enzovoort. Daarbij wordt de Domino server vaak niet benaderd via de Notes client, maar via een web browser of een mobiel device, waardoor gebruikers ook in het geheel niet in de gaten hebben dat er gebruik gemaakt wordt van HCL Domino.

Optimale beveiliging van gegevens

Ook op plaatsen waar de beveiliging van gegevens heel belangrijk is, vinden we HCL Notes en Domino terug. Met Notes en Domino zorg je ervoor dat uw informatie binnen de muren van het bedrijf kán blijven. Notes & Domino vind je dan ook terug bij organisaties waar de beveiliging van gegevens van essentieel belang is, zoals bij geheime diensten en overheidsorganisaties als de FBI.

HCL Business Partner & HCL Ambassadors

e-office is de grootste HCL business partner binnen de Benelux. In ons HCL team vind je dan ook alleen maar zeer ervaren Notes & Domino consultants, waaronder twee HCL ambassadors (Remco Angioni en Martijn de Jong). HCL ambassadors zijn een wereldwijde groep van zo’n 100 mensen, ieder jaar voorgedragen door de community en gekozen door HCL, voor hun grote kennis over de HCL producten en verdiensten voor de community. Het is dan ook vanzelfsprekend dat e-office je als geen ander kunnen helpen bij het upgraden van de HCL Notes en Domino omgeving van je bedrijf, bij het aanpassen van applicaties en het ontwikkelen van nieuwe. Ook kunnen we samen met jou kijken hoe je meer uit jouw investering in HCL Notes en Domino kunt halen en wat de andere producten uit de HCL portfolio voor jou kunnen betekenen.

Put people first met HCL Notes

Bij e-office laten we de techniek perfect aansluiten op de eindgebruiker. De mens en de organisatie staat voor ons altijd voorop. Een goede samenwerking met andere tools is daarbij erg belangrijk en stimuleert de gebruiksvriendelijkheid. Daarom biedt HCL Notes ook een sterke samenwerking met HCL Sametime. Zo kunnen medewerkers gemakkelijk overal de chatfunctie benaderen, zonder te hoeven switchen tussen applicaties. Optimale efficiëntie en gebruiksgemak!

KVK

BTW

E

T

Meld je aan voor een inspiratisessie

Andere HCL oplossingen

HCL Verse

HCL Verse

Slimme, veilige en gemakkelijk te navigeren zakelijke e-mail voor dagelijks werk en samenwerking. Verse helpt bij het prioriteren van informatie, mensen en taken. Maakt samenwerken makkelijk met instant messaging, het delen van bestanden en profielbeheer, vanaf desktop of mobiel apparaat.

HCL Connections

HCL Connections

Connections is een samenwerkingsplatform dat medewerkers verbonden en betrokken houdt. Connections helpt bij het creëren van een persoonlijk, goed ontworpen, digitaal kantoor met op rollen gebaseerde inhoud en tools om teams gefocust te houden op het behalen van zakelijke doelstellingen.

We werken met nog meer HCL oplossingen...
Bekijk ze hier!