Put people first

e-office optimaliseert werkprocessen AVR dankzij speciale workflow in Microsoft 365

Afvalverwerker AVR wil bijdragen aan een schone wereld waarin niets onbenut blijft. Wat ooit begon als verbranden om de afvalberg te verkleinen, is vandaag de dag uitgegroeid tot een hoogwaardige afvalcentrale die verschillende soorten afval verwerkt. Drie jaar geleden ging AVR op zoek naar een partner die de adoptie van Microsoft 365 kon begeleiden. “We zijn een fabriek die 24/7 in ploegendiensten werkt en dat betekent ook dat we heel veel verschillende medewerkers hebben”, licht Martin Geerders, Manager ICT Services bij AVR, toe. “Omdat al deze verschillende mensen op een efficiënte manier met onze oplossingen moeten kunnen werken, hebben we e-office ingeschakeld. Hiermee zijn we ontzettend geholpen, want e-office zet mensen op de eerste plaats en niet de technologie.”

Focus op adoptie van techniek

Een van de voordelen van Microsoft 365 is dat de verschillende oplossingen ervoor zorgen dat je optimaal samenwerkt met je collega’s. Daarnaast kun je altijd en overal bij je bestanden, heb je toegang tot up-to-date Office-programma’s én tot de vele Office-apps. Precies waar AVR naar zocht. “Veel partijen bieden Microsoft 365 aan, maar daar stopt het dan ook. e-office maakt daarin het verschil. Ze beginnen juist bij de medewerkers en kijken goed naar wat de gebruikersfunctie van de technologie is”, legt Martin uit. “We hebben een paar maanden verschillende specialisten van e-office over de vloer gehad, om te kijken waar de behoeftes van onze medewerkers lagen en hoe we met zijn allen efficiënter kunnen samenwerken. Ze hadden daarbij oog voor onze specifieke omgeving. Een schot in de roos!”

ICT-adviseurs versus ICT-ontwikkelaars

Het feit dat e-office gespecialiseerd is in Microsoftoplossingen is een pre voor AVR. “Naast dat ze de standaardoplossingen beheersen, bouwen ze zelf ook apps die gericht zijn op medewerkers”, gaat Martin enthousiast verder. “e-office legt én behoudt de focus op adoptie van techniek. Ze denken als ondernemers met ons mee, bijvoorbeeld over wat de toegevoegde waarde van technologie voor ons kan zijn. Zo zetten we complete oplossingen weg, waar al onze medewerkers van profiteren. De combinatie van adviseurs als ook ontwikkelaars maakt ze een hele sterke partner.”

Aanstekelijk enthousiasme en ‘Power App Goeroe’

Samen met e-office heeft AVR een complete workflow ontwikkeld om alle afvalverwerkingsprocessen te optimaliseren. Martin: “e-office dacht proactief mee, precies hoe wij met een partner willen samenwerken. Toen de consultants bij ons over de vloer kwamen, was daar ook een echte ‘Power App Goeroe’ bij. Hij vertelde iedereen over Microsoft Power BI en dat heeft hij zo goed gedaan, dat mijn collega’s vervolgens aan mij vroegen wanneer ze die oplossing zouden krijgen. Dat heeft de basis gevormd voor de apps die we nu hebben.”

App voor efficiëntie, nauwkeurigheid én veiligheid

e-office bouwt voor de logistieke afdeling van AVR vele toepassingen in Power Apps en Dataverse. Ze begonnen met een eenvoudige app, maar al snel bleek dat ze deze professioneel konden opschalen. “De medewerkers op de afdeling logistiek kunnen nu met onze app eenvoudig vrachten goedkeuren, afwijkingen doorgeven, rapportages bijwerken en meer. Ze maken een foto en de software herkent bijvoorbeeld de dag en datum, vult deze automatisch in en zo automatiseren én versimpelen we processen. We hebben nu meer zicht op wat er binnenkomt en kunnen daardoor onze leveranciers nauwkeuriger aansturen”, vertelt Martin. “Processen verlopen vlotter en we scheiden afval nauwkeuriger. En dat is ook belangrijk voor onze veiligheid, want heb je bijvoorbeeld geen egale samenstelling wanneer je afval verbrandt, dan is de ramp niet te overzien. Met behulp van de app halen we afwijkingen er sneller uit en kunnen we het waardeoordeel ook direct aan de klant terugkoppelen. We zijn van een bak papierwerk naar een gedigitaliseerd proces gegaan en dat geeft inzicht.”

Put people first

“De positieve drive die e-office heeft, is bijzonder om te zien! Vooral omdat ze geen nieuwe technologieën opdringen, maar oplossingen voor medewerkers. De focus op de klant zie ik dan ook als belangrijkste USP van e-office. Het zijn mensen die van technologie houden en daar graag mooie dingen mee willen doen. Dat stralen ze ook uit en daar hebben ze een goede methode voor ontwikkeld”, vertelt Martin.

Op zoek naar een partner om de samenwerking binnen jouw organisatie te optimaliseren?
Dit item delen: