Viva Learning.

Wat is Microsoft Viva Learning?

Medewerkers vinden het steeds belangrijker om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Een onderzoek van LinkedIn wees uit dat 94% van de werknemers langer bij een bedrijf blijft als zij meer investeren in het leer- en ontwikkelproces van hun medewerkers.

Viva Learning draagt bij aan het creëren van een leercultuur binnen je organisatie. Het is een gecentraliseerde leerhub in Microsoft Teams waarmee je leervaardigheden in je dag integreert. Aan de hand van AI worden de juiste cursussen, opleidingen en kennisdocumenten op het juiste moment aangeboden.

In Viva Learning kan je team inhoudsbibliotheken ontdekken, delen en aanbevelen. En dat allemaal zonder Microsoft Teams te verlaten. Medewerkers zijn zo continu up-to-date,  blij dat ze kunnen leren én ze worden waardevoller voor je organisatie. Viva Learning stimuleert dus ook de leer- en groeimogelijkheden voor jouw organisatie!

Hoe werkt Viva Learning?

Viva Learning maakt het gemakkelijk om leren in je werkdag op te nemen.

Bij het openen van Viva Learning in Microsoft Teams zie je een gepersonaliseerde weergave van leerinhoud van zowel je organisatie als partners zoals LinkedIn Learning. Het is mogelijk om te koppelen met veel bekende Leer Management Systemen (LMS), zodat bestaande leerprogramma’s binnen de Viva Learning omgeving getoond kunnen worden.

Tevens wordt er aanbevolen inhoud geboden op basis van je zoekgedrag en voltooide trainingen.

Op individueel niveau:

 • Vind je gemakkelijk leermogelijkheden die door je organisatie worden aangeboden.
 • Blader je door cursussen van Microsoft en externe contentproviders.
 • Zoek je naar specifieke leerinhoud die je aanspreekt of je loopbaandoelen ondersteunt.
 • Deel je relevante, interessante en belangrijke leerinhoud met je teamleden of groepen in een Microsoft Teams-chat of -kanaal.
 • Organiseer je aangepaste selecties van leerinhoud in Microsoft Teams-kanalen en -tabbladen.
 • Maak je een bladwijzer voor cursussen waarin je geïnteresseerd bent.
 • Kun je LinkedIn Learning-cursussen volgen zonder Microsoft Teams te verlaten.

Op managersniveau:

 • Houd je je team betrokken en up-to-date met de nodige vaardigheden zonder de noodzaak het leren op verschillende platforms te coördineren.
 • Kun je leerinhoud aanbevelen aan individuen, inhoud delen met je team en de voortgang van door jou aanbevolen leeractiviteiten van teamleden volgen.
 • Krijg je inzicht in waar de leerbehoefte ligt op basis van het zoekgedrag.

Voordelen van Viva Learning:

 • Vind gemakkelijk leermogelijkheden die door uw organisatie worden aangeboden.
 • Blader door cursussen van aanbieders.
 • Zoek naar specifieke leerinhoud die je aanspreekt of je loopbaandoelen ondersteunt.
 • Deel relevante, interessante en belangrijke leerinhoud met uw teamleden of groepen in een Microsoft Teams-chat of -kanaal.
 • Organiseer uw aangepaste selecties van leerinhoud in Microsoft Teams-kanalen en -tabbladen.
 • Maak een bladwijzer voor cursussen waarin u geïnteresseerd bent.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact met ons op.

Put people
first met
Viva Learning

Zet de mensen in jouw organisatie op de eerste plek door ze een uitgebreide leeromgeving te bieden in Microsoft Viva Learning. Investeer in de ontwikkeling van medewerkers en integreer leren in hun dagelijkse werkdag. 

Benieuwd naar hoe e-office jou kan helpen?

Neem contact met ons op

Meer tools uit ons
Viva Portfolio

Viva Insights

Viva Insights geeft op individueel, managers- en organisatieniveau inzicht over het gebruik van Microsoft 365, focustijd en werkdruk.

Viva Topics

Met Viva Topics verbeter je de employee experience door kennis en expertise door je hele organisatie heen te delen. Verbind experts aan vragenstellers en creëer een centrale plek voor informatie. Op deze manier ontlast je medewerkers van het zoeken naar informatie.

Viva Connections

Viva Connections biedt de mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot gegevens en taken, relevant nieuws, communicatie, mensen en bronnen. 

Bij e-office geloven we in de kracht van mensen. Vanuit die overtuiging zorgen wij al sinds 1991 dat medewerkers, teams en organisaties optimaal samenwerken. Hoe we dat doen? We beginnen bij mensen. Altijd. Die betrekken we bij ieder proces. En we geven hen de juiste tools om optimaal samen te werken, want dan zijn ze op hun best. Zo ontstaan energieke teams, waarin kwaliteiten, ervaringen en inzichten elkaar moeiteloos vinden.

Contact

Gerelateerde blogs