Dit item delen:

Snel je klant of collega helpen? Gebruik schermdelen via Microsoft Teams!

 

Vergaderen in Microsoft Teams is een ideale uitkomst bij thuiswerken. Iedereen kan deelnemen aan de vergadering (zelfs als je niet beschikt over Microsoft Teams), waardoor je kan blijven samenwerken én je sociale contacten kan onderhouden. Om je digitale afspraak nóg efficiënter te maken, kun je gebruik maken van de optie om in Microsoft Teams je scherm te delen. Deelnemers kunnen meekijken met wat jij presenteert en mocht het nodig zijn dan kunnen zij zelfs je scherm overnemen. Superhandig! Maar bij het delen van je scherm tijdens een Teams-vergadering heb je verschillende keuzes. Welke opties zijn er en wat gebeurt er dan precies? Ik leg het je uit in deze blog!

 

Scherm delen in Microsoft Teams: hoe doe je dat?

Wanneer je een Teams-vergadering start kan je klikken op de knop met een scherm met een pijltje erin, dit is de delen-knop:

Wanneer je op deze knop drukt krijg je verschillende opties te zien, namelijk: ‘Bureaublad’, ‘Venster’, ‘PowerPoint’, ‘Browsen’ en ‘Whiteboard’.

 

Optie 1: Bureaublad delen
Als je de optie ‘Bureaublad’ aanklikt, dan deel je je gehele scherm. Dit houdt in dat anderen alles zien wat jij doet op je computer. Deze optie is handig wanneer je veel switcht tussen verschillende schermen die je allemaal wilt tonen. Handige tip: wanneer jij een rode rand om je scherm heen ziet, betekent dit dat je aan het delen bent.

 

Optie 2: Eén venster delen
De tweede optie is ‘Venster’. Wanneer je hierop klikt dan laat je alleen het venster dat je op dat moment open hebt staan zien. Wanneer je dus bijvoorbeeld een Wordbestand uit het lijstje als venster deelt en je gaat daarna naar je Outlook-agenda, dan zullen de deelnemers in de vergadering het Wordbestand blijven zien. Zij zien dus geen andere vensters dan degene die jij hebt geselecteerd.

 

Optie 3: Presentatie delen
De derde optie is ‘PowerPoint’. Hiermee kan je dus PowerPointpresentaties waar je recent aan hebt gewerkt presenteren en laten zien aan de overige leden van de vergadering. Staat de PowerPoint die je wil delen er niet bij? Maak dan gebruik van de optie ‘Browsen’.

 

Optie 4: Browsen
Via de knop ‘Browsen’ kan je bestanden openen die je al eerder hebt gedeeld in een team of kanaal, bestanden die op je OneDrive staan of bestanden die je vanuit je verkenner wil openen.

 

Optie 5: Whiteboard
De laatste optie is ‘Whiteboard’. Met deze functie deel je letterlijk een wit bord waarop getekend kan worden door iedereen die deelneemt in de vergadering. Op deze manier kan je samen brainstormen en de ideeën uittekenen. De tekening kan je exporteren of via een koppeling delen met anderen. Supermakkelijk!

Door gebruik te maken van de verschillende opties om je scherm te delen in Microsoft Teams, maak je vergaderingen zo efficiënt mogelijk. Zo wordt het met elkaar overleggen op afstand toch een stukje eenvoudiger (en creatiever, als je met z’n allen het whiteboard gebruikt!). Mocht je toch nog tegen problemen met thuiswerken aanlopen?

Meer weten over dit onderwerp?

Wij helpen je graag verder.

 

Stuur een bericht

Meer kennis