Put people first

Ken jij de nieuwste feature SharePoint App Bar al?

SharePoint is door haar veelzijdigheid een van de meeste gebruikte Microsoft 365-toepassingen. Met dit platform van Microsoft deel en beheer je inhoud, kennis en toepassingen om teamwork te stimuleren. SharePoint helpt om snel informatie te vinden en moeiteloos samen te werken in de hele organisatie.

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en Microsoft is continu bezig om de veelzijdigheid van het platform uit te breiden. Allemaal om SharePoint nóg efficiënter te maken voor de eindgebruikers. Naast de reguliere updates lanceren ze daarom regelmatig nieuwe features. De nieuwste? SharePoint App Bar!

Wat kun je allemaal met de SharePoint App Bar?

De SharePoint App Bar maakt het nog makkelijker om al jouw belangrijke informatiebronnen in één oogopslag te zien. Ongeacht waar ze zijn opgeslagen. Aan de linkerkant van jouw pagina zie je iconen waarmee je sneller navigeert naar gepersonaliseerde sites, nieuwsberichten en documenten. Zo ben je binnen één klik weer helemaal up-to-date!

De nieuwe features

Maar wat betekenen deze iconen? We zetten ze op een rij:

  • Mijn Sites: Hier vind je sites die je vaak bezoekt én sites die je volgt.
  • Mijn Nieuws: Hier vind je het nieuws dat je volgt, maar ook aanbevolen nieuwsberichten.
  • Mijn Bestanden: Hier vind je alle bestanden die je recent hebt geopend of bewerkt in zowel OneDrive, MS Teams als SharePoint. Zo vind je sneller jouw recent geopende bestanden terug en kun je direct weer aan de slag! Let wel: dit is een persoonlijke weergave en je ziet alleen de bestanden waar je toegang toe hebt.

SharePoint-startpagina

De nieuwe startpagina van SharePoint is overzichtelijker en eenvoudig per gebruiker te personaliseren. Is jouw intranet nog niet up-to-date? Geen zorgen! Tot oktober 2021 heb je de mogelijkheid om jouw intranet te optimaliseren. Werk je al wel vanuit het nieuwe portaal, dan heb je twee sitemogelijkheden om te koppelen aan jouw SharePoint-startpagina, namelijk:

  • De huidige intranetpagina (site navigatie of de Hub-navigatie).
  • De gepersonaliseerde pagina.

Heb je hier nog vragen over? Of hulp nodig bij het opstellen van jouw intranet en het inrichten van de SharePoint App? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Meer weten over dit onderwerp?
Dit item delen: