Viva Connections.

Wat is Microsoft Viva Connections?

Viva Connections is onderdeel van het Microsoft Viva Employee Experience Platform. Viva Connections is een applicatie in Teams. De tool is gebouwd op de bestaande mogelijkheden in Microsoft 365 en functioneert als een toegangspoort tot werknemerservaringen. Het biedt medewerkers de mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot gegevens en taken, relevant nieuws, communicatie, mensen en bronnen. Kortom: Viva Connections is een dashboard met alle relevante medewerkersinformatie, inclusief belangrijke applicaties, updates en nieuwsberichten, automatisch aangepast per medewerker.

De voordelen van Viva Connections

Viva Connections toont je eigen homesite (inclusief eigen branding) als een merkapp in Teams, waarbij de kracht van je intelligente SharePoint-intranet wordt gecombineerd met chat- en samenwerkingshulpmiddelen die Teams biedt.

De belangrijkste mogelijkheden zijn:

  • Navigatie en bewegwijzering: Viva Connections biedt werknemers de mogelijkheid om vanaf hun in Teams geïntegreerde dashboard naar belangrijke bronnen, sites en nieuwsberichten van jullie organisatie te navigeren.
  • Gebruikers hebben toegang tot de intranet-ervaringen van hun organisatie zonder Teams te verlaten.
  • Zoeken naar intranetinhoud: op de startpagina kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit de Teams-zoekbalk naar intranetinhoud zoeken.
  • Intranetinhoud delen: intranetinhoud die binnen Teams wordt gebruikt, kan eenvoudig in chats of kanalen worden gedeeld.
  • Feed:  gebruikers op de hoogte stellen van nieuws, gesprekken en video’s.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact met ons op.

Put people
first met
Viva Connections

Ook jouw organisatie is afhankelijk van kostbare mensen. Zij zorgen immers dat de organisatie een bestaansrecht heeft! Met Viva Connections zet je de mensen in je organisatie op de eerste plek. Je maakt met Viva Connections de digitale werkomgeving makkelijker en efficiënter. Doordat medewerkers niet meer hoeven te switchen tussen veel verschillende applicaties, verliezen zij geen kostbare werktijd op zoek naar de juiste informatie. Viva Connections zorgt voor één overzichtelijke bron van informatie. Dat noemen wij Put people first!

Benieuwd naar hoe e-office jou kan helpen?

Neem contact met ons op

Meer tools uit ons
Viva Portfolio

Viva Insights

Viva Insights geeft op individueel, managers- en organisatieniveau inzicht over het gebruik van Microsoft 365, focustijd en werkdruk.

Viva Learning

Viva Learning draagt bij aan het creëren van een leercultuur binnen je organisatie. Het is een gecentraliseerde leerhub in Microsoft Teams waarmee je leervaardigheden in je dag integreert. 

Viva Topics

Met Viva Topics verbeter je de employee experience door kennis en expertise door je hele organisatie heen te delen. Verbind experts aan vragenstellers en creëer een centrale plek voor informatie. Op deze manier ontlast je medewerkers van het zoeken naar informatie.

Bij e-office geloven we in de kracht van mensen. Vanuit die overtuiging zorgen wij al sinds 1991 dat medewerkers, teams en organisaties optimaal samenwerken. Hoe we dat doen? We beginnen bij mensen. Altijd. Die betrekken we bij ieder proces. En we geven hen de juiste tools om optimaal samen te werken, want dan zijn ze op hun best. Zo ontstaan energieke teams, waarin kwaliteiten, ervaringen en inzichten elkaar moeiteloos vinden.

Contact

Gerelateerde blogs