Viva Connections.

Wat is Microsoft Viva Connections?

Viva Connections is onderdeel van het Microsoft Viva Employee Experience Platform. Viva Connections is een applicatie in Teams. Het is gebouwd op de bestaande mogelijkheden in Microsoft 365 en functioneert als een toegangspoort tot werknemerservaringen. Het biedt de mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot gegevens en taken, relevant nieuws, communicatie, mensen en bronnen. Je kunt Viva Connections zien als een dashboard met alle relevante medewerkersinformatie, inclusief belangrijke applicaties, updates en nieuwsberichten, automatisch aangepast per medewerker.

De voordelen van Viva Connections

Viva Connections toont je eigen homesite (inclusief eigen branding) als een merkapp in Teams, waarbij de kracht van je intelligente SharePoint-intranet wordt gecombineerd met chat- en samenwerkingshulpmiddelen die Teams biedt.

De belangrijkste mogelijkheden zijn:

  • Wereldwijde navigatie en bewegwijzering: Connections biedt werknemers de mogelijkheid om naar belangrijke bronnen, sites en nieuwsberichten van jullie organisatie te navigeren.
  • Navigeer door intranetbronnen binnen Teams: gebruikers hebben toegang tot de intranet-ervaringen van hun organisatie zonder Teams te verlaten.
  • Zoeken naar intranetinhoud: op de startpagina kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit de Teams-zoekbalk naar intranetinhoud zoeken.
  • Intranetinhoud delen: intranetinhoud die binnen Teams wordt gebruikt, kan eenvoudig in chats of kanalen worden gedeeld.
  • Feed:  gebruikers op de hoogte stellen van nieuws, gesprekken en video’s.

Viva Connections-dashboard

Met het Viva Connections-dashboard kun je met behulp van kaarten een medewerkerservaring creëren die toegang geeft tot de meest essentiële inhoud en tools. Deze Dashboard-kaarten zijn ontworpen om een ​​snelle voltooiing van taken mogelijk te maken, door rechtstreeks met een kaart te communiceren of door een snelle weergave in het dashboard te openen.

Zie het Viva Connections Dashboard als een digitale toolset voor je medewerkers. Het Viva Connections Dashboard is beschikbaar op mobiele platforms (iOS, Android) in de Viva Connections Teams-app en op de desktop als webonderdeel. Dit webonderdeel kan worden geïntegreerd in een SharePoint Home-site, die vervolgens wordt in Teams.

Anatomie van een dashboard

Een dashboard is gemaakt van middelgrote en grote kaarten waarmee medewerkers kunnen communiceren om informatie te krijgen of een taak te voltooien.

Medewerkers kunnen hierdoor:

  • Een snel overzicht bekijken met meer informatie of een invoerformulier
  • Navigeren naar een SharePoint-pagina
  • Een Teams-app openen
  • Een site openen in de browser

Een kaart kan ook dynamische inhoud weergeven, die wordt vernieuwd op basis van een gebruikersactie of andere gebeurtenis. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld wanneer ze het dashboard openen nieuwe taken zien die aan hen zijn toegewezen. Als de gebruikers de taken als voltooid markeren, wordt de kaart bijgewerkt om hun nieuwe aantal taken weer te geven.

Dashboardontwerp

Een dashboard is geschreven in een SharePoint-startsite op een dashboardpagina. Een site-editor kan het dashboard maken, kaarten toevoegen in het formaat en de lay-out naar keuze en de kaarten op specifieke doelgroepen richten.

De lay-out van het dashboard, inclusief de grootte van de kaarten (die afzonderlijk kunnen worden ingesteld als medium of groot), wordt ingesteld door de persoon die het dashboard heeft opgesteld. Deze kaarten kunnen er anders uitzien, afhankelijk van of het Dashboard wordt gebruikt op mobiel of in het Dashboard-webonderdeel op de homesite.

Adaptieve dashboardkaarten

Het Viva Connections Dashboard wordt geleverd met een eerste set ingebouwde kaarten, maar is ook ontworpen om SaaS-providers, systeemintegrators en interne ontwikkelingsteams in staat te stellen hun eigen kaarten te maken om aan hun zakelijke behoeften te voldoen.

Kaarten in het Viva Connections Dashboard zijn gebaseerd op adaptieve kaarten en het SharePoint Framework (SPFx). Ze bieden een oplossing om uw business-apps in het dashboard te brengen. Bovendien maakt de ervaring in Viva Connections (voor Desktop) gebruik van SharePoint-homesites, die al kunnen worden uitgebreid met webonderdelen en SPFx.

Gepersonaliseerde feed

In de Viva Connections-app zien gebruikers een gepersonaliseerde feed met relevante informatie uit hun hele organisatie. De feed balanceert automatisch frisse en boeiende inhoud met bedrijfscommunicatie om gebruikers geïnteresseerd te houden. Terwijl ze er ook voor zorgen dat ze de belangrijkste berichten te zien krijgen.

Individuele berichten kunnen worden gepromoot om meer bewustzijn onder gebruikers te vergroten door gebruik te maken van de opties Boost en Yammer van SharePoint.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact met ons op.

Put people
first met
Viva Connections

Ook jouw organisatie is afhankelijk van kostbare mensen. Zij zorgen immers dat de organisatie een bestaansrecht heeft! Met Viva Insights zet je de mensen in je organisatie op de eerste plek. Medewerkers hebben een schaars onderdeel, namelijk tijd. Daarnaast is hun gezondheid cruciaal. Het is daarom belangrijk dat de mensen – de kern van de organisatie – de juiste middelen krijgen om goed, prettig en veilig te kunnen opereren. Door de juiste inzichten te verschaffen aan de individu, de manager en leiders van organisatie, maakt Viva Insights het mogelijk om beslissingen te maken op basis van gekwantificeerde gegevens, in plaats van enkel op onderbuikgevoel.

Benieuwd naar hoe e-office jou kan helpen?

Neem contact met ons op

Meer tools uit ons
Viva Portfolio

Viva Insights

Viva Insights geeft op individueel en managersniveau inzicht over het gebruik van Microsoft 365, focustijd en werkdruk.

Viva Learning

Viva Learning draagt bij aan het creëren van een leercultuur binnen je organisatie. Het is een gecentraliseerde leerhub in Microsoft Teams waarmee je leervaardigheden in je dag integreert. 

Viva Topics

Met Viva Topics verbeter je de employee experience door kennis en expertise door je hele organisatie heen te delen. Verbind experts aan vragenstellers en creëer een centrale plek voor informatie. Op deze manier ontlast je medewerkers van het zoeken naar informatie.

Bij e-office geloven we in de kracht van mensen. Vanuit die overtuiging zorgen wij al sinds 1991 dat medewerkers, teams en organisaties optimaal samenwerken. Hoe we dat doen? We beginnen bij mensen. Altijd. Die betrekken we bij ieder proces. En we geven hen de juiste tools om optimaal samen te werken, want dan zijn ze op hun best. Zo ontstaan energieke teams, waarin kwaliteiten, ervaringen en inzichten elkaar moeiteloos vinden.

Contact

Gerelateerde blogs