Microsoft Viva.

Wat is Microsoft Viva?

Studies wijzen uit dat er zes elementen zijn voor een goede employee experience.

Het gaat om de volgende elementen:

  • Welzijn
  • Verbinding 
  • Focus
  • Zingeving 
  • Ontwikkeling
  • Zelfbewustzijn

Microsoft Viva bundelt deze zes elementen in één employee experience platform. Daarnaast bundelt Viva communicatie, kennis, opleiding, bronnen en inzichten in één flow voor de medewerker. Het doel hiervan is om een cultuur te creëren die mensen en teams in staat stelt om het beste uit zichzelf en hun werk te halen.

Viva Connections, Topics, Insights en Learning bouwen voort op het succes en de mogelijkheden van Microsoft Teams en andere Microsoft 365-apps die mensen elke dag gebruiken. Want wanneer mensen en technologie samenkomen kunnen we zoveel meer bereiken!

Hoe werkt Microsoft Viva? 

Microsoft Viva vindt haar oorsprong in Microsoft 365 en wordt gebruikt en getoond via Microsoft Teams. Op dit moment heeft Microsoft vier pijlers al beschikbaar, met nog twee verdere pijlers (Viva Goals en Viva Sales) op de planning voor later dit jaar. De bestaande functionaliteiten zijn:

E-office als Microsoft Viva Partner

Sinds de start van e-office zitten mensen en hun werkervaring in ons DNA. Microsoft Viva is een krachtig platform dat alles samenvat wat mensen nodig hebben in hun dagelijkse werk om:

  • Verbindingen te faciliteren
  • Cultuur te scheppen
  • De employee experience te moderniseren
  • De organisatie te betrekken, te informeren en te inspireren

Wij helpen je graag om de medewerkerservaring te verrijken. Want blije medewerkers die vol energie hun werk doen, daar gaan we voor!

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact met ons op.

Put people
first met
Microsoft Viva

Wij kijken altijd eerst naar de mens en de organisatie voordat we bepalen welke techniek we inzetten. Wij komen daarom graag in gesprek met jou over je uitdagingen wat betreft (hybride) werkervaringen binnen jouw organisatie. Op basis daarvan plannen we graag een inspiratiesessie met je, waarin we uitgebreid ingaan op de mogelijkheden van de Microsoft Viva onderdelen. Zodra jullie een keuze hebben gemaakt wat voor jullie de meest interessante Viva pijlers voor jullie organisatie zijn, plannen we een Microsoft Viva Discover Workshop met je in, waarin we met een aantal stakeholders in je organisatie gaan bekijken waar jullie tegenaan lopen, wat jullie meest prangende business scenario’s zijn, en hoe wij jullie daar met Microsoft Viva mee kunnen helpen.

Benieuwd naar hoe e-office jou kan helpen?

Neem contact met ons op

Meer tools uit ons
Viva Portfolio

Viva Insights

Viva Insights geeft op individueel, managers- en organisatieniveau inzicht over het gebruik van Microsoft 365, focustijd en werkdruk.

Viva Connections

Viva Connections biedt de mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot gegevens en taken, relevant nieuws, communicatie, mensen en bronnen. 

Viva Learning

Viva Learning draagt bij aan het creëren van een leercultuur binnen je organisatie. Het is een gecentraliseerde leerhub in Microsoft Teams waarmee je leervaardigheden in je dag integreert. 

Viva Topics

Met Viva Topics verbeter je de employee experience door kennis en expertise door je hele organisatie heen te delen. Verbind experts aan vragenstellers en creëer een centrale plek voor informatie. Op deze manier ontlast je medewerkers van het zoeken naar informatie.

Bij e-office geloven we in de kracht van mensen. Vanuit die overtuiging zorgen wij al sinds 1991 dat medewerkers, teams en organisaties optimaal samenwerken. Hoe we dat doen? We beginnen bij mensen. Altijd. Die betrekken we bij ieder proces. En we geven hen de juiste tools om optimaal samen te werken, want dan zijn ze op hun best. Zo ontstaan energieke teams, waarin kwaliteiten, ervaringen en inzichten elkaar moeiteloos vinden.

Contact

Gerelateerde blogs