Dit item delen:

Hybride werken: investeer in digitalisering in plaats van asfalt!

Wanneer we weer in onze oude patronen terugvallen en steeds vaker naar kantoor gaan, zodra dat weer veilig kan, doen we dan alle klimaatwinst die we het afgelopen anderhalf jaar hebben behaald teniet? Ja! We kunnen het je daarom niet vaak genoeg op het hart drukken: werk hybride en investeer in digitale werkplekken. Gewoonweg terug naar kantoor gaan ís namelijk geen optie.

In deze derde blog uit de ‘weer terug naar kantoor post-corona’ reeks hebben we het dus over het klimaat. Daar hebben we namelijk allemaal mee te maken. Én invloed op. Weet jij wat je kunt doen om een positieve bijdrage te leveren?

Houd de klimaatwinst vast

Files, herinner jij ze nog? We gaan ervan uit dat je niet staat te springen om weer aan te sluiten. In onze open brief schreven we al dat er voor de pandemie enorme discussies over onze CO2-uitstoot waren. Er was een tekort aan asfalt en tegelijkertijd wilden we minder mensen op de weg. Dat is gelukt. Misschien in het begin niet geheel vrijwillig, maar we zien deze klimaatwinst wel als één van de goede dingen die het verschrikkelijke coronavirus ons heeft gebracht. Een gezonder leefklimaat voor ons allemaal. Want de CO2-uitstoot liep terug, we genoten van een schonere lucht, er waren aanzienlijk minder files en veel minder ongelukken op de weg.

Reistijd is zo 2020

Fileleed heeft niet alleen impact op het milieu, maar ook op jouw mensen. Reistijd gaat namelijk ten koste van de productiviteit van jouw mensen en het is het vaak ook een aanslag op de werk-privébalans. Waar je nu misschien gewend bent om je werkdag sportief te beginnen, raak je deze tijd kwijt als je weer de auto in moet omdat je op kantoor wordt verwacht. Hetzelfde geldt voor na werktijd. Nog even met de kinderen voor het eten naar de speeltuin versus achteraan aansluiten op de A1 en thuis de kliekjes aantreffen. Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, maar voor jou misschien wel.

Hands on mentaliteit

Geef jouw mensen daarom de power om hier wat mee te doen. De keuze om hybride te werken, maar ook een stem om mee te denken hoe ze de organisatie kunnen verduurzamen. Want onze CO2-footprint verkleinen we met zijn allen. Bij e-office hebben we al een Climate Collaboration Platform opgericht, gebaseerd op onze dertig jaren aan teamwork en ervaring. En het initiatief wordt gedragen door al onze mensen. Digitale werkplekken zijn daar een onderdeel van, want het is inmiddels bewezen dat deze een positief impact op het klimaat hebben. Ze reduceren onze CO2-footprint aanzienlijk. Net-Zero Hybrid Working, noemen wij dat. Gelukkig mogen we al een aantal van onze klanten helpen om hetzelfde te doen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Nog een factor om rekening mee te houden is dat steeds meer mensen willen werken bij een partij die maatschappelijk verantwoord bezig is. Dus ook met het klimaat. Fulltime je mensen op kantoor verwachten past daar niet meer bij. Deze tendens zien we al bij zwaar vervuilende organisaties. Zij krijgen het steeds moeilijker om goed opgeleide mensen binnen te halen, vanwege hun vervuilende imago. Wil je als organisatie dus aantrekkelijk zijn voor talent, dan verwacht men dat je MVO hoog in het vaandel hebt staan. Én daarnaar handelt. Dat kan op allerlei gebieden. Bijvoorbeeld welke datacenters je gebruikt, hoe jouw mensen zich verplaatsen of hoe je het kantoor (clubhuis, weet je nog?) benut en inricht.

Daarom vroegen wij onze overheid ook om te investeren in digitalisering in plaats van asfalt. Dat is beter voor het klimaat en beter voor onze mensen. Deze investering maakt hybride werken voor iedereen aantrekkelijk, haalbaar én duurzaam. Want digitale werkplekken zijn de toekomst. Wil je hier meer over weten? Met ons meepraten over dit onderwerp, jouw visie delen of heb je gewoon een vraag. We komen graag in gesprek!

Meer weten over dit onderwerp?

Wij helpen je graag verder.

Meer kennis