IBM.

 

Tools die wij gebruiken: 

IBM Watson Assistant

Met de IBM Watson Assistant maken wij een intelligente chatbots, waarmee de medewerker snel een antwoord kan vinden op zijn vraag. De chatbot is Nederlandstalig, direct toepasbaar via verschillende kanalen en de content is door niet technische medewerkers eenvoudig uit te breiden naar meerdere kennisdomeinen.  

IBM Watson Discovery

Zeer krachtige insight/search engine die het mogelijk maakt om verbanden en antwoorden te vinden binnen verschillende bronnen. De krachtige Natural Language Processing functionaliteit maakt het mogelijk antwoorden te vinden door het combineren van websites, documenten en big data.

IBM Watson Orchestrate

IBM Watson Orchestrate maakt het mogelijk om Natural Language Processing te verbinden aan processen en systemen: een intelligente vorm van Self-Service Automation. Orchestrate begrijpt de hybride werker en kan zo processen uitvoeren of handelingen verrichten in backoffice systemen.

Ons partnership
met IBM.

 

Organisaties naar een next level brengen door medewerkers en teams optimaal te ondersteunen met techniek. Dat is wat we doen. En dat doen we al jaren, want in 1991 zijn we gestart met het ontwikkelen van digital workspaces. De afgelopen 22 jaar evolueerden de visie en het productportfolio van IBM naar social business software. Helemaal in ons straatje! Slimmer werken, kennis delen en virtuele teams. Daar houden we van. Daarom werden we de allereerste IBM Premier Businesspartner van de Benelux.

Hybride werken met IBM

Uit het rijke aanbod aan oplossingen en services van IBM die de afgelopen jaren de revue hebben gepasseerd, hebben wij inmiddels een selectie gemaakt. Daarmee wordt de hybride werker maximaal ondersteund. Hybride werken betekent namelijk dat de medewerker niet altijd toegang heeft zijn of haar collega’s om iets te vragen. Ondersteuning is niet altijd aanwezig en uitleg over de afspraken en regels binnen de organisatie zijn ook niet 24/7 en overal beschikbaar. 

Om die reden bouwen wij met IBM technologie een interface, waaraan de medewerker in zijn eigen taal vragen kan stellen. Hierbij maken we gebruik van Natural Language Processing (NLP). Daarmee kunnen we inschatten welke vraag door de medewerker is gesteld en welk antwoord daar het beste bij past. Het resultaat? Jouw medewerker vindt snel het antwoord op zijn vraag en houdt meer tijd over voor belangrijkere zaken.

We hebben drie belangrijke services geselecteerd uit het IBM Watson portfolio, waarmee wij onze NLP-oplossingen voor veel organisaties realiseren.

Meer weten over de mogelijkheden van IBM voor jouw organisatie?

Neem contact met ons op