Domino naar de Cloud

Veel organisaties hebben bedrijfskritische applicaties gebouwd in Domino/Notes. Dat kan recent zijn of wat langer geleden dat de applicaties zijn ontwikkeld, maar – en dat is Domino eigen – de applicaties draaien nog altijd prima. In een organisatie met een duidelijke Cloud-strategie passen de on-premise Domino servers eigenlijk niet meer. Bovendien ontbreekt soms de kennis om de applicaties te beheren en te onderhouden.

aanpak investering

Waarom naar de Cloud?

Minder focus bij de eigen IT op Domino en/of op on-premise omgevingen is vaak de eerste aanleiding. Maar er zijn meer redenen. Een lagere ‘total cost of ownership’ (TCO) is zeer goed mogelijk naast een betere gegarandeerde beschikbaarheid. Bovendien maak je je data toegankelijk voor cloudservices zoals Artificial Intelligence. De jarenlange zorgvuldig opgebouwde data kan zo een bron zijn van allerlei nieuwe businessinzichten.

Waarom met e-office?

e-office heeft meer dan 28 jaar ervaring met Domino-applicaties en heeft zeer ervaren en gecertificeerde ontwikkelaars en beheerders in huis. We hebben een eigen Nederlands & Engels sprekende service organisatie (24 x7) en kunnen klanten geheel ontzorgen. Naast een standaard veilige ‘Lift en Shift’ van de applicaties kunnen we zorgen voor updates en doorontwikkeling. De klant houdt grip op de data, wat voor bedrijfskritische applicaties meestal noodzakelijk is.

IBM Cloud platform

Het gecertificeerde IBM Cloud platform is veilig en heeft wereldwijd 60 co-locaties, ook in Nederland. Er zijn diverse varianten mogelijk: Public Cloud, Private en Hybrid. Daarnaast kent de IBM Cloud momenteel meer dan 170 producten en services.

Aanpak

Onze e-office Hosted Domino Services

Tijdens een eerste fase doen we een audit op de bestaande on-premise omgeving en applicaties. We inventariseren de huidige situatie we bespreken de eisen en wensen en doen vervolgens een voorstel, waarin we ook de licentie-situatie bekijken. In principe gaan we uit van minimaal Domino 10.

We configureren een IBM Cloud omgeving, doen vervolgens een pilot om goed te kunnen testen. Na deze fase start de echte migratie van de applicaties. Daarna gaan we grondig testen en op maat het support en beheer inregelen. Afhankelijk van het aantal applicaties kan de doorlooptijd van dit proces variëren van enkele weken tot enkele maanden.

 

Investering

Natuurlijk is elke situatie en organisatie verschillend. Om toch een indicatie te geven kunt u per Domino server denken aan:

Vooronderzoek inclusief licentie-onderzoek:  vanaf 1.500 euro
Lift & Shift:  vanaf  2.000 euro
Support en beheer, inclusief hosting: vanaf 500 euro per maand

meer informatie

Roelf Slump

contract manager services

Rene Rietveld

Business Manager IBM/HCL
feedback