WTS Energy: flexibel in de cloud met Office 365

WTS Energy is een snel groeiend, internationaal bedrijf actief in detachering, werving & selectie en payrolling voor de olie-, gas en energieindustrie. Naast het hoofdkantoor in Den Haag heeft WTS Energy o.a. vestigingen in Dubai, Abu Dhabi, Nigeria, Houston en Belgrado waar collega’s van diverse nationaliteiten werken. Met behulp van e-office is WTS Energy succesvol gemigreerd naar Office 365, de clouddienst van Microsoft. De eerste fase van hun overstap naar de cloud concentreerde zich rond de migratie van e-mail. Op het gebied van IT-oplossingen is WTS Energy volop in beweging. Naast het realiseren van een koppeling met Salesforce, hebben zij de ambitie meer en meer te halen uit hun Office 365-omgeving, te beginnen met SharePoint Online. De tools staan immers allemaal voor hen klaar en zijn erop geënt de business productivity van de medewerkers te vergroten. We stelden Reinier Noort, Director Legal and Finance van WTS Energy, een aantal vragen over het hoe en waarom van de gekozen oplossing.

Waarom de Cloud?

Reinier Noort: “De olie-, gas en energieindustrie is een heel dynamisch gebied om in te opereren. De cloud biedt ons de flexibiliteit die bij zo’n omgeving past. We kunnen groeien zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over onze IT-infrastructuur. Die is altijd up-to-date en we betalen alleen voor wat we nodig hebben. Plus het werkt altijd, zolang je maar die internetverbinding hebt natuurlijk. WTS Energy is een internationale organisatie en je wilt niet dat je medewerkers in Houston afhankelijk zijn van de kantoortijden in Nederland wanneer de service platligt.”

Waarom met Microsoft?

“Met Office 365 profiteren we van de herkenbaarheid van de klassieke Microsoft Office-producten. Iedereen is wel opgegroeid met Microsoft en in die zin zijn de programma’s vrij intuïtief. Toen we met Exchange Online aan de slag gingen, vonden we dat we onze medewerkers toch iets van training moesten aanbieden. Dit deden we via Skypesessies onder leiding van een adoptieconsultant van work21, de zusterorganisatie van e-office. Wat bleek? De standaard handelingen die bij het versturen van een mailtje of het opstellen van een agendauitnodiging komen kijken waren voor iedereen, ongeacht herkomst, wel duidelijk. Zodoende kon de focus van de training worden verlegd van hoe je nu een mailtje stuurt, naar – belangrijker nog – hoe je het middel slim inzet in je dagelijkse werkzaamheden. Straks, wanneer we als vervolgstap verder gaan met de implementatie van SharePoint Online als Document Management System in de Cloud, zullen we alleen maar meer profijt hebben van de herkenbaarheid van Microsoft-producten.”

“Bijkomend voordeel van onze keuze voor Microsoft is dat Microsoft een partnership is aangegaan met Salesforce, het CRM-product dat wij gebruiken. De eerder voorgenomen koppeling tussen ons CRM-systeem en Office 365 leek eerst een uitdaging, maar zal nu relatief makkelijk te realiseren zijn. Fijn dat Microsoft ‘friendly’ is naar andere aanbieders in dezelfde markt.”

Hoe reageerden de medewerkers?

“De overstap naar Exchange Online is vlekkeloos verlopen. Medewerkers waren al vertrouwd met Outlook, dat gekoppeld was aan het mailprogramma dat wij destijds gebruikten. De overstap van de lokaal geïnstalleerde Outlook, naar tevens gebruik kunnen maken van Exchange Online in de webbrowser – dat sterk aanvoelt als Outlook – is dan ook niet zo groot. Dat de mail nu beschikbaar is vanaf ieder device, anytime, anywhere wordt ook door iedereen ervaren als een grote pré.”

De volgende stap

“Momenteel gebruiken wij nog een file sharing-systeem naast Office 365, terwijl Office 365 op hetzelfde vlak volop mogelijkheden biedt. We gaan daarom op korte termijn aan de slag om voor samenwerking aan, en deling van bestanden onze SharePoint Online-omgeving in te richten. En voor de persoonlijke werkbestanden implementeren we OneDrive for Business. Zowel SharePoint Online als OneDrive for Business zijn onderdeel van het Office 365-platform. Zo integreren we de producten waarmee we werken en hoeven medewerkers niet eindeloos te switchen tussen verschillende werkomgevingen. En daarbij, waarom zou je dubbele kosten maken?”

automatiseer zelf taken met Microsoft Flow

blogpost

automatiseer zelf taken met Microsoft Flow

Microsoft Flow is een service van Microsoft om werkstromen (workflows) te maken om processen en taken voor diverse applicaties te automatiseren. En dat werkt heel eenvoudig. Voor zeer veel applicaties zijn connectoren beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld een mail versturen als er een document in een

lees verder
Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Klantverhaal

Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Quadraam is een bundeling van 13 VO-scholen in Gelderland die nauw met elkaar samenwerken. Ook als het gaat om IT en communicatie. Office 365 is de centrale applicatie die door alle leerlingen en medewerkers wordt gebruikt. Vanaf 2016 is e-office

lees verder
5 x nieuw in Teams for Education

blogpost

5 x nieuw in Teams for Education

Teams for Education bestaat nu ruim een jaar en krijgt steeds meer handige features die goed passen in het onderwijs. En natuurlijk komt Microsoft zo vlak voor het nieuwe schooljaar met een extra grote update! De aankondigingen in dit  engelstalige

lees verder
feedback