WTS Energy: flexibel in de cloud met Office 365

WTS Energy is een snel groeiend, internationaal bedrijf actief in detachering, werving & selectie en payrolling voor de olie-, gas en energieindustrie. Naast het hoofdkantoor in Den Haag heeft WTS Energy o.a. vestigingen in Dubai, Abu Dhabi, Nigeria, Houston en Belgrado waar collega’s van diverse nationaliteiten werken. Met behulp van e-office is WTS Energy succesvol gemigreerd naar Office 365, de clouddienst van Microsoft. De eerste fase van hun overstap naar de cloud concentreerde zich rond de migratie van e-mail. Op het gebied van IT-oplossingen is WTS Energy volop in beweging. Naast het realiseren van een koppeling met Salesforce, hebben zij de ambitie meer en meer te halen uit hun Office 365-omgeving, te beginnen met SharePoint Online. De tools staan immers allemaal voor hen klaar en zijn erop geënt de business productivity van de medewerkers te vergroten. We stelden Reinier Noort, Director Legal and Finance van WTS Energy, een aantal vragen over het hoe en waarom van de gekozen oplossing.

Waarom de Cloud?

Reinier Noort: “De olie-, gas en energieindustrie is een heel dynamisch gebied om in te opereren. De cloud biedt ons de flexibiliteit die bij zo’n omgeving past. We kunnen groeien zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over onze IT-infrastructuur. Die is altijd up-to-date en we betalen alleen voor wat we nodig hebben. Plus het werkt altijd, zolang je maar die internetverbinding hebt natuurlijk. WTS Energy is een internationale organisatie en je wilt niet dat je medewerkers in Houston afhankelijk zijn van de kantoortijden in Nederland wanneer de service platligt.”

Waarom met Microsoft?

“Met Office 365 profiteren we van de herkenbaarheid van de klassieke Microsoft Office-producten. Iedereen is wel opgegroeid met Microsoft en in die zin zijn de programma’s vrij intuïtief. Toen we met Exchange Online aan de slag gingen, vonden we dat we onze medewerkers toch iets van training moesten aanbieden. Dit deden we via Skypesessies onder leiding van een adoptieconsultant van work21, de zusterorganisatie van e-office. Wat bleek? De standaard handelingen die bij het versturen van een mailtje of het opstellen van een agendauitnodiging komen kijken waren voor iedereen, ongeacht herkomst, wel duidelijk. Zodoende kon de focus van de training worden verlegd van hoe je nu een mailtje stuurt, naar – belangrijker nog – hoe je het middel slim inzet in je dagelijkse werkzaamheden. Straks, wanneer we als vervolgstap verder gaan met de implementatie van SharePoint Online als Document Management System in de Cloud, zullen we alleen maar meer profijt hebben van de herkenbaarheid van Microsoft-producten.”

“Bijkomend voordeel van onze keuze voor Microsoft is dat Microsoft een partnership is aangegaan met Salesforce, het CRM-product dat wij gebruiken. De eerder voorgenomen koppeling tussen ons CRM-systeem en Office 365 leek eerst een uitdaging, maar zal nu relatief makkelijk te realiseren zijn. Fijn dat Microsoft ‘friendly’ is naar andere aanbieders in dezelfde markt.”

Hoe reageerden de medewerkers?

“De overstap naar Exchange Online is vlekkeloos verlopen. Medewerkers waren al vertrouwd met Outlook, dat gekoppeld was aan het mailprogramma dat wij destijds gebruikten. De overstap van de lokaal geïnstalleerde Outlook, naar tevens gebruik kunnen maken van Exchange Online in de webbrowser – dat sterk aanvoelt als Outlook – is dan ook niet zo groot. Dat de mail nu beschikbaar is vanaf ieder device, anytime, anywhere wordt ook door iedereen ervaren als een grote pré.”

De volgende stap

“Momenteel gebruiken wij nog een file sharing-systeem naast Office 365, terwijl Office 365 op hetzelfde vlak volop mogelijkheden biedt. We gaan daarom op korte termijn aan de slag om voor samenwerking aan, en deling van bestanden onze SharePoint Online-omgeving in te richten. En voor de persoonlijke werkbestanden implementeren we OneDrive for Business. Zowel SharePoint Online als OneDrive for Business zijn onderdeel van het Office 365-platform. Zo integreren we de producten waarmee we werken en hoeven medewerkers niet eindeloos te switchen tussen verschillende werkomgevingen. En daarbij, waarom zou je dubbele kosten maken?”

De zomer van het digitale werkplezier met Office 365

blogpost

De zomer van het digitale werkplezier met Office 365

Goede medewerkers zijn schaars en dus zijn organisaties sterk gericht op het behouden van mensen. De Employee Experience staat in veel beleidsplannen centraal. De bedrijfsfysio, gezond eten bij de lunch, yoga, meditatie en andere sportfaciliteiten: bedenk het maar. De focus

lees verder
Nat word je toch: de Cloud is een blijvertje

blogpost

Nat word je toch: de Cloud is een blijvertje

Recent was ik op uitnodiging van een collega mee naar een kennismakingsgesprek. Onderwerp betrof de moderne digitale werkomgeving binnen een grote organisatie. Wat schetste onze verbazing: de overkant van de tafel zag het nut van een werkomgeving in de Cloud

lees verder
De Haagse Scholen: mensen verbinden en kennis delen

Klantverhaal

De Haagse Scholen: mensen verbinden en kennis delen

Met 52 scholen, 1800 medewerkers en 14.500 kinderen is Haagse Scholen éen van de grootste stichtingen voor primair onderwijs in Nederland. Het bestuur en facilitaire voorzieningen van de Stichting zetelt vlak naast de Haagse Hogeschool. Vincent Heugen is beleidsadviseur ICT

lees verder
feedback