WordPress plug-in voor chatbots: nieuw in baas | bots as a service

Wist je dat maar liefst 30% van alle websites op de wereld WordPress sites zijn? Alleen al in Nederland draaien meer dan 90.000 websites op dit CMS. Dat is een enorme community aan websites als je bedenkt dat er zo’n 75 miljoen websites in totaal in omloop zijn. Voor al deze WordPress gebruikers hebben we goed nieuw want baas | bots as a service heeft een eigen plug-in waarmee je zelf een chatbot kan toevoegen aan je website. En daar heb je geen technische kennis voor nodig! Een kind kan de was doen 😉

Het kan geen nieuws meer zijn dat je met chatbots je klantenservice, bedrijfscommunicatie en/of informatievoorziening meer van deze tijd kunt maken. Ze zijn 24 uur per dag beschikbaar en zijn altijd netjes en beleefd. En als je menselijk contact wilt dan schakel je naadloos over op een livechat of schiet je een verzoek in voor telefonisch contact. Wat chatbots zijn lees je via deze link. In deze blog gaan we verder in op hoe je chatbots kunt inzetten en wat onze laatste baas-ontwikkeling is.

WordPress is een content management systeem waarmee je vrij snel een eenvoudig een eigen website kunt maken en kunt onderhouden. Als je dit platform gebruikt kunt je zonder technische (voor)kennis een professionele website maken. Bij een professionele website hoort vandaag de dag ook een professionele slimme chatbot. De inhoud van de chatbot bepaal je zelf, of dit een proces gestuurde chatbot moet zijn, een informerende chatbot of juist een review/enquête chatbot moet zijn, dat bepaal je helemaal zelf.

rol van je chatbot

Afhankelijk van het doel en je doelgroep, verrijk je je chatbot met de nodige content. De volgende stap is het aanpassen naar je eigen look & feel. Je kunt daarbij beginnen met het uploaden van een eigen afbeelding of avatar. De plug-in voorziet in het aanpassen van kleuren door een kleurenpalet of door gebruik te maken van een hex-code. Zo kun je elk onderdeel van de chatbot aanpassen zodat het past bij de huisstijl van je chatbot. Jij bepaald ook zelf naar welke pagina de chatbot meeverhuist als je (potentiële) klant aan het klikken is. En om het helemaal mooi te maken kun je de stijl van de chatbot dan ook aanpassen aan die betreffende pagina.

flexibel 

Omdat niet elke website of pagina hetzelfde is kun je bepalen op welke positie de chatbot opent: linksonder, linksboven, rechtsonder, rechtsboven of juist over de volle breedte van je pagina. Hoe je de aandacht erop wilt vestigen is helemaal aan jou. Omdat je een constante preview hebt, zijn de gemaakte wijzigingen direct zichtbaar voordat je het live zet.

Op deze manier zorg je ervoor dat je een volledig geïntegreerde chatbot hebt die meebeweegt. Wat daarbij belangrijk is, is dat de chathistorie bewaard blijft. Zodat de chatbot je gesprek kan onthouden. Het is natuurlijk geen wenselijke situatie als je op elke pagina opnieuw je vaag moet stellen.

website 3.0

Je kunt dus in een aantal eenvoudige stappen je eigen website 3.0 maken en gebruik maken van een kunstmatige intelligentie zonder dat je een technische achtergrond nodig hebt.

 

Wil je ook een chatbot in je WordPress website, neem dan vandaag nog contact op met Arti Nokhai of ga direct naar www.baas.team om je chatbot te maken.

 

baas maakt chatbots inzetten nu nog laagdrempeliger

blogpost

baas maakt chatbots inzetten nu nog laagdrempeliger

Na de lancering van ons chatbotplatform baas | bots as a service hebben we natuurlijk niet stil gezeten. Nieuwe features toegevoegd, meer talen, nieuwe startpakketten (AVG, Scholen). Wat minder zichtbaar hebben we onder de motorkap ook het selfservice proces verder

lees verder
platformkeuze voor chatbots: wie wint?

blogpost

platformkeuze voor chatbots: wie wint?

IT is gewend om te denken in keuzes: gaan we voor dit platform of voor het andere? Logisch, want van oudsher wil je als IT-afdeling over voldoende platform-kennis beschikken om de businessvragen goed en snel te kunnen beantwoorden. Nu is

lees verder
feedback