whitepaper: de digital workspace, op weg naar een connected company

“Hoe kunnen organisaties waarde blijven toevoegen in een wereld die iedere dag complexer wordt?” Dit is de grote uitdaging voor ieder bedrijf en instelling in onze moderne tijd. Hoe moet je jezelf als bedrijf organiseren om te kunnen inspelen op alle veranderingen. Waar moet je beginnen en hoe blijf je tegelijkertijd als organisatie flexibel, snel en competitief?
natuurlijke reactie
De natuurlijke reactie om met nieuwe situaties om te gaan is het toevoegen van meer structuur aan de organisatie. Denk hierbij aan nieuwe systemen, nieuwe structuren, nieuwe regels. Vaak leidt dit tot een nieuwe manager, met een nieuwe afdeling, nieuwe scorecards, meer overleg, meer afhankelijkheden met andere managers en afdelingen. U begrijpt het probleem. Het toevoegen van meer structuren, systemen of procedures zal er toe leiden dat de organisatie minder tijd kan besteden aan klanten of primaire taken en zal er voor zorgen dat medewerkers afhaken omdat regels elkaar tegenspreken. En tot slot zal de toename aan structuren en systemen de organisatie zwaar, traag en duur maken.

huidige managementtheorieën voldoen niet
Alle managementtheorieën die we sinds Taylor hebben toegepast werken onvoldoende of zijn overbodig geworden. En de reden daarvoor is eenvoudig: bestaande managementtheorieën gaan ervan uit dat de mens de zwakste schakel is in een organisatie. De medewerker is de bron van de meeste risico’s in iedere organisatie. Iedere managementtheorie, of het nu gaat om de harde of om de zachte aanpak, heeft tot doel om ‘controle’ te krijgen over de medewerker.
Want als je controle hebt over medewerkers kan je de risico’s managen. Het gevolg is dat medewerkers in een harnas van regels worden gehesen om vervolgens een relatief eenvoudige taak uit te voeren. Het denken wordt overgelaten aan het management en de uitvoering van de relatief eenvoudige taken wordt door medewerkers uitgevoerd. De besliskracht van de organisatie is geconcentreerd aanwezig bij de directie en het hoger management. De rest van de organisatie is het ‘instrument’ om de beslissingen van de directie en hoger management risicoloos uit te voeren. Dit is in essentie de organisatievorm waarmee onze westerse maatschappij groot is geworden en waarvoor de meesten van ons zijn opgeleid. Maar deze vorm gaat hoogstwaarschijnlijk niet overleven in een omgeving die steeds complexer wordt.

Roland Hameeteman legt in deze whitepaper aan de hand van verschillende theorieën uit wat een connected company en een digital workspace inhouden en voor organisaties kunnen betekenen. Laat hieronder je gegevens achter en je kunt de whitepaper downloaden. Veel leesplezier!

feedback