website VeiligheidNL live

e-office ontwikkelt al sinds 1996 applicaties voor VeiligheidNL, zo ook de corporate website en vele themasites. VeiligheidNL is al meer dan 30 jaar de onafhankelijke expert op het gebied van ongevallen en veilig gedrag. VeiligheidNL staat in Nederland onder andere bekend om de vuurwerkcampagnes maar biedt op vele gebieden informatie rondom veiligheidsthema’s voor zowel de inwoners in Nederland als voor professionals. Denk hierbij aan thema’s rond om kinderen, ouderen en sporten.

De nieuw ontwikkelde website biedt meer integraal geheel van themasites en de corporate site. De nieuwe website van VeiligheidNL is geheel responsive, dus ook op smartphones en tablets goed te benaderen. Een krachtige zoekmachine biedt de gebruiker de mogelijkheid om snel informatie te doorzoeken en te filteren.

Naast de nu beschikbare thema’s zullen er in de toekomst meer thema’s in de corporate site gelinkt gaan worden en zal VeiligheidNL steeds meer een met 1 gezicht naar buiten komen.

e-office heeft de nieuwe website van VeiligheidNL gebouwd op basis van IBM-technologie (Domino), het ontwerp komt van Thonic.

Deze responsive website is in xPages gemaakt. In deze IBM Domino technologie wordt van Java Beans en JSF gebruik gemaakt. Zowel de presentatie als het content management is webbased. Content management vindt plaats door pagina’s aan te maken op basis van widgets. Er zijn allerlei widgets beschikbaar in het CMS, bijvoorbeeld generieke widgets als tekst, media, poll maar ook specifieke widgets als contactpersoon of deel met facebook.

Voor de search index wordt gebruik gemaakt van SOLR. Content wordt vanuit het CMS in deze zoekmachine geïndexeerd en biedt de mogelijkheid voor facet search en type ahead in de search met suggesties. De SOLR search engine wordt steeds vaker door IBM toegepast in oplossingen, denk hierbij bijvoorbeeld aan Watson en IBM Verse Mail.

mei 22

event

IBM User Group event Engage in Rotterdam

Engage is de Benelux-brede User Group van IBM Collaboration solutions en analytics. Op 22 en 23 mei organiseert Engage een groot event in Rotterdam en e-office is erbij! Tijdens het event heb je keuze uit verschillende sessie over onderwerpen als Business

lees verder
feedback