Weak ties & IDEEDOCK

Afgelopen maanden is bij e-office onderzoek gedaan naar het effect van kennisdeling in relatie tot de afstand die medewerkers tot elkaar hebben. Heel interessant natuurlijk, omdat je zou verwachten dat meer afstand zal leiden tot minder kwaliteit of een afname van efficiency.

Als extra variabele is ook de rijkheid van de communicatiemiddelen meegenomen. Dus wordt de kwaliteit of de efficiency van kennisdeling beter wanneer we de communicatiekanalen opschalen. Van een eenvoudig sms-je tot full een video-collaboration-group-communication channel.

weak en strong ties
Omdat het onderzoek nog niet is afgerond, kan en wil ik daar nu nog niet te veel over zeggen. Maar er is een onderdeel van het onderzoek waar ik wel even de aandacht op wil leggen. Het verschil tussen ‘weak ties’ en ‘strong ties’.

In het onderzoek wordt onder strong ties verstaan dat je kennis met elkaar deelt zonder dat je eerst het bekende voorstelrondje moet maken, vertrouwen moet winnen, elkaars taal leert spreken en elkaar agenda kent voordat je kennis deelt. Anders gezegd, wanneer iemand waar je een strong tie mee hebt je iets vraagt geeft je, zonder daar enige terughouding in te hebben, antwoord. Gaat snel, efficient en werkt het best wanneer je bij elkaar in een ruimte zit. Een weak tie is uiteraard de situatie waarbij we elkaar misschien kennen, elkaar mogelijk wel nodig hebben maar niet goed op de hoogte zijn van elkaars mentale beeld van de wereld.

zelfde blik
En nu wordt het dus interessant. Wanneer je een complex probleem wilt oplossen ben je geneigd dit samen te doen met mensen uit je strong tie netwerk. Mensen die je vertrouwt, kent, en waar je alles mee kunt delen. Klinkt heel logisch, maar er schuilt een gevaar in deze aanpak. Het is zeer waarschijnlijk dat je strong-tie-collega’s op dezelfde manier denken als jij zelf. En dus ook op dezelfde manier naar problemen kijken. Je gaat het probleem niet oplossen door op dezelfde manier te denken als waar je het probleem mee hebt gecreëerd.

Uit het onderzoek blijkt dat wanneer je echt met nieuwe oplossingen wilt komen je beter gebruik kunt maken van weak ties. Weak-tie-collega’s kennen je denkwereld niet en zullen je een onverwacht antwoord geven waarbij ze geen rekening (kunnen) houden of het antwoord past in jouw wereld. Juist door deze onverwachte antwoorden kan je, als je er voor openstaat, op nieuwe ideeën komen en de echte oplossingen bedenken.

vragen stellen
Over een aantal weken komen wij met een nieuw product op de markt: IDEEDOCK. IDEEDOCK ondersteunt het idee van weak en strong ties. Met IDEEDOCK kan je eenvoudig vragen stellen aan de bekende groep collega’s, maar dezelfde vraag zal ook worden gesteld aan een voor jou geselecteerde groep medewerkers uit andere disciplines. Onder water zal IDEEDOCK informatie bijhouden over de gestelde vragen en antwoorden, wie welke kennis wel en niet heeft. Op basis van deze resultaten worden bekende mensen en niet voor de hand liggende mensen uitgenodigd om antwoorden te geven op vragen uit de organisaties.

Wil je op de hoogte willen blijven over IDEEDOCK, laat het me horen!

AskApp: de optimale inzet van brains

Klantverhaal

AskApp: de optimale inzet van brains

Natuurlijk weet je precies welke kennis en expertise jouw collega’s hebben, waar ze goed in zijn en wat er in hun hoofd omgaat. Hierdoor ontwikkelt jullie organisatie zich razendsnel; als er een goed idee is en je hiervoor aanvullende hulp

lees verder
OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Klantverhaal

OOZ: digitale werkplek voor 41 scholen

Met 41 scholen, meer dan 1400 medewerkers en ruim 11.000 leerlingen is OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio) een grote netwerkorganisatie in de regio Zwolle. Om onderlinge kennisdelingen en samenwerking te vergemakkelijken is een portaal ingericht op basis van

lees verder
feedback