waterstof

In onze branche is het gebruik van leaseauto’s nog steeds diepgeworteld. Talent is schaars dus zullen de leaseauto’s nog wel een tijdje blijven rondrijden. Want ondanks het verhaal dat jonge mensen bezit niet meer interessant vinden en meer gaan voor het gebruik, zie ik dat leaseauto’s voor iedere leeftijd nog steeds een ‘emotioneel’ onderwerp is.

leaseauto discussie
Ik weet natuurlijk niet hoe het in uw organisatie is, maar vanaf de start van ons bedrijf kost de leaseauto-discussie altijd heel veel energie. Het gaat altijd over de bijtelling, een extra optie, brandstofafrekening, schade, bekeuringen, de kleur, het vermogen, de caravan. En tegenwoordig gaat het natuurlijk over Hybride en elektrisch rijden.

Natuurlijk worden de discussies gevoerd vanuit een CO2-bewust perspectief. Maar een lage bijtelling helpt natuurlijk ook. Nou gaat het mij als werkgever misschien minder om de bijtelling (ik heb zelf ook geen leaseauto), maar om een meer milieubewust mobiliteitsprogramma voor onze medewerkers. Uiteindelijk wil je toch een beetje zuinig zijn op onze wereld.

Ik heb zelf vorig jaar een aantal dagen met het openbaar vervoer getracht mijn mobiliteit te regelen, maar dat was niet direct een doorslaand succes. Ik ga er dan voor het gemak maar even vanuit dat dit voor onze medewerkers niet anders zal zijn. Dus zoeken we het in de hybride en elektrische auto’s.

1:6
Maar daar zitten toch nog wel een paar addertjes onder het gras. In het leasetarief wordt vaak uitgegaan van een zeer laag fossiel brandstof gebruik. De gemiddelde hybride auto rijdt niet verder dan zo’n 60 kilometer op z’n accu’s. Daarna neemt de fossiele brandstof motor het weer over. De motoren van deze hybride auto’s zijn niet heel zuinig afgesteld, dus daar gaat het behoorlijk mis. Veel hogere brandstofkosten dan gedacht en ook de CO2-uitstoot is dus veel hoger dan gepland. Zelfs vaak hoger dan bij een normale 100% fossiele brandstof auto. We hebben een voorbeeld van een Toyota Prius met een brandstofverbruik van 1:6!

Daarnaast weten leasemaatschappijen niet wat de restwaarde is van de hybride of electrische auto na drie of vier jaar en schrijven de auto om die reden bijna tot 0 af. Al met al een hele dure auto met een hoog kostenrisico en potentieel hoge CO2-uitstoot. Uiteraard helemaal afhankelijk van het gedrag en het mobiliteitspatroon van de medewerker.

BMW i3
Toch moeten we er iets mee! Maar wat dan? Uiteindelijk is het probleem voor een stuk opgelost wanneer de elektrische ‘range’ wordt opgerekt naar een paar honderd kilometer. Dat je thuis kan opladen zodat je de hele dag elektrisch kan rondrijden. Maar zover is het nog niet. Om toch een gevoel te krijgen wat de voordelen en nadelen zijn van 100% elektrisch rijden hebben we besloten bij e-office om een BMW i3 te bestellen. Een aantal mensen zullen er een maand in rondrijden en hun ervaringen delen met de rest van de organisatie. De range is 180 kilometer en dan is het op. 100% elektrisch dus.

Waarschijnlijk wordt de BMW in februari afgeleverd en mag ik er als eerste een maand in rondrijden. Mijn woonwerk afstand is 72 kilometer, dus ik ben heel benieuwd bij wie ik allemaal ga aanbellen met de vraag om een paar uur te mogen bijladen. Zeker in de winter.

minder sexy
Ik wil heel graag nieuwe vormen vinden voor mobiliteit. Maar ik denk dat het uiteindelijk moet komen van een andere mindset over mobiliteit en bezit, communicatietechnologie, auto’s minder sexy maken (zelfrijdende auto’s), en motoren die worden aangedreven door waterstof.

Of zit ik er naast?

de magie van de cloud

blogpost

de magie van de cloud

Herinner je nog momenten toen je als kind luisterde naar verhalen over tovenaars en magie? Herinner je ook nog het gevoel dat je hierbij had? Meestal zal dit "verwondering", soms "vrees" maar zelden "onverschilligheid" geweest zijn. Welke emoties komen er

lees verder
ik kies voor IBM!

blogpost

ik kies voor IBM!

Met bijna 20 jaar IBM ervaring op mijn curriculum vitae werd het weleens tijd dat ik uitleg waarom ik iedere keer weer kies voor IBM. En waarom ik IBM trouw blijf. IBM Global is zeer innovatief in zijn doen en

lees verder
feedback