vrijheid en technologie in podcast #6

Ook in de working-out-loud podcast #6 praten de heren over technologie, mens en organisatie. Dit keer ging het onder andere over je eigen bacteriën meenemen naar je werkplek, en hoe verhoudt Delve Aanlytics zich tot je eindejaarsgesprek?

Het eerste onderwerp van de podcast gaat over virtualisatie: wat is nu precies de toekomst van de werkplek?
In het tweede item besteden we aandacht aan het recente Apple vs Department of Justice gevecht over de iPhone van een terrorist. Over een beetje veilig en de wet.
En tot slot bespreken we Delve Analytics, een nieuwe toevoeging aan Office 365. Delve is de graafmachine van Office 365. Het koppelt alle bronnen binnen Office 365 aan elkaar en biedt de gebruiker informatie op maat op basis van de sociale afstand tot collega’s. Delve Analytics is een persoonlijk dashboard en gaat jou de statistieken geven van jouw manier van werken binnen Office 365: hoeveel mail je, vergader je, etc. En hoe verhoudt dit dashboard zich tot je eindejaarsgesprek?
Tot slot nog even de links naar de geektips:
Michel is fan van nuzzel.com voor sociale media
Bastiaan tipt secrid.com: een Nederlands product om de pasjes waarmee je contactloos betaalt te beschermen.

Tijdens de podcast wordt dit boek genoemd: Kunstmatig van nature, van Jos de Mul.

 

Wil je ook de volgende podcasts luisteren? Abonneer je dan via iTunes.

 

Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Klantverhaal

Quadraam: moderne werkplek voor onderwijs

Quadraam is een bundeling van 13 VO-scholen in Gelderland die nauw met elkaar samenwerken. Ook als het gaat om IT en communicatie. Office 365 is de centrale applicatie die door alle leerlingen en medewerkers wordt gebruikt. Vanaf 2016 is e-office

lees verder
5 x nieuw in Teams for Education

blogpost

5 x nieuw in Teams for Education

Teams for Education bestaat nu ruim een jaar en krijgt steeds meer handige features die goed passen in het onderwijs. En natuurlijk komt Microsoft zo vlak voor het nieuwe schooljaar met een extra grote update! De aankondigingen in dit  engelstalige

lees verder
feedback