vijf tips voor webinars binnen organisaties

Het valt mij op dat steeds meer organisaties aan webinars organiseren. Ze informeren zo ‘potentiële’ klanten over verschillende onderwerpen en producten. Ook e-office doet veel met webinars. Om elkaar te helpen en om van elkaar te leren geef ik jullie vijf tips voor het geven van een goed webinar.

wat is een webinar?
Het woord webinar is afgeleid van de woorden seminar en web. Een webinar is een online seminar, dus te volgen via het internet. Met behulp van een tool; software, een laptop/pc in combinatie met webcam en een microfoon, kun je een presentatie geven die andere mensen via het internet kunnen bijwonen. Het publiek ziet en hoort alleen de presentator en niet elkaar. De personen die de presentatie bijwonen, kunnen dit op elke locatie doen waar een internetverbinding is. Tijdens de presentatie kan het publiek vragen stellen en verschillende polls invullen. Zo kan de presentator zijn verhaal perfect laten aansluiten op het publiek.

De termen webinar en webcast worden vaak door elkaar gebruikt. De twee termen lijken inderdaad erg op elkaar, maar er is wel degelijk een verschil.

webinar presentatie uitsluitend online te volgen
informatieve presentatie met interactie door middel van online polls en vragen
webcast presentatie met publiek maar ook online te volgen
vaak een informatieve presentatie zonder interactie met het publiek

Uiteraard is het belangrijkste bij zowel een webinar als bij een webcast dat je informatie overbrengt op je publiek. Met deze informatie wil je je publiek aan het denken zetten en tot nieuwe ideeën brengen.

het nut van een webinar voor een organisaties
Het geven van een webinar heeft veel voordelen. Het is eenvoudig, interactief en je hebt geen reistijd en dus geen files, waardoor het kostenbesparend is. Tevens heb je al vroeg in het verkoopproces contact met meerdere potentiële klanten. Je kunt een aanmeldverplichting gebruiken, waarbij de geïnteresseerden persoonlijke informatie moeten invullen. Deze informatie (bijvoorbeeld NAW gegevens) kan gelijk doorgevoerd worden binnen je CRM-systeem. Mochten er nu bedrijven zijn die de webinar helaas niet hebben bekeken, omdat ze het te druk hadden, kun je altijd je webinar (laten) opnemen! Deze wordt dan publiek gemaakt voor de latere geïnteresseerden. Ook kan je alle informatie die verteld is tijdens de webinar (inclusief de vragen) verwerken in een whitepaper. Deze kunnen mensen downloaden na het invoeren van de NAW gegevens.

hoe geef je een goed webinar?
Bij het geven van een webinar moet je rekening houden met een aantal punten.

  • Allereerst moet je weten waarom jij de presentatie geeft, waarom ben jij gevraagd om de webinar te presenteren? Let hierbij op dat het tijdens de presentatie niet alleen informatie geven is. Probeer de presentatie levendig te houden, anders kan het publiek net zo goed de uiteindelijke whitepaper lezen.
  • Het doel en de verwachtingen van het publiek moet je goed in de gaten houden. Dit kun je doen door vragen te stellen. Maar je kunt ook voordat de presentatie begint al een aantal polls laten invullen door het publiek. Probeer je publiek te leren kennen voordat je gaat presenteren. Welke organisaties hebben zich aangemeld en wat doen deze organisaties?
  • Zorg ervoor dat je genoeg slides met informatie over het onderwerp tot je beschikking hebt. Je hoeft ze niet allemaal te laten zien, maar je zorgt er zo wel voor dat je back-up slides hebt. Deze kunnen nodig zijn nadat het doel van de presentatie wellicht veranderd na het inzien van ingevulde polls of vragen.
  • Bovenstaande punten hebben voorbereidingstijd nodig. Let er goed op of je voldoende tijd hebt om een webinar voor te bereiden. Het is handig om als presentator van de webinar te oefenen. Het presenteren voor een webcam is anders dan het presenteren voor een zaal met mensen. Je kunt de reacties van het publiek niet zien waardoor het een stuk lastiger is om iedereen met de volle aandacht er bij te houden.
  • Mochten er tijdens de webinar vragen komen die lastiger en moeilijker uit te leggen zijn, probeer het dan in de presentatie simpel te benaderen en stel voor om er later op terug te komen (wellicht met een 1-op-1 telefoongesprek of afspraak).

de kracht van kennisdelen
De identiteit van e-office gaat uit van de kracht van mensen. Veel kennis binnen organisaties zit in de hoofden van de medewerkers. Door deze kennis door te geven, kan een organisatie groeien. Een webinar is daarvoor een goed middel. Doordat we bij e-office veel consultants hebben die bij de klanten zitten, is nooit iedereen tegelijk op kantoor. Door middel van o.a. de webinars kunnen onze medewerkers alsnog de belangrijke informatie ontvangen die nodig is om de organisatie te laten groeien.

Er zijn twee methoden om kennis over te dragen, direct of indirect.

directe en indirecte kennisoverdracht

figuur 1 kennisoverdracht

Bij een directe kennisoverdracht geef je face-to-face kennis over. Dit kan kennis zijn die je intern binnen je medewerkers verspreid, maar dit kan ook kennis zijn die je aan een klant of externe doorgeeft.
Bij een indirecte kennis overdracht maak je gebruik van een medium, zoals een webinar met bijbehorende tools. Het leuke van deze soort kennisoverdracht is dat je niet hoeft te wachten tot er kennis gevraagd wordt. Je kunt kennis online plaatsen en vindbaar maken voor iedereen die er op welk moment dan ook naar zoekt. Dit is een grote kracht van kennis delen met een webinar.

Yellow&Blue
e-office werkt volgens het principe van Yellow&Blue. Hierin staat Yellow voor creativiteit en passie en Blue voor processen en voorspelbaarheid. Met deze Yellow&Blue gedachten in ons hoofd zetten we nieuwe technologie in om mensen beter te laten samenwerken, communiceren en kennis delen. Uiteraard zijn wij dan ook actief bezig met webinars. Zo organiseren wij onder andere “Webinar Wednesday” en zijn alle e-office webinars opgenomen en online benaderbaar. De kracht hiervan is dat je vindbaar en voorspelbaar bent (Blue, elke maand een nieuwe webinar op de website.) en dat de informatie die je geeft vanuit een passie van een medewerker van e-office komt (Yellow).

Heb jij nog vragen over webinars of over de gegeven webinars zichtbaar op de website. Laat het me dan weten, zodat we elkaar kunnen helpen en informeren!

bij Frank op de Bank: Dynamics 365 for Talent

blogpost

bij Frank op de Bank: Dynamics 365 for Talent

Afgelopen dinsdag 27 maart kreeg Frank een nieuwe gast in een wel heel nieuwe setting: Mark Nieuwenhuizen nam deel aan de eerste live-versie! In dit webinar hebben de heren gesproken over wat er te verwachten valt van het nieuwe HR-pakket

lees verder
de dag van de community manager

blogpost

de dag van de community manager

Vandaag is de dag van de community manager (community manager appreciation day om precies te zijn). Ik moet zeggen dat ik er persoonlijk nog nooit van had gehoord, maar het is wel een mooie aanleiding om je gedachten over communities

lees verder
5 tips voor het nieuwe sociale leren

blogpost

5 tips voor het nieuwe sociale leren

Om het nieuwe leren te laten slagen, moet je weten hoe je systemen gebruikt om je dagelijkse werk gemakkelijker te maken. In dit artikel gaat Karen Frank in op ontwikkelingen, vraagstukken en tips omtrent het nieuwe sociale leren. (meer…)

lees verder
feedback