veilig digitaal werken: een IT-feestje?

Waarom lijkt het toch dat veilig digitaal werken binnen organisaties nog altijd een onderwerp is dat alleen bij de IT-organisatie op de agenda staat. Afdelingen zoals HR en Communicatie lijken nauwelijks betrokken of geïnteresseerd, terwijl juist het bundelen van de krachten van deze disciplines essentieel is voor het slagen van veilig digitaal werken.

Onlangs organiseerden wij (Blaud, e-office en Work21) een roundtable over wat wij noemen ‘Secure Productivity  binnen de digitale werkplek. Security is een belangrijk thema voor iedere organisatie vanwege meerdere ontwikkelingen:

  • de huidige en toekomstige wetgeving (Wet Bescherming Persoonsgegevens, Meldplicht datalekken, Algemene Verordening Gegevensbescherming) met bijbehorende boetes
  • de mogelijke imagoschade voor een organisatie mocht het in het nieuws komen als gevolg van een datalek. Een extreem voorbeeld: het lekken van gebruikersgegevens zorgde ervoor dat Yahoo voor $350 miljoen dollar minder werd verkocht (bron).
  • discontinuering van het werk en de onbereikbaarheid van bedrijfsgegevens door bijv. hacks/cryptolockers;
  • bedrijfsgevoelige informatie die bij de concurrent terecht komt.

Tijdens die roundtable ging een groep van zeven klanten en collega’s van de e-office groep het gesprek met elkaar aan over hoe een organisatie haar medewerkers veilig kan laten werken zonder in te boeten op gebruiksvriendelijkheid. Het gesprek werd geleid aan de hand van drie onderwerpen: de mogelijkheden van Office365 op het gebied van veilig werken, hoe werk je veilig op mobiele apparaten en hoe neem je medewerkers mee in het verhaal rond awareness en zorg je voor veilig gedrag.

Lees verder op HR Zone voor hele blog van Bastiaan.

 

 

bij Frank op de Bank #2

blogpost

bij Frank op de Bank #2

Deze week schoof Bastiaan Boerkamp van e-office aan bij Frank op de Bank! Bastiaan is business consultant en onder andere gespecialiseerd in secure productivity. En dat is ook het onderwerp van deze tweede aflevering van Frank op de Bank!

lees verder
wachtwoorden: wat iedereen moet weten

blogpost

wachtwoorden: wat iedereen moet weten

Het gebruik van wachtwoorden is een van de belangrijkste dingen die we hebben voor het beschermen van onze persoonlijke gegevens en identiteit. Toch lijkt het alsof we dit niet al te serieus nemen. Als we niet bereid zijn om

lees verder
Windows 10 en online security

blogpost

Windows 10 en online security

Sinds juli 2015 is Windows 10 publiek beschikbaar gekomen en sindsdien het snelgroeiende besturingssysteem in de markt. Maar hoe veilig is Windows 10 nu eigenlijk? Volgens Microsoft is dit het meest veilige besturingssysteem dat ze ooit hebben gemaakt, maar betekent

lees verder
feedback