veilig digitaal werken: een IT-feestje?

Waarom lijkt het toch dat veilig digitaal werken binnen organisaties nog altijd een onderwerp is dat alleen bij de IT-organisatie op de agenda staat. Afdelingen zoals HR en Communicatie lijken nauwelijks betrokken of geïnteresseerd, terwijl juist het bundelen van de krachten van deze disciplines essentieel is voor het slagen van veilig digitaal werken.

Onlangs organiseerden wij (Blaud, e-office en Work21) een roundtable over wat wij noemen ‘Secure Productivity  binnen de digitale werkplek. Security is een belangrijk thema voor iedere organisatie vanwege meerdere ontwikkelingen:

  • de huidige en toekomstige wetgeving (Wet Bescherming Persoonsgegevens, Meldplicht datalekken, Algemene Verordening Gegevensbescherming) met bijbehorende boetes
  • de mogelijke imagoschade voor een organisatie mocht het in het nieuws komen als gevolg van een datalek. Een extreem voorbeeld: het lekken van gebruikersgegevens zorgde ervoor dat Yahoo voor $350 miljoen dollar minder werd verkocht (bron).
  • discontinuering van het werk en de onbereikbaarheid van bedrijfsgegevens door bijv. hacks/cryptolockers;
  • bedrijfsgevoelige informatie die bij de concurrent terecht komt.

Tijdens die roundtable ging een groep van zeven klanten en collega’s van de e-office groep het gesprek met elkaar aan over hoe een organisatie haar medewerkers veilig kan laten werken zonder in te boeten op gebruiksvriendelijkheid. Het gesprek werd geleid aan de hand van drie onderwerpen: de mogelijkheden van Office365 op het gebied van veilig werken, hoe werk je veilig op mobiele apparaten en hoe neem je medewerkers mee in het verhaal rond awareness en zorg je voor veilig gedrag.

Lees verder op HR Zone voor hele blog van Bastiaan.

 

 

Data Governance: cruciaal voor GDPR/AVG

blogpost

Data Governance: cruciaal voor GDPR/AVG

Waar staat nu dat bestand? Is dit de laatste versie? Vooral onder tijdsdruk krijgen we het vaak op onze heupen en slaan we nog even snel dingen lokaal op of maken we nog een extra versie voor de zekerheid. Overzicht

lees verder
feedback