van Jammer naar Yammer, 5 tips voor een succesvolle adoptiestrategie

Yammer is voor veel organisaties nieuw en medewerkers zijn dan ook nieuwsgierig naar interessante mogelijkheden die het kan bieden. Helaas haken de early adopters vaak snel af, interessante informatie delen medewerkers niet meer en updates worden gezien als spam. Hoe kan Yammer dienen als een goede social business tool in de organisatie?

wat is Yammer?
Yammer is een kennisplatform dat expertise, vragen en kennis verzamelt. Het is een plek waar mensen en kennis aan elkaar verbonden kunnen worden. Op één plek de ‘corporate brain’ in beeld. Yammer kan in de organisatie ingezet worden als tool om van elkaar te leren en onderling kennis te delen.

waarom Yammer als social business tool gebruiken in de organisatie?
Voordat het ingezet kan worden als social business tool, is het belangrijk om een twee vragen helder te hebben:

  • waarvoor kan Yammer het beste ingezet worden in de interne bedrijfsvoering?
  • in welke situaties is het de investering waard?

Yammer is vrij eenvoudig in het gebruik, dat maakt het ook zo krachtig. Een uitgebreide training is daarom niet aan de orde. Om Yammer in de context te plaatsen is het goed om één of meerdere sterke punten te koppelen aan een businesscase van de organisatie. Enkele sterke punten van Yammer voor intern gebruik zijn:

  • laagdrempelig intern sociaal netwerk opbouwen
  • sneller antwoord op vragen waarvan je niet weet wie het antwoord heeft.
  • kennis uitbreiden en vastleggen met kennisgenoten in een groep.
  • het verbinden van medewerkers op afstand.

Wil je meer te weten komen over Yammer en de daarbij behorende adoptiestrategie? In dit whitepaper maakt u kennis met de adoptie van Yammer als social business tool. Want voor een laagdrempelige tool als deze is het belangrijk om mensen mee te krijgen met het gebruik en te behouden voor een duurzame inzet. Download hieronder de whitepaper.

bij Frank op de Bank: Dynamics 365 for Talent

blogpost

bij Frank op de Bank: Dynamics 365 for Talent

Afgelopen dinsdag 27 maart kreeg Frank een nieuwe gast in een wel heel nieuwe setting: Mark Nieuwenhuizen nam deel aan de eerste live-versie! In dit webinar hebben de heren gesproken over wat er te verwachten valt van het nieuwe HR-pakket

lees verder
gebruikersadoptie: drie hoeraatjes voor Microsoft

blogpost

gebruikersadoptie: drie hoeraatjes voor Microsoft

Microsoft heeft april uitgeroepen tot de maand van de gebruikersadoptie. Microsoft begrijpt net zo goed als wij dat het implementeren van nieuwe technologie niet automatisch betekent dat gebruikers hiermee aan de slag gaan. FastTrack, het programma om op een snelle

lees verder
feedback