10 tips voor het inrichten van een SharePoint Online omgeving

SharePoint Online heeft de krachtige functies van SharePoint zonder de bijbehorende overhead voor het eigen beheer van de infrastructuur. Je kunt SharePoint in de Cloud kopen als zelfstandig product of als onderdeel van de Office 365-suite, waarmee je dan ook toegang hebt tot Exchange, OneDrive voor Bedrijven, Skype voor Bedrijven, Office en een grote aantal andere applicaties.

Nadat je SharePoint eenmaal hebt aangekocht wil je het uiteraard zo gaan inrichten dat het aansluit bij de werkzaamheden van de medewerkers en de doelstelling van de organisatie. Dat is misschien wel de belangrijkste tip: neem hier wel even goed de tijd voor! Als hulpmiddel geeft Frank van Attekum in deze whitepaper een 10-tal tips voor het inrichting van een SharePoint Online omgeving.

AskApp: de optimale inzet van brains

Klantverhaal

AskApp: de optimale inzet van brains

Natuurlijk weet je precies welke kennis en expertise jouw collega’s hebben, waar ze goed in zijn en wat er in hun hoofd omgaat. Hierdoor ontwikkelt jullie organisatie zich razendsnel; als er een goed idee is en je hiervoor aanvullende hulp

lees verder
feedback